- Elképesztően jó kihozatallal működik a TSMC-féle CoWoS
- Szerverhiba miatt szomjazhatnak a házikedvencek
- 300 dolláros Windows notebookokat ígér idénre a Qualcomm
- Felküzdötte magát a dobogóra a NAND flash lapkák piacán a kínai YMTC
- Olcsóbb SSD-ket eredményezhet a SanDisk és a Kioxia új 3D NAND flash lapkája
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
nagyúr
Én már csökkentettem régebben, úgy, hogy Windows helyett áttértem Linux Mintre.

-
®abstract®
őstag
személyeskedsz, próbáltam viccesre venni a figurát... sajnos pont olyan vagy mint Torrente, én buliztam a Magic Mirrorban a szigeten, ti nem hiszem, különben nem vagdalkoznál össze vissza kis messiás
nem mellesleg a hír pont arról szól hogy a windows 11-el van gond (erőforrást pazarol..), mások elmondták a csodás alvó funkcióval mi a gondjuk erre te véded a buggos lehetelent, mert nálatok minden jól működik, a mi kb. 3000-db os gépparkunkban van gond. Ez pontosan igy van,pazarol
meg nem is is tudja bekesselve sem beosztani a ramot..az elcseszett alvo mod mar csak hab a tortan..1 mikroszoftos marketing unikumos kiraly soha nem fog teged megerteni,igazat adni sem soha
mindent megmagyaraz
-
King Unique
titán
személyeskedsz, próbáltam viccesre venni a figurát... sajnos pont olyan vagy mint Torrente, én buliztam a Magic Mirrorban a szigeten, ti nem hiszem, különben nem vagdalkoznál össze vissza kis messiás
nem mellesleg a hír pont arról szól hogy a windows 11-el van gond (erőforrást pazarol..), mások elmondták a csodás alvó funkcióval mi a gondjuk erre te véded a buggos lehetelent, mert nálatok minden jól működik, a mi kb. 3000-db os gépparkunkban van gond. Nem, pont hogy te személyeskedsz az előző és a mostani hozzászólásodban is, én csak a tényeket írtam le. Az pedig evidens, hogy ha gúnyolódási céllal raksz be ilyen képeket, meg az előzőekben a Microsoft indai vezetését, akkor az minek minősíthető.
Na erre szokták azt mondani, hogy jobb lett volna, ha inkább csendben maradtál volna.
Ha annyira poénkodni akarsz, arra ott van a viccrovat, azzal oda kell menni és nem itt, meg ami neked annyira poénos, nem biztos hogy másnak is...A cikk egyébként a memóriahasználatról szól, nem az alvó módról, ami utóbbi csak mellékesen került szóba és ott is a 10+ éves modern féle, főleg egy bizonyos szituációban volt panasz, amire említve lett egy logikus megoldás.
-
NandoXXL
őstag
Ott és itt egyesek legalább érdemben hozzá tudnak szólni a témához, nem csak értelmetlen trollkodó megjegyzések gyártásáig, meg rasszista és homofób célzatú képkreálmányok beszúrásáig terjed a "hozzáértésük".

nem mellesleg a hír pont arról szól hogy a windows 11-el van gond (erőforrást pazarol..), mások elmondták a csodás alvó funkcióval mi a gondjuk erre te véded a buggos lehetelent, mert nálatok minden jól működik, a mi kb. 3000-db os gépparkunkban van gond. -
nevemfel
senior tag
-
MasterDeeJay
veterán
Ha ez így folytatódik akkor maga Steve Ballmer fog megjelenni a topikban.
-
King Unique
titán
Ott és itt egyesek legalább érdemben hozzá tudnak szólni a témához, nem csak értelmetlen trollkodó megjegyzések gyártásáig, meg rasszista és homofób célzatú képkreálmányok beszúrásáig terjed a "hozzáértésük".

-
NandoXXL
őstag
Mivel windowsos szaktopikokba nem szoktál írni, ellenben linuxosba igen, mint nemrég pl. ebbe, ezért nem világos megint miről is írogatsz itt és mire fel.
De, volt más mondandó is, le lett írva az is, nemcsak az ami ki lett emelve.
