Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Autós kamerák
- Nagyon nem szokványos módon ment tönkre egy ASML gép Kínában…
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
FIGYELEM

A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdeznél, OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT
-----
HATÁLYOS DÍJTÁBLÁZAT (2025. 05. 09.): [link]
-----
LEGGYAKRABBAN FELMERÜLŐ KÉRDÉS
Volt egy sikertelen vásárlásom a Curve-vel, mégis "levonták" az összeget. Mikor kapom vissza?
Két lehetőség van, mindkettő előfordul. Mivel az összeget először csak zárolja a bankod, néha sajnos zárolásban is ragad (a lenti bal oldali képen látható felirat esetén fordulhat elő), aztán napok múlva automatikusan felszabadul. A napok száma bankfüggő: a Revolutnál például 7, a K&H-nál 10, az Ersténél 15 nap, de egyes bankok (Raiffeisen, OTP, Cetelem) még hosszabb ideig, akár 30 napig is zárolásban tarthatnak egy-egy tételt.
Ha a sikertelen vásárlás után mégis lekönyvelik az összeget (ez a gyakoribb, a Go Back in Time menü aktívvá válása jelzi, hogy ez meg fog történni), a levonás mellett később lesz egy ugyanakkora összegű jóváírásod is. Mostanában az elutasított, a bankod által mégis lekönyvelt vásárlásokat legkésőbb a tranzakciót követő 15. napon téríti vissza automatikusan a Curve rendszere (ezt a lenti jobb oldali képen látható felirat jelzi), de egyes esetekben már a kilencedik napon elindul a visszatérítés. Ha 15 nap után sem történik semmi, érdemes panaszt tenned. Ha írsz a supportnak, a visszatérítési folyamat talán meggyorsítható: az appban tegyél bejelentést (Launchpad -› Support -› Chat -› New Conversation -› Transactions -› Declines), de készülj arra, hogy kérni fognak valamilyen igazolást/bizonylatot arról, hogy a tranzakció sikertelen volt, és arra is, hogy képernyőmentéseket újabban nem fogadnak el elutasított internetes vásárlásokról. Ha egy vásárlásod zárolásban ragadt, ugyanezen az útvonalon megpróbálhatod elkérni a zárolás visszavonását igazoló RRN (Retrieval Reference Number) tranzakcióazonosítót, amelynek birtokában a bankod ügyfélszolgálata tud segíteni a zárolás manuális feloldásában.
Ha az elutasított tranzakciónál szintén a jobb oldali képen látható feliratot látod rögtön a vásárlás után (vagy 1-2 órával később), biztosan nincs további teendőd: ez azt jelenti, hogy a Curve rendszere már vissza is térítette az összeget (=bejelentést NEM kell tenned). A visszatérítés elindítása után csak a bankodon múlik, hogy mikor történik meg a tényleges jóváírás (jellemzően 1-5 munkanap).
---
(Az összefoglaló nem ért véget, klikk a folytatásért!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
chatran
őstag
Sziasztok!
Július 31-én regisztráltam, de a kártyám a mai napig nem érkezett meg. Várjak még? Hol kell jelezni, hogy nem ért ide?
-
Watcher45
tag
válasz
petipetya
üzenetére
Soha sem mentem el a kártya adatokat egyik webshopban sem. Alipay mentés nélkül is lehet fizetni, Revo virtuálissal már többször is vásároltam Alin. PayPal alá is elmentettem a Revo virtuális kártyáját. Curve-t inkább az itthoni vásárlásokra használom, de szerintem nem okozhat problémát a használata. Viszont a kedvezményprogramban nem használható kártyaként igazolja vissza a kártyaazonosító [link]
-
KTU
addikt
válasz
lócitrom
üzenetére
igen, kb. 2 munkanap.
Ez itt off, bankos topik -
lócitrom
őstag
OTP esetében kb. mennyi idő után jelenik meg a tranzakció a gyakorlatban számlatörténetben? valóban napok múlva?
-
petipetya
nagyúr
válasz
Doky1988
üzenetére
Éppen most fizettem ki egy szikét AliExpress-en a Revolut kártyával. Természetesen tegnap a (fő)kártyát beregisztráltam az AliPay alá.
Emellett a Curve kártyával is gond nélkül lehet vásárolni az Aliról, persze előtte azt is betettem az AliPay alá.
AliPay nélkül fogalmam sincs.
-
He-Nike
aktív tag
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy ehhez a Curve kártyához lehet társkártyát igényelni? Beregisztráltam hozzá a bankkártyámat, a transferwise kártyát, a revolut kártyát és most az asszony kártyáját is. Elmagyaráztam asszonynak, hogy működik ez az egész, megtetszett neki is és kéne neki is egy ilyen Curve kártya ami alatt ugyan azok a bankkártyák szerepelnek mint nekem. Van erre valami mód anélkül, hogy új regisztrációt kéne csinálni? -
2019 Aug 26 UK bank holiday
ma felárral működik a váltás -
Doky1988
senior tag
Sziasztok!
Én ezt nem igazán értem, az addig oké, hogy kártyák gyüjtőhelye.Tehát akkor amit küldenek Blue kártyát, azzal tudok pl fizetni Aliexpressen is??? Mert Revoluttal nemtudok alin fizetni.
-
gzbotii
nagyúr
-
gzbotii
nagyúr
válasz
lócitrom
üzenetére
Ha Angliában akarsz több időt tőlteni/több pénzt elkölteni mint havi 500£, akkor, épp, hogy nem éri meg annyira. Mert 500£ havi konverzió után (feltételezzük, hogy magyar kártya van mögötte, így minden UK vásárlás után váltani fog), 2% díjat számol fel....fizetsz 50£ értékben, 1£ díj...
-
lócitrom
őstag
ezt a kártyát jó értem, hogy úgy is lehet használni, hogy nem töltünk fel rá összeget? hogy a jobb? mármint hogy kedvezőbb? ha eleve át van vezetve rá az összeg vagy ha marad a saját hazai OTP kártyán az összeg?
érdemes-e átváltani rajta a pénznemet, ha csak forint van és angliai használat a cél?
-
pethYeti
addikt
Két kérdésem lenne.
1. Van időkorlát a kártya beaktiválásának? Jövő héten lehet megjön a kártya de csak 2 hétre rá fogom tudni átvenni.
2. Az 1%-ős visszatérítés ha jól látom 3 hónapig ingyenes. Ezt később is tudom aktiválni? -
ÁrPi2
senior tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Az sms-ek szerint a dátumok aug13. 10h01m és aug15. 06h43m, a cib bankapp listájában aztán az értéknap 15-ike illetve 17-ike. Még most hétvége előtt cib telefonos üfsz embere emlitett nekem későbbi feldolgozási problémát olyat mint ami hogy ami nem érinthet engem...(igy kekigyu forumtárs duplikációja talán megvan ...) A CIB-es engem a BKK.info üfsz felé terelt (a BKKinfo egy telefonján aztán elvileg eljutottunk jegyzőkönyv felvételéig, de az én megadott emilcimemre még nem kaptam semmi értesítést )
A Curve-ék pedig wíkendeznek, holnap meg bank holiday van: Tegnap már a konkrét aug.13-i tranzakció "transaction features" alatt a "Questions about this transaction?” pont alól kezdeményezve feltettem a question-t.
-
tsteve
senior tag
mostanában kezd csúszni a curve.. 3 hét alatt sem bírt ideérni a kártya
-
petipetya
nagyúr
-
fil
őstag
Egy referenciaszám csak egy tranzakcióhoz tartozhat - szerintem. A CIB az egyiket törölni fogja. Esetleg hívd fel őket. Nekem volt egyszer-kétszer ilyen Auchan automata kútnál ,sőt étteremben is (és nem fintech ,hanem magyar bank kártyájával). Akkor azt mondta a bankügyfélszolgálata, hogy néha előfordul ilyen valami kommunikációs probléma miatt ,de ez törlődik pár nap után.
