Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • taltos

    senior tag

    válasz jorden06 #14034 üzenetére

    Nem, de most megnéztem a 6930P tesztjét, és nem hiszem, hogy ezt választottam volna. Egyfelöl volt már ThinkPadem (T41p), és akkor nagyon megszerettem őket, másfelöl a HP több (számomra fontos) szempontból sem jobb, mint a T400. Ilyen szempontok pl. a kijelző, vagy a hangja. Mondjuk a T400-as sem tökéletes. A tökéletes notebook valahogy ágy nézett volna ki:

    - 15.4" 1680x1050 WSXGA+ LED kijelző (szebb, környezetbarátabb, fejlesztésre alkalmasabb, még olvasható)
    - valami hűvös, kis fogyasztású, gyors processzor, 6MB L2 cache-el: pl. SP9600 vagy SL9600
    - 4, 6 vagy 8 GB DDR3 memória
    - Átkapcsolható VGA. Az egyik legyen egy kis fogyasztású (vagy egy fenti követelényeknek megfelelő processzorba integrált), alapelvárásoknak megfelelő (hd videó lejátszás, az OS képességeit külső, nagyobb monitorokon is támogató) videókártya, a másik egy OpenGL-re optimalizált kártya, ami belefér. Lehetőség szerint 2 külső monitort támogasson.
    - SSD gyors háttértár.
    - A DVD helyén (ahogy a ThinkPadeknél) behelyezhető legyen vagy nagyobb kapacitású háttértár, DVD meghajtó, vagy plusz akku.
    - Strapabíró, nem nyekergő külső borítás
    - ThinkPad, stabil billentyűzet, TrackPointtal, nagy TouchPaddal, ami támogatja a több ujjas bizergálást (pl. két ujjal vertikálisan: scrollozás, két ujjal: nagyítás/kicsinyítés, 3 ujjal horizontálisan: tabok között ugrás, stb), ujjlenyomatolvasó
    - Számomra a kártyaolvasók nem fontosak, de legyen külső monitorokra kapcsolhatóság, dokkoló hozzá és akár dokkolóval, akár anélkül 2 monitor támogatottság.
    - könnyű (a lehetőségekhez mérten, mondjuk < 3kg), sokáig bírja (ilyen kijelzővel, vid. kártyával, processzorral ez nem is feltétlen nehéz)
    - minél több (min 3 év) jó minőségű garancia, helyszíni kiszállás opcióval (vagy alapból)
    - jó szoftverellátottság
    - végül de nem utolsó sorban (sőt, az egyik legfontosabb), legyen NAGYON halk és kis hőmérsékletű, még az átlagost egy kicsit meghaladó terhelés mellett is, de az alatt mindenképpen.

    Ezeknek sem a T400 nem felel meg, sem a T500 (ami alapból lett volna, de már nem kaptam MO-n olyat, amilyet szerettem volna). Egyébként csak a DELL hasonló kategóriájú notijait versenyeztettem a ThinkPadekkel.

    Nekem egyébként nagyon tetszik a ThinkPadek külsője. Kicsit keveredik a kutató, az üzletember, a munkagép és a finom elegancia. :)

Új hozzászólás Aktív témák