Viszont várjunk csak, nemrég még azt írtad hogyebben a témában sem írok többet
, amit akkor ezek szerint nem sikerült betartani...Alvó módról csodás a marketing anyagod
'köztudott itt hogy alapvetően nem windowsos vagy, hanem inkább linuxos'
Jó bulit kívánok nektek a windows-os 'szak' topikban

-
ha3flt
tag
Köszi, nyilván nincs rajtam sapka. Amúgy sem lenne miért magyarázkodnom, hogy mihez mennyit szóltam hozzá.
-
King Unique
titán
Az valóban nem sok, akkor lehet hirtelen mással kevertem, sorry.
Ellenben azt már nem, hogy mi a vélemény a témáról, az az olvasottakból világosan látszik.
A ne csodálkozz ám úgy is értendő, hogy ha kéretlen irományokkal traktálod a másikat, próbálod ráerőltetni a véleményedet és módszeresen félremagyarázni, megkérdőjelezni az állításait, akkor ne csodálkozz, ha a reakció is annak megfelelő lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Mivel windowsos szaktopikokba nem szoktál írni, ellenben linuxosba igen, mint nemrég pl. ebbe, ezért nem világos megint miről is írogatsz itt és mire fel.
, amit akkor ezek szerint nem sikerült betartani...3040 nap alatt írt 196 szakmai hozzászólást. Tegnap először a kezdő Linuxosba két hozzászólást... Napi 0.0645 hozzászólás mellett ne csodálkozz, ha személyeskedésnek fogja gondolni a profilozásodat, mivel elégtelen adatból vontál le messzemenő következtetéseket a preferenciáiról.
-
King Unique
titán
"Na, azért ne akard már megmagyarázni, köztudott itt hogy alapvetően nem windowsos vagy, hanem inkább linuxos, az utóbbi témák topikjaiba szoktál írogatni, azt preferálod inkább, az alapján pedig érthető a hozzáállás, ennyi."
Ha mindenáron hazugságokat akarsz terjeszteni - ennyire nincs más mondanivalód? -, akkor moderációt fogok kérni. Ez nem játék. De a "köztudott" ettől még a hét vicce.
, amit akkor ezek szerint nem sikerült betartani... -
ha3flt
tag
-
westlake
félisten
-
ha3flt
tag
"Na, azért ne akard már megmagyarázni, köztudott itt hogy alapvetően nem windowsos vagy, hanem inkább linuxos, az utóbbi témák topikjaiba szoktál írogatni, azt preferálod inkább, az alapján pedig érthető a hozzáállás, ennyi."
Ha mindenáron hazugságokat akarsz terjeszteni - ennyire nincs más mondanivalód? -, akkor moderációt fogok kérni. Ez nem játék. De a "köztudott" ettől még a hét vicce.
Ja, és így tudja bárki megnézni a hozzászólásaimat: "ha3flt" site:prohardver.hu
-
ha3flt
tag
Na, azért ne akard már megmagyarázni, köztudott itt hogy alapvetően nem windowsos vagy, hanem inkább linuxos, az utóbbi témák topikjaiba szoktál írogatni, azt preferálod inkább, az alapján pedig érthető a hozzáállás, ennyi.

Nem világos hogyan jön ide a hibajavítás, meg hogy nem sikerült megérteni a problémát, amikor már világosan le lett írva előzőleg is, hogy eleve köztudott dologról van szó, amivel kb. mindenki, aki az IT iránt jobban érdeklődik, tisztában van valamilyen szinten. Alternatív megoldásként pedig le lett írva több módszer is, az hogy egyes felhasználók nem alkalmazzák logikusan, az már az ő bajuk. Ami annyira tömeges gond ezek szerint mégsem lehet, ha a jelen cikk sem arról szól és már 10+ éve úgy működik, alapvetően módosítani pedig nyilván a gyártók tudnák, de régóta nem teszik, már csak ezért sincs sok értelme ezen lovagolni.
Itt valami tévedés van, mert a
tisztázásra
, a felmerülő kérdések érdemi megválaszolására eleve a standard szakmai topikok valók, azt elsődlegesen soha nem az ilyen mellékes, flamelős topikokban szokás bővebben kitárgyalni. Ahol ha annyival jobban tudod, akkor adott a lehetőség ott kibontakozni, hajrá.