-
ÁrPi2
senior tag
Na a Puzsér Sznobjektívben rekurzivan megnéztem... Budapestről is szól...; Szóval hogy a remélem nem visszalépő főpolgármesterjelölt
Robinak szakértő partnere pl. a "tíz legszemetebb videoblog" epizódban (ahol -rekurzivan ,""önreflexiven"") negyedik a Dancsó videománia... -
ÁrPi2
senior tag
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
Megnéztem a cibnél mindkét tranzakció típusmegjelölése is vásárlás,
még a tranzakció "referenciaszáma" is teljesen ugyanaz, de az értéknap aug15 és másodiknál aug17... -
ÁrPi2
senior tag
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
A cib bank appban a hitelkártya tranzakciói közt nézve is ott van (crv*bkk...13-i és 15-i) . Csak a Curve "timeline"-ban nincs a második.
Eddig a bkk.info-n keresztül kerestem, akkor megkérdezem a Curve Support ot is, köszi -
ÁrPi2
senior tag
Szerintetek ha a C. alá tett cib credit kártyával sms értesítés szerint aug.13-án de.10:01 -kor vettem egy bkk havi bérletet és azután aug.15-én 06h43m-kor ugyanazon helyről ("crv*bkk automata f06" =Nyugati a metró bejárat mellett) mégegyszer terhelődött 9500 huf,
akkor én hol folytassak panasz eljárást hogy én csak egyszer vettem bérletet, és adjákvissza?
Bkk.info szájtján találtam vmi panasz bejelentő telefonszámot és elvileg jegyzőkönyv felvételéig eljutottunk, de a megadott emilcimemre még semmit nem kaptam...
-
szuladam
aktív tag
Na már Dancsót is elérte a Curve

-
-
anadroid
senior tag
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
Nekem meg hajnalban visszajött (félig, mert az OTP - ellentétben az Erstével, akik negatív zárolással azonnal felhasználhatóvá teszik a visszatérítéseket, nem várnak a könyvelés tökölődésére - még nem jelzi) a 17-i edigital visszatérítésem. Lehet, hogy heti gyűjtésben küldik vissza a pénzeket?
-
maross
nagyúr
válasz
XboxGamePass
üzenetére
koszi, mersekelten jo hir.
-
maross
nagyúr
Mennyi idő alatt fut be a kártya? Szerintem már vagy három hete megrendeltem (kettő biztos), és még sehol semmi.
-
Maffia91
aktív tag
Sziasztok!
Meghívásommal regisztráltak Curve kártyát. Az 5 font jelenleg nálam pending-ben van. Mikor lesz jóváhagyva? Vagy mit kell hozzá csinálnia a másik félnek? Én rendszeresen használom a kártyát!
-
anadroid
senior tag
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
Azóta még egy csoda. Ephone-ra töltöttem Curve/Erste használatával 17-én (megint csak hétvége!) 1000 Ft-ot, 20:00-kor. Ez kétszer jelenik meg:
CRV*EPHONE LONDON 19081720:00 vásár.
EPHONE ZSOMBO 19081720:18 vásár.Gyanús, hogy a Curve a curva

-
JohnnyWeiss
tag
válasz
anadroid
üzenetére
Én aug. 19-én beregeltem az OTP simple-ben a Curve kártyámat. Ilyenkor az OTP próbából beterhel 100 HUF-ot, majd egyből vissza is adja. Nekem csak a terhelés látszik, a visszafizetés már nem. És állítólag ők sem (Curve support) látják, hogy visszajött volna. Más Simple-ben regisztrált kártyáimnál nem volt ilyen gond.
Meg már volt hasonló problémám, hogy próbáltam online fizetni a Curve kártyával és visszautasított lett a tranzakció, de a Curve levonta, illetve a KH-s hitelkártyámon is be lett terhelve. Akkor is azt mondták, hogy ők sikeresnek látják a tranzakciót és akkor lett csak refund az a tétel, amikor elküldtem nekik a visszautasításról kapott adatokat.
Nem igazán értem, hogy lehetséges ilyen, hogy az egyik oldalon sikertelen tranzakciót a másik oldalon sikeresnek látnak. Illetve, hogy egy refund-ot nem látnak...
