Hirdetés
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Specifikációjához képest meglepően olcsó router, ami AC1200-as Wifi-t és gyári firmware-val is több hasznos szolgáltatást ígér (fájlmegosztás, dlna, nyomtató megosztás, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
suste
veterán
kérd le oda, és megnézed/megveszed, aztán rögtön vissza is adod, ha nem b1
(#39) Zirowe
ááááá, szinte azonnal bekerült a C5 helyére főrouternek, így már nem lesz hdd belerakás
pedig úgy lett volna jó, ha belekerül egy kis HUB + 1db hdd, és a külső USB csatira meg ki lett volna vezetve a HUB-ról egy port
az új 1tb-os 2,5-es HDD-mhez csak egy kis sata-usb3 kábelt rendeltem, szerintem azzal együtt simán beleférne
kár hogy az USB -n is spórolnak[ Szerkesztve ]
-
suste
veterán
Nemhogy extroot, de pont hogy semmi előkészület nem kell (sőt ne legyen!), mint az hogy felrakod a szerveremen is megtalálható 17.01.2 fw-t. A mentésem felrakása után azt állítgatsz vagy telepítesz amit csak akarsz. Ami benne van a mentésben az mind a LEDE hivatalos repoból települt, így a minidlna is.
-
woodworm
veterán
A dlna miatt szeretnél visszatérni padavanról? Nálam mindkét általad említett verziónál működött, tehát valami csatolási vagy meghajtó hiba is lehet nálad. Ha most beleugrasz egy fw váltásba emiatt és nem deríted ki, hogy pontosan mi a hiba, akkor a végén sokkal többel kötöd be.
-
suste
veterán
olyan 3MB körül van a szabad hely azon a routeren amin csináltam a mentést
ez még elég sokmindenre elég lehet(#581) woodworm
pl openwrt/lede -n alapbeállításokkal simán elindul akkor is, ha nincsen csatolva semmi
persze lehet hogy Padavan alatt máshogy van megírva az init, szóval érdemes kipróbálni legalább egy pennel... -
woodworm
veterán
Eltérő a lede és a padavan mtd kiosztása és elnevezései, mondjuk ez a partíció pont megfeleltethető a két rendszer között. A lede defaults partíciója padavan alatt a Factory nevet kapta.
Lehet jobban járnál, ha felraknád a vargalex által buildelt lede-t, és ott egy az egyben raknád vissza a mentést. -
vargalex
Topikgazda
Szia!
Ugyan privátban már írtam, de ide is leírom:
LEDE-re (esetleg később gyári firmware-ra) visszaállítás:
1. Recovery módban visszarakni az általam build-elt LEDE factory firmware-t.
2. SCP-n a /tmp-be felmásolod a korábban lementett partíciókat (radio, factory, defaults).
3. Egyenként visszaállítod a lementett partíciókat:mtd write /tmp/radio.backup radio
mtd write /tmp/factory.backup factory
mtd -r write /tmp/defaults.backup defaultsAz utolsó parancs végeztével újraindul a router. Gyanítom, hogy a firmware partíció is mentésre került, de mivel ugyan ezen firmware-ról készült, így felesleges visszaállítani.
Remélem sikerül...
Alex
-
vargalex
Topikgazda
Ezek a partíciók nem írhatóak az én build-emben (sem), de szerintem nincs is rá szükség.
Alex
-
vargalex
Topikgazda
-
csocsoszán
őstag
Akkor leírnám: Piszkosul érzékeny a wifi ezen a routeren.
Nekem a szekrény tetején van a modem és kettő winchester mellett. Oldalán áll az egyik winyó. Ha a panel felőli része néz a dlink felé, akkor folyamatosan szakadozik a wifi. Felmegy a teló aztán megszakad a kapcsolat. Ha a winyó teteje áll a dlink felé akkor nem tapasztalok semmi hibát! (Lede van rajta)
Próbálgasd a vezetékeket is és a routert és a környezetét is helyezgetni. Sajna ez az egész hülyén hangzik, de ez van. Legalább is nálam!Eladó Sennheiser Hd800, 600 és egy B&W füles!