Igen, az lenne a legjobb..."Na, azért ne akard már megmagyarázni, köztudott itt hogy alapvetően nem windowsos vagy, hanem inkább linuxos, az utóbbi témák topikjaiba szoktál írogatni, azt preferálod inkább, az alapján pedig érthető a hozzáállás, ennyi."
-
King Unique
titán
Sziasztok
Nem tudom mi a gond , nalam oke a memoria 16 gb , Windows 10 Iot Enterprise LTSC 2021, 2.7 GB-ot eszik ja es Kaspersky is fent van

A Windows IoT Enterprise minimális rendszerkövetelményei
A jelen cikkben Windows 11-ről van szó és nem Windows 10-ről, meg alapesetben az általános Home, Pro, Education, Enterprise kiadásokról, ellenben az (IoT) Enterprise LTSC egy speciális kiadás, aminek köztudottan valamivel kisebb a hardverigénye.
Egyébként ez a Windows 11 IoT Enterprise LTSC-nél is kb. ilyen lenne, meg pont azért általánosítani sem lehet a teljes verziót.How to reduce RAM usage with PC Manager’s one-click feature on Windows 11
Ha valakit zavar, hogy a tényleges használat mellett +ban le van foglalva a RAM egy része gyorsítótárazási / egyéb célra és azért többnek tűnik a RAM-használat, akkor az pl. a Microsoft PC Manager programmal is kikapcsolható egy kattintással. Már ha kifejezetten ez a cél, mert alapesetben nem feltétlen javasolt megpiszkálni.
-
Albert.Tamas
aktív tag
Sziasztok
Nem tudom mi a gond , nalam oke a memoria 16 gb , Windows 10 Iot Enterprise LTSC 2021, 2.7 GB-ot eszik ja es Kaspersky is fent van

-
King Unique
titán
"Nem, itt inkább az az érdekes, hogy te mit művelsz, minek írogatsz ide egyáltalán, amikor eleve ismert itt, hogy elsődlegesen annak a bizonyos másik platformnak a rendszereit preferálod és használod, az érdekel és nem a Windows 10/11, ha veszel egy laptopot, arra is inkább azt telepítesz még akár előtelepített Windows 11-nél is, stb. Ezért lehet inkább annak a topikjába kellene átfáradni és ott osztani az észt, nem itt."
Rossz lennél hibajavításban, mert az adott helyzetet és problémát sosem akarod megérteni, másfelől ez nettó hazugság, hangulatkeltés, és persze egy ilyen beállítottságnak amúgy sem lenne köze a válaszok minőségéhez.
1. Alig van hozzászólásom. 2. Nincs notebookom, semmit sem telepítek rájuk, nem írtam ilyesmikről. Sőt különféle okok miatt eddig mind Windows volt a notebookjaimon. 3. Szinte az egész szakmai pályafutásom, most már 35+, a Windowshoz kötődik Kernel-szintű programozástól, debugolástól Win32-es és webes applikációk önálló és közös írásán át a felhős MS megoldásokig - fel sem lehet sorolni. Linuxot itthon használok a privacy miatt (asztali gépen); csak nyílt forráskódú szoftvereket telepítek. Amiknek egyébként jelentős része Windows-on ugyanúgy megtalálható.
Ez nem garantálja az én hibamegoldási képességeimet vagy ismereteimet egy témában, azért is olvasok fórumokat - de a tiédet sem ezek a szó szerint soha véget nem érő borzalmak a topikokban. Amikben akadnak információk, de igen ritkán tisztázás a végük, inkább az állandó vita a lényeg, ami rabolja az időmet. Vannak ilyen emberek, már a névválasztásról lerí... De törd magad, ebben a témában sem írok többet.
Na, azért ne akard már megmagyarázni, köztudott itt hogy alapvetően nem windowsos vagy, hanem inkább linuxos, az utóbbi témák topikjaiba szoktál írogatni, azt preferálod inkább, az alapján pedig érthető a hozzáállás, ennyi.

Nem világos hogyan jön ide a hibajavítás, meg hogy nem sikerült megérteni a problémát, amikor már világosan le lett írva előzőleg is, hogy eleve köztudott dologról van szó, amivel kb. mindenki, aki az IT iránt jobban érdeklődik, tisztában van valamilyen szinten. Alternatív megoldásként pedig le lett írva több módszer is, az hogy egyes felhasználók nem alkalmazzák logikusan, az már az ő bajuk. Ami annyira tömeges gond ezek szerint mégsem lehet, ha a jelen cikk sem arról szól és már 10+ éve úgy működik, alapvetően módosítani pedig nyilván a gyártók tudnák, de régóta nem teszik, már csak ezért sincs sok értelme ezen lovagolni.
Itt valami tévedés van, mert a
tisztázásra
, a felmerülő kérdések érdemi megválaszolására eleve a standard szakmai topikok valók, azt elsődlegesen soha nem az ilyen mellékes, flamelős topikokban szokás bővebben kitárgyalni. Ahol ha annyival jobban tudod, akkor adott a lehetőség ott kibontakozni, hajrá.
Igen, az lenne a legjobb... -
ha3flt
tag
Mivel már le lett írva többször hogy mi az a bizonyos felhasználói probléma, ami kb. amúgy is köztudott egy ilyen IT-s fórumon, ezért nem kicsit fura, ha azt akarod ráfogni a másikra, hogy ezzel nincsen tisztában.
Nem, itt inkább az az érdekes, hogy te mit művelsz, minek írogatsz ide egyáltalán, amikor eleve ismert itt, hogy elsődlegesen annak a bizonyos másik platformnak a rendszereit preferálod és használod, az érdekel és nem a Windows 10/11, ha veszel egy laptopot, arra is inkább azt telepítesz még akár előtelepített Windows 11-nél is, stb. Ezért lehet inkább annak a topikjába kellene átfáradni és ott osztani az észt, nem itt.
"Nem, itt inkább az az érdekes, hogy te mit művelsz, minek írogatsz ide egyáltalán, amikor eleve ismert itt, hogy elsődlegesen annak a bizonyos másik platformnak a rendszereit preferálod és használod, az érdekel és nem a Windows 10/11, ha veszel egy laptopot, arra is inkább azt telepítesz még akár előtelepített Windows 11-nél is, stb. Ezért lehet inkább annak a topikjába kellene átfáradni és ott osztani az észt, nem itt."
Rossz lennél hibajavításban, mert az adott helyzetet és problémát sosem akarod megérteni, másfelől ez nettó hazugság, hangulatkeltés, és persze egy ilyen beállítottságnak amúgy sem lenne köze a válaszok minőségéhez.
1. Alig van hozzászólásom. 2. Nincs notebookom, semmit sem telepítek rájuk, nem írtam ilyesmikről. Sőt különféle okok miatt eddig mind Windows volt a notebookjaimon. 3. Szinte az egész szakmai pályafutásom, most már 35+, a Windowshoz kötődik Kernel-szintű programozástól, debugolástól Win32-es és webes applikációk önálló és közös írásán át a felhős MS megoldásokig - fel sem lehet sorolni. Linuxot itthon használok a privacy miatt (asztali gépen); csak nyílt forráskódú szoftvereket telepítek. Amiknek egyébként jelentős része Windows-on ugyanúgy megtalálható.
Ez nem garantálja az én hibamegoldási képességeimet vagy ismereteimet egy témában, azért is olvasok fórumokat - de a tiédet sem ezek a szó szerint soha véget nem érő borzalmak a topikokban. Amikben akadnak információk, de igen ritkán tisztázás a végük, inkább az állandó vita a lényeg, ami rabolja az időmet. Vannak ilyen emberek, már a névválasztásról lerí... De törd magad, ebben a témában sem írok többet.
-
aujjobba
addikt
Ha abból indulunk ki az itteni érvelések mentén, hogy az a bizonyos egyszeri júzer még a laptopját sem képes kikapcsolni logikusan pl. a Start menüben a leállításra bökve, akkor nyilván az sem fogja érdekelni hogy mennyi a szabad és lefoglalt RAM, nem fogja nézegetni a feladatkezelőt és benne a teljesítményt, sőt lehet azt sem tudja mi az a RAM és nem is érdekli, a jelen cikk témája is totálisan hidegen hagyja. Na, akkor ennyi erővel kb. akármire rá lehet húzni ezt, hogy jaj nem kell ezen témázni, hiszen az átlagos felhasználókat nem is érdekli, azt se tudják mi az és egyebek.
Mondjuk ez a laptop leallitas es state-ek tenyleg furan mukodott anno nekem is Windows-on.
Elofordult valoban nehanyszor, hogy a hatizsakban nekiallt zugni es forrosodott, le is meritette magat, tegyuk hozza ez jopar evvel ezelott volt.Macbook-on ilyet nem tapasztaltam, lehajtom elalszik, felnyitom felebred.
30 napos az uptime jelenleg a napi hasznalatu munkagepen, max. akkor inditom ujra, amikor mar nagyon nyekereg, hogy frissiteni kell, ceges policy. -
King Unique
titán
Szóval ahogy tapasztalom a windows nem tudja megfelelően kezelni a ram mennyiségét és hatékonyságát optimalizáltságról szól sem lehet
milyen érdekes hogy amikor a jó öreg hetest meg a 8.1-et használtam asztali módban ott nem volt szükség ilyen ram cash dolgokra meg ilyesmikre ott a sata ssd használata esetén villám gyorsan működött minden programok megnyitása akármi,na most a tízes meg a tizenegyes rendszer esetében ez nem pont ugyanígy működik gyors a rendszer de lehetne ez sokkal gyorsabb is szerintem.. pedig villámgyors nvme ssd-n van 5000/4500-as olvas/ír.
Egen, a megfelelően működő alvási módnak pedig pont az állandó készenléti állapot a lényege hogy a gyors ébresztés után ott tudod folytatni ahol félbehagytad a dolgokat, és igen alvási idő alatt pedig teljesen leállítani ahogy eddig is meg lehetett szokni imádtam 💯 nem ilyen elcseszett meg marketingelt modern slippekre van szükség, ha nem megbízható működésre és pont ezt cseszi el a cég
ami ahol olvasható sok helyen igazán zavarja a felhasználókat..Én időközben rájöttem hogy ez a king unique titan tag egy álcázott windows marketinges ember
nem veszi figyelembe a felhasználói tapasztalatokat élményeket hanem csak fújja a marketing rizsát amit ő jónak lát 😁 kioktat osztja az észt, a másik embert lenézi meg hülyének amiért le meri írni hogy mi a probléma, de hát őt ilyesmik nem érdeklik mert 1 elvakult mikrofosch rajongó 😁 csak mellékesen jegyzem meg hogy a itt a windows fórumon ugyanezt csinálja mert ő ilyen ember..Ez a nagy logika/taktika, aki nem ért veled egyet és nem szapulja alpári stílusban a Windowst, bocsánat szavajárásod alapján a
Ringyózt
,Winfoscht
, akkor ráfogod hogywindows marketinges ember
és egyebek? Ami már ott hibádzik, hogy egy olyan vsz nem is írogatna ide, meg pláne nem diskurálna ilyen trollokkal...
Mondjuk érdemi írást inkább ne említsünk, mert aki csak ilyen alpári stílusban tud megnyilvánulni,ram cash buziskodása
és egyebek, azt jobb lenne ha inkább csendben maradna.
A szakmai felkészültség meg úgy látszik nemcsak Windows témában hagy némi kívánnivalót maga után, de ahhoz kapcsolósan az SSD téma sem százas, mert akár SATA akár NVMe, operációs rendszer és programok futtatása szempontjából eleve nem a
5000/4500-as olvas/ír
szekvenciális maximumok, hanem az elérési idők és a random olvasás és írás (pl. CDM tesztnél 4K értékek) számítanak. Na egy ilyen hozzá nem értő, aki láthatóan alapvető dolgokkal nincsen tisztában, pláne ne akarja itt osztani az észt.
-
King Unique
titán
Igen, ez Linux-on is igy mukodik.
Lathato a 32GB RAM-bol szabad osszesen 5.6G, a tobbi hasznalatban van + gyorsitotar, es ez igy van jol.
Az elerheto (available) pedig nyilvan a szabad es gyorstar osszege, mivel a gyorstar barmikor azonnal felszabadithato.Dehat magyarazhatod te ezt a Takarito / Pucolo / memoriafelszabadito appok fenykoraban, amikor az egyszeri juzer folyton azt akarja elerni, hogy a gepeben/telefonjaban levo memoriabol minel kevesebb legyen barmire is hasznalva.

Ha abból indulunk ki az itteni érvelések mentén, hogy az a bizonyos egyszeri júzer még a laptopját sem képes kikapcsolni logikusan pl. a Start menüben a leállításra bökve, akkor nyilván az sem fogja érdekelni hogy mennyi a szabad és lefoglalt RAM, nem fogja nézegetni a feladatkezelőt és benne a teljesítményt, sőt lehet azt sem tudja mi az a RAM és nem is érdekli, a jelen cikk témája is totálisan hidegen hagyja. Na, akkor ennyi erővel kb. akármire rá lehet húzni ezt, hogy jaj nem kell ezen témázni, hiszen az átlagos felhasználókat nem is érdekli, azt se tudják mi az és egyebek.
-
King Unique
titán
"Ez a
táskában a tűzforró laptop
esete kissé életszerűtlen"... A helyzet az, hogy nem az. Kb. az összes cégben, ahol eddig dolgoztam, ez egy valós helyzet volt és most is az. A normál felhasználó (értsd, nem IT-s vagy érdekelt a témában) nem is akarja ezt a problémát kezelni. Számukra ez úgy van, hogy becsukja a gépet és onnéttól a gép "nem megy", amikor meg kinyitja, akkor pikk-pakk, minden működik. Nem fogják a gépet kikapcsolni és a bekapcsoláskor 1-2 percet várni mire minden betölt és utána még mindent meg kell nyitniuk, ami előtte nyitva volt. Egy átlag felhasználónak hiába is akarod megmagyarázni, hogy nem így kellene.
Egyébként ez simán csak gáz, hogy az almán kívül szinte egyik gyártó sem képes egy normális stand by módra. Az, hogy becsukva a ventilátorok halálra pörögnek az egyik leggázabb dolog.
+#83
Mármint úgy értendő, hogy logikusság és beállítási lehetőségek megléte alapján életszerűtlen, mert az kb. köztudott, hogy vannak ilyen nemtörődöm, mindenre szarik felhasználók jó sokan. De az olyanok akkor ugye min problémáznak, ha annyira nem érdekli őket az egész és lusták még ahhoz is, hogy az orruk előtt lévő Start menüben kikapcsolják a laptopot, rajta a Windowst, az olyanoknak akkor ilyen hozzáállással kb. ugyan mindegy kellene legyen mi történik.
Na meg manapság az internet és AI korában, amikor egy egyszerű webes keresés is világosan leírja, hogy a fedél lehajtása alapesetben nem egyenlő a kikapcsolással, leírja szájbarágóan hogyan lehet kikapcsolni, pláne nem kellene erről beszélni.Egyébként meg amúgy sem, mert a jelen cikk sem arról szól, hogy a 10+ éve jelen lévő Modern Standby működésén akarnak változtatni, visszaállítani legacy S3-ra, sőt a gyártók már inkább kiveszik azt a BIOS-ból. Ezek szerint akkor mégsem akkora probléma a tömegeknek, meg ha az átlagos felhasználót nem érdekli semmi, nem hajlandó semmit beállítani, nem hajlandó rákeresni sem a neten ha nem tudja hogyan kell, szarik az egészre, az olyanoknak akkor valójában ugyan mindegy.

-
King Unique
titán
Ja, egyszóval fogalmad sincs azokról a valódi felhasználói problémákról, amik felmerültek - jó vagy rossz megfogalmazásban. Ezért veszed észre csak a neked kényelmes mondatokat. Nem mindenki ír azért röviden, mert hosszabban nem képes, főleg másolgatni, hanem mert arra kíváncsi, hogy mi is valójában a felmerülő probléma, a többire elég hivatkozni. _Ez_ lenne a szakszerűség. Amit te ezen a fórumon művelsz...
Mivel már le lett írva többször hogy mi az a bizonyos felhasználói probléma, ami kb. amúgy is köztudott egy ilyen IT-s fórumon, ezért nem kicsit fura, ha azt akarod ráfogni a másikra, hogy ezzel nincsen tisztában.
Nem, itt inkább az az érdekes, hogy te mit művelsz, minek írogatsz ide egyáltalán, amikor eleve ismert itt, hogy elsődlegesen annak a bizonyos másik platformnak a rendszereit preferálod és használod, az érdekel és nem a Windows 10/11, ha veszel egy laptopot, arra is inkább azt telepítesz még akár előtelepített Windows 11-nél is, stb. Ezért lehet inkább annak a topikjába kellene átfáradni és ott osztani az észt, nem itt.
