Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fireqpeg

    csendes tag

    válasz vargalex #1207 üzenetére

    Na szóval leírom miért kezdtem el ide ebbe a fórumba írogatni illetve segítséget kérni tőletek, amit én érzésem szerint nem kaptam meg, csak sok felesleges bla bla blát azaz süket dumát. Nekem fél éve kezdődött a probléma (akkór vettem a routert), aki fentebb lévőket elolvasta amit írtam az tudja a probléma ott kezdődött, gyári fw röl mentem át lede/openwrt re aztán padavan ra és elvileg ezen a ponton alakult ki az a hiba hogy valami mtd ket nem mentettem le amibe a wifi adatai voltak lede/openwrt hez. fél év alatt a problémám mindig állandó volt lede/openwrt alatt azaz a wifin akármit állítgattam a tx power 3 dBm volt maxiumum nekem ez nagy problémám volt! Amire több oldalon írják valami gyári radios lekvárt vissza kéne rakni ugye ezt én egyszerse csináltam fél év alatt, sőt a vargalex által publikát dolgot se használtam egyszerse azt az fw visszaállítós recovery vagy mit!!! Ami a lényeg utána olvasgattam külföldi fórumon ASUS RT-N56U B1 routernek és találtam egy olyan dolgot amit mondom megpróbálom még utoljára és láss csodát működik. :) Ezt amit írni fogok ezt csak amiatt teszem mert úgy gondolom hogy megosztom veletek de én semmilyen garanciát nem vállalok érte!!!
    Padavan volt a routeren padavan alatt a storage meg a factory default ot reseteltem http://i.imgur.com/hmfb41u.png tehát kaptam egy alap beállítást! Ez után router kikapcs reset gomb benyomva és router bekapcs elkezd villogni a felső led, ez a gyári recovery mod ugye. http://192.168.0.1 ugye itt bejön a dlink es firmware visszaállítás lehetősége, én itt be latoztam neki a gyári DIR-860L_REVB_FIRMWARE_2.03.B03 firmwaret flasheled vársz újraindul bejön http://192.168.1.1 alatt a firmware itt én semmit nem nyomtam nem állítgattam semmit. A router alján 10mp ig nyomva tartod a reset gombot magától újra indul teljesen alapra állítja magát! Ha ez megvan megkeresed a gyári fw-n a update lehetőséget ott megadod neki openwrt-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-factory.bin ezt a firmwaret amit innen https://forum.lede-project.org/t/optimized-build-for-the-d-link-dir-860l/948 töltöttem le a r5645 öt! Tehát ha kész a flesselés squashfs-factory.bin el megkeresed Luci alatt http://192.168.1.1 itt be kell jönnie System:Backup/Flash Firmware nél a Reset to defaults: Perform Reset gombot és rányomsz vársz kicsit újra indul bejön! Én letöltöttem előre a openwrt-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-sysupgrade.bin firmware t is mert ugyanezt el kell játszani ezzel is annyi hogy amit kaptál Luci alatt megkeresed megint System:Backup/Flash Firmware a részt csak most Flash new firmware image erre lesz szükséged Keep settings: ebből a pipát kiszeded és Image: feliratnál betallózod ezt openwrt-ramips-mt7621-dir-860l-b1-squashfs-sysupgrade.bin és flash image re nyomsz! Aztán vársz stb újraindul megint belépsz ide megkeresed Luci alatt http://192.168.1.1 itt be kell jönnie System:Backup/Flash Firmware nél a Reset to defaults: Perform Reset gombot és rányomsz vársz kicsit újra indul bejön! Na kicsit össze van zsúfolva a leírás. Remélem nagyjából kivehető a lényege, én ennyit csináltam és azóta működik minden rendesen. Mellékelek nektek 1 képet ami a fő problémám volt most már a tx power 3 dBm helyett tx power 23 dBm megy és jó a lefedettség illetve megy normálisan!!!

    http://funkyimg.com/i/2AMNu.jpg

    Hátha tudtam segíteni illetve persze majd a tőlem jobban hozzáértő emberek majd kianalizálják a mondandóm lényegét és talán ha ez a módszer beválik másnak is akkor csinál majd valaki egy egyszerűbb leírást!

    Üdv mindenkinek illetve Boldog Újévet Kívánok!!
    Ha esetleg van helyesírási hiba akkor elnézéseteket kérem.

Új hozzászólás Aktív témák