Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bobace

    őstag

    válasz sto1911 #83546 üzenetére

    Ott van lejjebb, Zola linkelte be, van jobbratartás:
    "Lakott területen lévő, párhuzamos közlekedésre alkalmas olyan úttesten, amelyen a forgalmi sávok útburkolati jelekkel vannak megjelölve, a belső forgalmi sávban (sávokban) 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival és motorkerékpárral folyamatosan is szabad haladni feltéve, hogy ezzel a jármű a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza."

    @all:
    Én is mindig aktuáis seb.határ + mutató szerint 8-10-et megyek és akkor megvan 55 kb. Nem azzal van a baj, aki rátapad az 50-re (bár ez is bosszant kissé, de biztos nem fogok ezért villogni), hanem aki 40-nel megy, mikor üres az út, és mondjuk még ráadásul a belső sávban.. Szerintem ez a balesetveszélyes kategória, a lehetséges sebesség ki nem használása nem egy embert idegesít (a mögötte haladót), hanem a mögötte jövő egész sort, és ezáltal mondjuk egy egész zöldhullámot vág tönkre.
    Azok meg akik pályán játsszák azt, hogy 130-ra óra szerint beállnak és mennek a belső sávban, és nem mennek ki, ha gyorsabb jön, mert hát ugye az a max sebesség, meg amúgy is 500 méterrel előrébb ott egy autó a jobb sávban, akit megelőzök, azokat meg még meg is büntetném. Persze ha épp 5 kamion mellett megyek el ennyivel, senki (kivéve hatóság) kedvéért nem fogok kimenni, míg meg nem előztem mindet, de utána azonnal.
    (A hóban vezetéshez nem szólok hozzá, mivel nem sok hó van (ebben a szezonban eddig 1 nap, mert másnap már el volt nagjyából takarítva), abban én sem sietek, mert kevés a havas rutin, amit egy évben gyűjteni lehet.)

    Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.

Új hozzászólás Aktív témák