Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • SztiviVander

  őstag

  válasz vargalex #1 üzenetére

  "Illetve szintén az erős SoC és az USB3.0 csatlakozás segítségével NAS-oknál jellemző fájlmegosztási sebesség lehetséges."

  Na igen, csak azt azért tegyük hozzá hogy akkor ha szerencséd van és olyan házad van (vagy olyat sikerül venni, vagy van olyan pendrive-od) amit hajlandó is felismerni usb3-asnak. Kettő külső 2.5-es házzal próbáltam ki (egy samsung ssd volt bennük ext4 fs-el), nem is a legolcsóbbakkal, de mindkettőt csak usb2-es sebességgel vitte (samban és ftp-n is 26-28MB/s volt a max, cc/dd/lede detto). Úgy, hogy egy régi dell e6420 és egy noname, asus alaplapos asztali gép is simán tudta mindkettő házzal a 100MB-s fölötti sebességet. Még írtam is anno Suste-nak hogy hát ez így valóban remek hogy van rajta egy usb3 port csak ha ilyen válogatós akkor talán megadhatnák hogy mégis milyen usb3-as chipset-et méltóztatik támogatni és akkor olyan házat keresgélek hozzá. Bár a legtöbb helyen a háznak ezen paraméteréről nincs is semmi info. De az se megoldás hogy megrendelem a házat, kipróbálom, nem megy usb3-ként, visszaküldöm, és ezt csinálom a választék erejéig vagy amíg véletlenül belenyúlok egy működőbe. Vagy amíg el nem küldenek a boltból a p...ba. Ja és gyári fw-el (fat32-re formázva) is detto ez volt a helyzet, szóval itt egyértelműen a külső házak chipset-jei (amúgy két teljesen különböző) nem tetszettek neki.

  A gyári fw-e nekem egy vicc, kezdve onanntól hogy a dhcp-jének nem lehet megadni ki a gw. Szóval nekem az alapból használhatatlan volt. Pedig a gyári fw-el legalább jó volt az 5Ghz-en a sebesség. CC-vel, DD-vel és LEDE-vel (november végi állapot) is siralmas volt az archer c5-höz képest. A d-link jelszintje ugyan nagyobb volt kb 5dBm-el (2.4-en és 5G-n is) az igaz, de a portsebességet állandóan változtatta (és leginkább lefelé, a jól megszokott 433-at csak nagyon ritkán és rövid ideig mutatta a telefon) és ezzel párhuzamosan a valós átvitel is kb fele volt a c5-höz képest. Ja és mindezt 5m-re a routertől, falak és más 5g-s routerek zavarásától mentesen. Én a beamforming-ra tippeltem hogy esetleg talán amiatt, hogy azt a LEDE/openwrt valahogy nem jól kezeli le. De persze lehet akármitől, ehez én már nem értek.

  Bocs nem fikázni akarom ám, csak leírtam hogy nekem mi volt vele a kevésbé jó tapasztalat. Na de ennyire kicsi pénzért nyilván nem lehet tökéletes. Pedig milyen jó lenne, és hogy bele is éltem magam hogy végre valami amire érdemes lecserélni az árcsert... Aztán mégis a d-link ment pár hét után.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák