Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ArrayOfLilly

    aktív tag

    válasz mecsek20 #10256 üzenetére

    formasu biztonsági játékos, mert arra optimalizál, hogy ne érje veszteség - ezért (ha jól csinálja) nem veszít.

    Ez azért jó, mert a) pontosan lehet előre is kalkulálni a kiadásokkal és a nyereségekkel, b) ezért biztonságos, csak azért nem ezt választja mindenki, mert ennél nagyobb nyereséget is el lehet érni kockázatvállalással: pl. így gondolkodnak azok, akiknek egy év garancia is elég.

    Ez a két fajta ember soha nem fogja megérteni egymást, mert a gondolkodásuk alapja más. Olyami ez, mint jézus csodatételeiről logikai kontra hit alapon vitatkozni: nincsen nyugvópont, nincsen döntetlen, csak hülye vagy elég bölcs. Utóbbi nem vitatkozik.

    ent ajánlata verhetetlen ajánlat annak, aki olcsón akar jó(nak mondotta)t - vesztes anyagi helyzete ellenére ezúttal nyerni akar -, és bepalizás annak, aki biztos akar lenni abban, hogy a ma modern, de 4 év múlva igencsak elavult gépe még mindig működőképes lesz, amikor mások már a gyártó nevét is elfelejtették (csúsztatás a jobb hangzás kedvéért, de majdnem igaz).

    Hirtelen nem is tudom, melyiket válasszam... :D

    Igen, szar választások, de többségünknek itt ezek jutottak. Kinevethetem, de mégis mindannyian ezek közül választunk. Én is, aki hangosan nevetek.

    Nincsen jó választás.

    És ez nem csak azért van így, mert a vásárló gyarló, hanem azért is, mert a rendszer gondoskodik róla, hogy ne lehessen másképp.

    Ha 4 év múlva elégedetten használhatnánk a javított, vagy eleve hibátlanul működő készülékünket, ki venne újat? Én pl. 3 éve raktam össze az asztalit, nem lenne rá szükségem. Ezzel szemben hibátlanul működik és én mégis egy notebookokkal foglalkozó topikba írok.

    Viszont ha nem így lenne és csődbe menne a gyártóm, hiszen ki venne a hibátlan, el nem avult gépe helyett másikat, akkor ki gondoskodna a garanciális javításokról, ha mégis megesik a hiba?

    Szóval ez egy csapatjáték. Amiben csak együtt lehet nyerni meg veszíteni. Bepalizás nélkül nincsen jótákonyság és jótékonyság nélkül ki lenne a vevő a bepalizásra? (Én még senkivel nem voltam kurva jó fej, amikor azzal voltam elfoglalva, hogy mindjárt éhen halok...)

    Ki-ki próbáljon meg figyelni rá, hogy ne kerüljön egyoldalúan a másik végére (az idézett viccet biztosan ismeritek), de ez a legtöbb, amit megtehetünk.

    ps.: örülök, hogy nem egyedül az én szövegértelmezésemmel van baj,
    pps: hát még ent hogy örülhet, hogy megvédtük az üzletét - fenének nem árulok laptopot. :)

    http://www.arrayoflilly.com

Új hozzászólás Aktív témák