Hirdetés

2019. május 24., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#48951) kali válasza adamssss (#48950) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

akkor cserélném le, ha adott többletre (link #150 kontra #203) valóban szükségem lenne, illetve ár/érték arányban is megérné a csere.

(#48952) paavoo válasza paavoo (#48945) üzenetére


paavoo
(fanatikus tag)

Power Managment-ben ha átállítom halkra akkor leveszi 200-ra, ami ugyanúgy nem megy fel ha pl elindítok egy 1080p youtube videot vagy egy játékot. Ha visszarakom balanced-re akkor csak újraindítás utána teszi vissza 600-ra.
Elvileg a memory is tudna 1100-at 800 helyett.
Intel grafikus kezelőfelületén állítgattam az akku résznél, de nem változott a helyzet.
BIOS-ban is nézegettem, de nincs erre vonatkozó beállítás. Lehet, hogy a proci szart be?
Valaki meg tudná nekem nézni GPU-Z-ben hogyan állítja az órajelét a GPU?

(#48953) mghltm válasza kali (#48951) üzenetére


mghltm
(PH! addikt)

egy kis segitseg a linkelessel

still 4 sale https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mghltm/index.html || http://www.youtube.com/watch?v=85VErvTqgWc

(#48954) paavoo válasza paavoo (#48952) üzenetére


paavoo
(fanatikus tag)

Csináltam aida-ban egy tesztet, hátha ez többet elárul: [link]

(#48955) szabonagyur válasza adamssss (#48950) üzenetére


szabonagyur
(PH! nagyúr)

M3nnyit kellene rafizetni es a csere gep is ugyanolyan mindenben?

(#48956) adamssss válasza szabonagyur (#48955) üzenetére


adamssss
(PH! kedvence)

Csak a lapot cserelnem. Meg semmit nem tudok. Csak neha kicsit elfogy a 4200u. Sokszor bongeszes kozben erzem, hogy nagyon akad. Bar ez lehet nem a procitol van csak akkor meg mitol?

(#48957) kali válasza mghltm (#48953) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

köszi, de direkt nem csak adott két típust linkeltem, mert úgy nem annyira látványos, illetve nincs annyi viszonyítási alap.

(#48958) szabonagyur válasza adamssss (#48956) üzenetére


szabonagyur
(PH! nagyúr)

A 4600u nem biztos, hogy lényegesen erősebb lenne... ott valami más gond lehet.

Hálózatról is akad vagy csak akksiról?

(#48959) adamssss válasza szabonagyur (#48958) üzenetére


adamssss
(PH! kedvence)

Annyira nem vészes. Ez inkább csak a régi énem, ami hetente cserélte a procit, szóval bátran beszéljetek le, ha cserélni szeretném. :)

Más: Az XPS-ek a Latitude-hoz képest milyennek mondhatóak összeszerelés és strapabíróság szempontjából? Eszméletlenül bejön az új 15-ös széria... (Erről nem kell lebeszélni) :)

Köszi

(#48960) szabonagyur válasza adamssss (#48959) üzenetére


szabonagyur
(PH! nagyúr)

Ha csere akkor inkább mondjuk egy 4300 vagy 4310u-ra.

(#48961) DaDy0219


DaDy0219
(tag)

Üdv! Kb 10 napja vettem újonnan egy Dell 3543-as notebookot. Az utóbbi 4 napban annyit szívok vele, hogy ott tartok hogy a falhoz verem izomból. Vettem egy eredeti windows 8.1-es oprendszert, mivel eredetileg ubuntu linux volt rajta, amit nem szerettem volna használni. Folyamatosan kifagy, nem tölt be, nem kapcsol ki a rendszer, ha a leállításra megyek. Feltettem rá egy eredeti windows 7 64 bit rendszert, ami eddig az összes notebookomon, adztli gépemen jól működött. Október 20-án vásároltam a laptopot. Memtestet futtattam, minden ok, hdd ok, cpu ok, tehát nem tudok már mit kiszűrni....

(#48962) szabonagyur válasza DaDy0219 (#48961) üzenetére


szabonagyur
(PH! nagyúr)

Milyen drivereket és honnan raktál fel?

(#48963) DaDy0219 válasza szabonagyur (#48962) üzenetére


DaDy0219
(tag)

A dell oldaláról szedtem le az összeset. Másik próbálkozásomnál megpróbáltam a dell szoftverjén keresztül, amit maga talált meg, ezt is a dell honlapjáról szedtem le. Harmadik esetben a eindows updaten keresztül rakott fel druvereket, de mindegyik esetben ugyan az....