Kíváncsi vagyok mi lesz a vége a sztoridnak. Nyilván valahol meg kell lennie annak a pénznek. -
anadroid
senior tag
10-én vásároltam online az edigitalnál, 17-én elálltam abban az üzletben, ahol átvettem az árut, a visszafizetést állítólag elindították azonnal, a Curve/OTP páros nem mutatja, hogy visszajött volna a pénz. Van-e valakinek tapasztalata, meddig kotlanak a pénzen?
-
blint01
csendes tag
Szeretném megosztani a tapasztalatom a Curve supporttal.
Július 31-én megrendeltem a kártyát, türelmesen vártam, de csak nem akart megérkezni, ezért úgy döntöttem, hogy a héten beszélek velük és kérem őket, hogy küldjenek újat.
Összesen 3 napot beszélgettem velük, az első két nap, egy-egy válasz üzenet érkezett, majd a 3. napra pörgött fel a beszélgetés. Segítőkészek, jó fejek, de ez, hogy nem volt olyan, hogy kétszer ugyanaz az ember írjon nekem választ az lenyűgöző volt.
Először írt Oly, utána Hannah és így tovább, kb 7 emberrel sikerült egy-egy üzenetet váltanom. Lehet, hogy ez valami szuper, új munkafelfogás náluk, de nekem nem tűnt effektívnek. Amit az egyik embernél kértem, az már nem ért át a másik emberhez, stb.
Furcsa volt, de végül sikerült új kártyát, új címre rendelnem.
TL DR: Curve Support: segítőkész, kaotikus, lassú.
-
Peter.70
addikt
Valaki le tudná írni lépésről lépésre, hogy a curve-n lévő 5 fontot hogy tudom a revolutra át tenni?
-
Andris_2
aktív tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Igen, amúgy elég kesze-kusza infók vannak a díjakkal kacsolatban a weboldalukon.
Ha jól értelmezem betéti kártyával 10 ingyenes, a 200 GBP limit pedig nem az ingyenesség korlátja, hanem egy abszolulút ATM kp. felvételi limit, aminél többet nem lehet naponta felvenni, akár ingyenes, akár nem."Mondjuk ez azért egy picit fura, mert 10x200<>3500"
A 200 GBP a napi limit, a 3500 GBP pedig a havi. Felvehetsz többet is, mint 10x200 (egészen havi 3500-ig), csak a 10x200 felett nem lesz ingyenes.
A másik zavaros infó, hogy mi minősül belföldi ("domestic") használatnak, az egyik helyen azt írják, hogy a Curve kártyák "UK domestic" kártyák, ami alapján arra lehetne következtetni, hogy a UK-ben hasznláva belföldi a használat, egy másik helyen pedig azt, hogy akkor domestic ha nincs konverzió. Szerintem inkább ez utóbbi játszik.
-
válasz
Andris_2
üzenetére
Én eddig Auchan és ALDI benzinkút automatánál próbáltam, mindkettőnél működött.
Viszont érdekesség, hogy az ALDI kútnál Curve kártyán keresztül nem kaptam meg a 4% visszatérítést Erste MAX-ra, közvetlenül azzal fizetve viszont igen. Tehát valamiért olyan MCC-vel vitte át a tranzakciót, amit az Erste már nem tankolásnak látott. -
sajti_pajti
tag
válasz
sajti_pajti
üzenetére
Mondjuk ez azért egy picit fura, mert 10x200<>3500
A képet figyelembe véve tehát elvben van még egy korlát: naptári hónap szerint ugyebár 10x200=2000, de olyat ezek szerint nem lehet csinálni, hogy az előző hónap utsó 10 napján, meg az aktuális hónap első 10 napján is felvesz az ember 200-200 fontot (20x200>3500).
Új hozzászólás Aktív témák
Mielőtt kérdeznél, olvasd el a kibővített összefoglalót! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Arc Raiders
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Automata kávégépek
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple asztali gépek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Shining3D EinScan Pro 2X 3D szkenner
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One 500GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

pictigjis