-
woodworm
veterán
Mi a nonszensz?
Hogy sejteni vélem mi lesz egy hasonló fórumos egyedi build végeredménye? Nem tudom vannak-e itt, akik a xiaomi minivel végigjátszották már ezt, de ott is ez történt. Jött egy project, belerakta a gyári wifi drivert, készített egy luci oldalt az egyedi wifi beállításoknak, forgatott néhány csomagot és agyő, hónapokra eltűnt.
Jött egy másik, továbbvitte a vonalat újabb openwrt kiadással, leforgatott csomagok nélkül.
Értem én, hogy rengeteg energiát belefeccöltek, de ha valamilyen akadályba ütköztél, akkor ott álltál a sivatagban víz nélkül.
Köszönöm szépen, fejlesszék az SFE-t és az mt76-ot, azok legalább egységes megoldások. Ha a készülék nem általános router célra kell, akkor úgy is azt fogom használni. Ahogy a minivel is visszatértem a szalonnasütős zene miatt. -
suste
veterán
most volt időm rákeresni erre a hibára (ez is egy indok arra, hogy ne váltsak LEDE-re még)
hibás a minidlna-1.1.5, bizonyos nfo-kat rosszul ismer fel, de az 1.2-es változatban már jó lesz, amit remélhetőleg a LEDE 17.01.3 (vagy 17.02) hoz magával leforgatott csomag formájában
addig vagy forgatsz magadnak (vagy valaki más megteszi helyetted), vagy crontab-ba teszel egy ellenőrzés+restartot, pl 5percenként:*/5 * * * * [ "$(ps|grep -i minidlna|egrep -iv grep)" ] || /etc/init.d/minidlna restart
-
suste
veterán
nem az én routeremről van, így nem tudok nyilatkozni
majd lehet csocsoszán mesél róla, de nála az előző is tűrhetően viselkedett (ha jól tudom)
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Dadan01 #1308 üzenetére
Természetesen lehet elérhető, de ennek úgy lenne értelme, ha megírod, hogy mi kellene bele. Ugyanis nekem az alap dolgokon kívül:
- ca-certificates
- curl
- iperf3
- kmod-nf-nathelper
- kmod-nf-nathelper-extra
- kmod-nls-utf8
- kmod-usb-printer
- luci
- luci-app-ddns
- luci-app-sqm
- luci-app-openvpn
- luci-app-wifischedule
- luci-app-p910nd
- luci-app-vnstat
- luci-app-uhttpdés függőségeik vannak benne. Tehát semmilyen háttértár kezelés, samba, transmission, stb.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Dadan01 #1311 üzenetére
Szia!
Akkor lényegében az kell neked, amit magamnak csináltam, úgyhogy nem is bonyolítottam, csak a saját config-jaimat kivettem belőle (azaz a fent írt csomagok ebben is benne vannak). Az ipdns.hu a LuCI felületen kiválasztható, mint DNS szolgáltató, ezzel sincs gondod. A firmware file-ok:
factory (gyári firmware esetén)
sha256sum: 163ed63d76e9325781aaafa44651fa10dc085275e0392a09c326b170b5952421
sysupgrade (OpenWrt/LEDE esetén)sha256sum: 6c70f747a6cab9ee350410067dc03363f747eb94a52bad3eab68473088ab14e0
[ Szerkesztve ]
Alex
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Dadan01 #1319 üzenetére
Ha a kliens támogatja a 40 MHz csatornaszélességet (mobilok ritkán szokták), akkor érdemes megpróbálni berakni, mert zavaró szomszédos AP-k miatt nélküle visszakapcsolha 20 MHz-re a router (persze, ha sok a zavaró wifi, akkor a végeredmény lehet, hogy jobb is, ha visszakapcsol). Az írt
noscan
opciót nem az általad bemásoltwifi-iface
, hanem awifi-device
szekcióba kell betenni.Alex
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Macska topic
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- Bestbuy játékok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: ABT Hungária Tanácsadó Kft.
Város: Budapest