(#48964) SzaboZE válasza adamssss (#48959) üzenetére


SzaboZE
(PH! addikt)

XPS megbízhatóság sokat javult az utóbboi időben, de ezt inkább az új szériákra mondanám, a régebbiek csapnivalóak voltak. Cserébe elég idiótán vannak osszerakva.

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#48965) Ideg


Ideg
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Édesanyámnak vettem egy Inspiron 3543-as notit. Nem tudom, hogy ez normális-e, de az egész touchpad így lötyög meg konkrétan be lehet nyomni középen is úgy hogy kattanjon, mintha kattintanál, de közben ez mégsem számít kattintásnak mert nem reagál rá semmit. A kattintást szépen csak a bal/jobb klikk működteti. Szóval ez mennyire normális, hogy az egész touchpad lötyög, zörög meg hát konkrétan nem fix?!

Szabad ember szabad országban azt csinál, amit szabad! | R* GTA 5 -> limparka | B.net -> Idegroncs#2127 | Samsung Galaxy S7 Edge

(#48966) somasz válasza Ideg (#48965) üzenetére


somasz
(Topikgazda)

Semennyire, vidd vissza!

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#48967) Ideg válasza somasz (#48966) üzenetére


Ideg
(fanatikus tag)

Sosem volt még dell gép a kezemben, de sejtettem, hogy ez így nem klafa.:S Akkor ezzel ráfáztam keményen mi? Közben már elkezdtem telepítgetni a gépet, a dell system detect nevű csoda vajon miért nem működik? Elindítom, végigfut egy csík ami letesztelni, hogy van e hálózat majd aztán semmi, háttérben fut a program, de nem lehet vele semmit sem csinálni. Ez nem olyan mint a lenovonál a system update, hogy minden drivert leránt ami kellene a gépnek? Mintha ezt olvastam volna a dell oldalán. :F

Szabad ember szabad országban azt csinál, amit szabad! | R* GTA 5 -> limparka | B.net -> Idegroncs#2127 | Samsung Galaxy S7 Edge

(#48968) szabonagyur válasza Ideg (#48967) üzenetére


szabonagyur
(PH! nagyúr)

Nem, Inspironra nincs automatikus driver letöltő program csak a Latitude szériára... Dell Update van ami a kész rendszert tartja up-to-date.

Sajna ez egy hibás példány lehet, bárhol előfordul, vidd vissza és cseréld ki egy másikra.

(#48969) somasz válasza Ideg (#48967) üzenetére


somasz
(Topikgazda)

Nem tudom, Inspiront nem szoktam telepíteni. Ha mégis, akkor a dell oldaláról leszedem a drivereket és kész.

Latitude és Precision gépeknél meg a command update lehúz mindent. (inkább ez felel meg annak a lenovós programnak)

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#48970) mouzrr válasza Ideg (#48967) üzenetére


mouzrr
(senior tag)

Ugyan ez a laptopom van, ugyan ilyen touchpad, kattog, de érzékeli a kattintást. A programjában be lehet állítani hogy csak lent érzékelje a kattintást ha jól tudom.

(#48971) t420s


t420s
(fanatikus tag)

SD Card reader nem működik se win default driverrel se gyártói latest driverrel noha hardveresen hibátlan-mit tehetek még?

Dell Latitude laptop business class e5430 papíron a lehető legjobb szoft ellátottsággal. Noha 2014-es a gép, mégis van gyártói driver mindenhez xp-től win10-ig.
Mondjkuk win alatt nem tudom az olyan alap dolgokhoz mint hálókártya webcam sd card reader minek driver külön mikor a win alapból támogatja de mindegy.
Na win8 fel, összes update fel, első körben gyártói driverek nem kerülnek fel.
Nézem, sd card reader nem megy. A device managerben nem felkiáltójeles, elvileg minden oké, de ha kártyát teszek bele semmi se történik.
Oké mondom a win generic driver nem jó, hát gyártói driver fel. Na bumm, azzal se megy. Ha kártyát teszek bele látja de az összes kártyát raw-ként látja, tartalma nincs, formázni se lehet. A kártyák más gépben hibátlanok.
Device managerben látszik, hogy az MS driver cserélődött dell-re, de akkor se megy.
Dell support tanácsa: win8-10 driverben bug van, tegyem fel a 7-es drivert (kérdés: ha bug van a driverben és tudják is mi a ráknak teszik ki???).
Hát eszköz eltávolít device managerben restart win7 driver fel-az hibátlan. Állítólag. Na azzal se megy. Hiba: nem lát semmi kártyát.
Na mondom, akkor rossz a card reader. Semmi gond majd a garin javítják.
De azért kíváncsiságból: linux ubuntu live cd be és próba. Hát a card reader hibátlanul megy olvas ír ahogy kell. Semmi baja.
Akkor viszont nem hard hiba hanem driver hiba.

A kérdésem mit tehetek, ha:
- win generic driver nem jó
- -gyártói latest driver nem jó
- -gyártói nem latest, hanem elvileg atomstabil 7-es driver se jó??????

És a hard maga meg hibátlan???

(#48972) Ideg válasza mouzrr (#48970) üzenetére


Ideg
(fanatikus tag)

Ugye van a touchpad. Alsó részén a gombok, bal és jobb klikk. Azok frankón működnek, ha lenyomom őket kattan és érzékel is. Na de fölötte, ahol húzod az ujjad, az lötyög, mozog, hajlik és be lehet nyomni és akkor is érzem hogy kattan egyet alatta valami, mintha egy gomb lenne, de semmit nem csinál ha azt nyomkodom, csak nagyon hangosan recseg, ropog. Itt most nem az érintéses kattintásról beszélek. Ha lazán csak odapöttyintek neki egyet akkor szépen be is veszi a bal klikket. Plusz például ugye egeret akarom vinni bal oldalról a jobbra, húzom az ujjam a bal oldalától, elérek a jobb oldaláig a touchpadnak, de az egér még csak az asztal középen van, ilyenkor ugye felemeled az ujjad és megint balról húzol rajta egyet. Na ez a felemelés és lerakás is olyan, de olyan hangos - és nem azért mert erőből odab@szom az ujjam neki :D - mint az állat. Holnap hívom is vissza a boltot és visszaküldöm nekik. Az egész touchpadnak fixen kellene egy helyben lennie, semmi ropogás kattogás, lötyögés, és csak a klikkeknek kellene mozogniuk amíg elérik a mikrokapcsolót.

Szabad ember szabad országban azt csinál, amit szabad! | R* GTA 5 -> limparka | B.net -> Idegroncs#2127 | Samsung Galaxy S7 Edge

(#48973) Szentes


Szentes
(kvázi-tag)

Szentes
(kvázi-tag)

Tisztelt Fórum Társak!

Segítségért fordulnék hozzátok, mert nem sok reményem maradt.

Nagyon régóta foglalkozom számítástechnikával (1984) és mégis elkövettem egy hibát amiből nem találom a kiutat.
Vásároltam egy DELL XPS laptopot használtam és nem néztem át tüzetesen. Az átnézéssel arra gondoltam, hogy legalább a gép BIOS rendszerébe beléphettem volna a nyavalyás F2 segítségével. Nem tettem csak itthon.
Természetesen felhívtam a tulajt, de halvány fogalma nincs már mit írt be annak idején. Ciki! :B

Amit én próbáltam:
- akkumulátor és a BIOS ellem eltávolítása (a BIOS-t törölte, de a password ott maradt)
- felvettem a DELL központjával a kapcsolatot, akik a kiírt hibakód alapján el is készítették az úgy nevezett "master kódot" de hiába, ez sem segített. Még mindig lekódolt és hozzáférhetetlen a BIOS.

Mit tehetek? Van valaki profi, aki tud ebben nekem segíteni? Mert megszeretném tartani ezt a készüléket. :K

Természetesen a gép vásárlást igazoló dokumentum nálam, nem ellopott gépről van szó! :K

[ Szerkesztve ]

(#48974) somasz válasza Szentes (#48973) üzenetére


somasz
(Topikgazda)

Pontos típus? Ha régi, akkor van remény.

Ha a master passwordot megkaptad, azt furcsállom, azt csak a tulajnak adják ki elvileg (annak, aki a dell rendszerében a tulaja).

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#48975) mouzrr válasza Ideg (#48972) üzenetére


mouzrr
(senior tag)

Nekem nem recseg-ropog, de az egészet le lehet nyomni hogy kattanjon, ha az egészet nyomod le, akkor bal klikknek érzékeli. Ha csak az asztal közepéig ér az egér, akkor tedd fel a Touchpad drivert.

(#48976) Ideg válasza mouzrr (#48975) üzenetére


Ideg
(fanatikus tag)

Közben néztem pár review-et meg kicsomagolást stb és ott is mutatták, hogy az egész tapipad felületét le lehet nyomni. Elég nagy kreténség szerintem, miért nem elég csak ha koppintásra működik meg a rendes dedikált jobb/bal klikk?! Össze vissza recseg ropog, nagyon nagyon hangos. Neked nem? Nekem nagyon bántja a fülem. Mindegy, szerencsére nem én fogom használni hanem édesanyám. Neki meg úgyis veszek egy egeret is mellé. De ez a tapipad akkor is egy kalap kaki. :S

Szabad ember szabad országban azt csinál, amit szabad! | R* GTA 5 -> limparka | B.net -> Idegroncs#2127 | Samsung Galaxy S7 Edge

(#48977) mouzrr válasza Ideg (#48976) üzenetére


mouzrr
(senior tag)

Engem is tud zavarni. Szerintem azért lett így megoldva, mivel a 2 gomb is érintésérzékeny, így nem kell azokra mindig visszatenni a kezedet, ha kattintanál egyet, mivel van aki úgy használja hogy egyik kézzel kattolgat, másikkal meg simogatja a tapit :)

[ Szerkesztve ]

(#48978) Emperor_ válasza somasz (#48923) üzenetére


Emperor_
(PH! addikt)

Ezt találtam az ebay-en.
Abban kérnék még segítséget, hogy azt írják, hogy D4200-es hez jó. Ami szerintem elírás.
Létezik D4200-es Dell noti?
Vagy csak elírták a E4200-t és D4200-t írtak helyette?

Szemre jó lenne ez a micro SATA-s SSD, a E4200-be.

Mi a meglátásod?

[ Szerkesztve ]

Lark 10i WIN | Xiaomi Redmi Note 4

(#48979) SzaboZE válasza Emperor_ (#48978) üzenetére


SzaboZE
(PH! addikt)

D420-as volt, de abba ez nem jó, így kizárásos alapon ez E4200 akar lenni (abban van microsata).

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#48980) Atlantis


Atlantis
(PH! nagyúr)

Hello!

Az M2800-as vagy M3800-as létezik teljes billentyűzettel is? Értem ez alatt a numerikus pad meglétét.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#48981) somasz válasza Atlantis (#48980) üzenetére


somasz
(Topikgazda)

2800 igen.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#48982) Atlantis válasza somasz (#48981) üzenetére


Atlantis
(PH! nagyúr)

Köszi. Alapból az van benne vagy külön kell kérni?

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#48983) somasz válasza Atlantis (#48982) üzenetére


somasz
(Topikgazda)

Alapból az. Ugyanaz, mint az e6540. Google képkeresés és tesztek nézegetése segít.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#48984) Atlantis válasza somasz (#48983) üzenetére


Atlantis
(PH! nagyúr)

Igen, nézegettem képeket, de láttam ilyet is, olyat is, sőt, mintha a Dell oldalán is numpad nélküli billentyűzettel szerepelne. Azt gondoltam, csak a 4800-asban van a teljes bill.

Kell valami mobil CAD-es gépet szereznem, sajnos a IBM leépülésével a Dell tűnik legéletképesebbnek ezen a fronton.

[ Szerkesztve ]

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#48985) somasz válasza Atlantis (#48984) üzenetére


somasz
(Topikgazda)

M2800-at tudok mutatni (vételi szándék nélkül is), ha máshol nem találnál. Elvileg már van rá egy érdeklődőm, szintén hasonló okokkal, ő is megtapogatná élőben.

M2800 review
M3800 review

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#48986) Atlantis válasza somasz (#48985) üzenetére


Atlantis
(PH! nagyúr)

Mostanában nem járok a fővárosban sajnos. Milyen sűrűn szoktak lenni ilyen gépeid?

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#48987) somasz válasza Atlantis (#48986) üzenetére


somasz
(Topikgazda)

nem gyakori vendég :N

esetleg tudom még javasolni az m4600-m4700 használt vonalat!

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#48988) Atlantis válasza somasz (#48987) üzenetére


Atlantis
(PH! nagyúr)

4700-es még csak-csak, 4600-ost már nem szívesen vennék. Sokáig megtartanám a gépet...

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#48989) somasz válasza Atlantis (#48988) üzenetére


somasz
(Topikgazda)

Megértem, nem mai gép. :)

Mindenesetre nézőpont kérdése, m4600-ba minden további nélkül belemegy az m4800 firepro m5100-as kártyája, még mindig erős a 2. gen i7qm, van még FHD matt kijelző, msata bővítési lehetőség, 4db ram slot, stb.-stb.

[ Szerkesztve ]

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#48990) SzaboZE válasza Atlantis (#48984) üzenetére


SzaboZE
(PH! addikt)

És az num nélküli M2800 hogy néz ki, vaskos keretek kétoldalt? :)

[ Szerkesztve ]

Ha nem válaszolok 1-2 napon belül, akkor írj még egy privit, lehet hogy átfutottam véletlenül az előzőn! - www.mazdaklub.hu

(#48991) Atlantis válasza SzaboZE (#48990) üzenetére


Atlantis
(PH! nagyúr)

somasz: egy asztali gépet még elszerelgetek magam is, de laptaopnak nem állnék neki. Meg aztán a garancia is kérdéses...

Gondolom olyasmi lehet, mint a 3800-as. Aztán lehet, hogy hülye vagyok és nem is létezik a 2800-as kisebb billentyűzettel. :)

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#48992) somasz válasza Atlantis (#48991) üzenetére


somasz
(Topikgazda)

Valamit elnéztél minden bizonnyal. :)

Nálam készül most egy pár m4600-m6600, előbbibe csak m5100, míg utóbbiba került már gtx 680M meg firepro m6100 is. Ha valakit érdekel, tudok tesztet is lőni záros határidőn belül, amivel szeretnétek.

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#48993) Atlantis válasza somasz (#48992) üzenetére


Atlantis
(PH! nagyúr)

Egy Specviewperf tesztet az M5100-essel csinálhatnál majd...Kíváncsi vagyok, mire megy a Quadro-k ellen.

>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford

(#48994) somasz válasza Atlantis (#48993) üzenetére


somasz
(Topikgazda)

Okés, nyaggathatsz privátban is, aztán majd publikálom az eredményt. Quadro 1000M-2000M-mel tudom összenézni.

[ Szerkesztve ]

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#48995) Integrale


Integrale
(PH! kedvence)

Sziasztok!

Nektek működik az új Radeon Dell driver? 8670, 8850, 8870 stb

"Mindig várni vihart és a tűzvészt. S ha beköszönt a vihar és a tűzvész, nem csodálkozni és nem sopánkodni. Nyugodtan mondani: "itt van". S oltani és védekezni."

(#48996) szabonagyur válasza Integrale (#48995) üzenetére


szabonagyur
(PH! nagyúr)

Mi a gond vele?

(#48997) Integrale válasza szabonagyur (#48996) üzenetére


Integrale
(PH! kedvence)

Feltelepül, telepítés végén sárga kérdőjel, miszerint valami volt a telepítés közben. (a naplófájlt nem tudom megnyitni), restart, de sem a control centert sem a váltható grafikus rendszer panelja nem hajlandó betölteni.
Mindent lepucoltam DDU-val, felraktam újra, ugyan ez a tünet.

"Mindig várni vihart és a tűzvészt. S ha beköszönt a vihar és a tűzvész, nem csodálkozni és nem sopánkodni. Nyugodtan mondani: "itt van". S oltani és védekezni."

(#48998) Szentes válasza somasz (#48974) üzenetére


Szentes
(kvázi-tag)

Dell XPS L502X. Igen megkaptam a jelszót, de igazolnom kellett a vásásárlást és szinte az összes adatom is kellett pluszba. Amúgy a Dell rendszerébe javították az eredeti tulajt az én nevemre.

(#48999) somasz válasza Szentes (#48998) üzenetére


somasz
(Topikgazda)

Írtam privát!

Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html

(#49000) vikcsi


vikcsi
(fanatikus tag)

Sziasztok,

Dell e6220 szériás gépek miért vannak behorpadt fedéllel mindenhol? Illetve elég sok a kopottas... még nem fogtam ilyet a kezemben, ezek ilyen gyengére sikerültek, vagy kevésbé kímélteket láttam eddig?
e5520-at cserélném le valami apróságra... egy a korszak, a minőség nem? :F

ELADÓK: IBM T60 bontás, ssd-k, pc alkatrészek, Nikon P4 digi fényképező, Panasonic FULLHD kamera, stb... cserélek is; KERESEK régi/hibás CPU-kat gyűjteménybe!

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  Dell notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.