-
®abstract®
őstag
Ja, egyszóval fogalmad sincs azokról a valódi felhasználói problémákról, amik felmerültek - jó vagy rossz megfogalmazásban. Ezért veszed észre csak a neked kényelmes mondatokat. Nem mindenki ír azért röviden, mert hosszabban nem képes, főleg másolgatni, hanem mert arra kíváncsi, hogy mi is valójában a felmerülő probléma, a többire elég hivatkozni. _Ez_ lenne a szakszerűség. Amit te ezen a fórumon művelsz...
Szóval ahogy tapasztalom a windows nem tudja megfelelően kezelni a ram mennyiségét és hatékonyságát optimalizáltságról szól sem lehet
milyen érdekes hogy amikor a jó öreg hetest meg a 8.1-et használtam asztali módban ott nem volt szükség ilyen ram cash dolgokra meg ilyesmikre ott a sata ssd használata esetén villám gyorsan működött minden programok megnyitása akármi,na most a tízes meg a tizenegyes rendszer esetében ez nem pont ugyanígy működik gyors a rendszer de lehetne ez sokkal gyorsabb is szerintem.. pedig villámgyors nvme ssd-n van 5000/4500-as olvas/ír.
Egen, a megfelelően működő alvási módnak pedig pont az állandó készenléti állapot a lényege hogy a gyors ébresztés után ott tudod folytatni ahol félbehagytad a dolgokat, és igen alvási idő alatt pedig teljesen leállítani ahogy eddig is meg lehetett szokni imádtam 💯 nem ilyen elcseszett meg marketingelt modern slippekre van szükség, ha nem megbízható működésre és pont ezt cseszi el a cég
ami ahol olvasható sok helyen igazán zavarja a felhasználókat..Én időközben rájöttem hogy ez a king unique titan tag egy álcázott windows marketinges ember
nem veszi figyelembe a felhasználói tapasztalatokat élményeket hanem csak fújja a marketing rizsát amit ő jónak lát 😁 kioktat osztja az észt, a másik embert lenézi meg hülyének amiért le meri írni hogy mi a probléma, de hát őt ilyesmik nem érdeklik mert 1 elvakult mikrofosch rajongó 😁 csak mellékesen jegyzem meg hogy a itt a windows fórumon ugyanezt csinálja mert ő ilyen ember.. -
aujjobba
addikt
A Windows 11 alapvetően nem "pazarlásból" foglal le sok memóriát, hanem okosan gyorsítótáraz (készenléti memória), hogy a gyakran használt programok gyorsabban induljanak. Ha egy megnyitott alkalmazásnak hirtelen több RAM kell, a rendszer ezt a területet azonnal felszabadítja és átadja neki.
Hogyan működik a memória?
• Használt RAM: Ezt kérik a most futó programok és a rendszer elemei.
• Gyorsítótárazott (Standby) RAM: A háttérben betöltött adatok, amik azonnal elérhetők.
• Dinamikus felszabadítás: Ha egy játék vagy nehéz program indul, a Windows azonnal eldobja a gyorsítótárat.Mit mutat a Feladatkezelő?
• A „Memória” fülön a Készenléti (Standby) érték jelenti a gyorsítótárat.
• Ha ott magas a szám, az nem baj, sőt ez a normális működés.
• Akkor van gond, ha a szabad és készenléti memória elfogy, és a gép lassulni kezd.
Tehát le van írva világosan, hogyan működik ez és a magasabbnak tűnő RAM használat valójában nem a rendszer tényleges fogyasztása, hanem gyorsítótárként használja a rendelkezésre álló RAM egy részét.
Amit ha kell, akkor azonnal felszabadít és átad a memóriaigényes játéknak, programnak, tehát normál esetben azzal sem lesz gond. Gond tipikusan akkor szokott lenni, amikor egyes felhasználók önkényesen letiltják a lapozófájlt, majd utána amiatt jönnek a különféle hibaüzenetek, mert egyes programok és játékok még sok RAM mellett is igényelnek lapozófájlt a megfelelő működéshez...Mondjuk ott kezdődik, hogy nem ártana legalább az alapokkal, az alapvető működéssel tisztában lenni, ami manapság pár kattintással elérhető az interneten, pl. Google kereső, Google AI is kiadja a most leírtakat. Mert ugye ha még ezekkel sincsen tisztában a kedves felhasználó, úgy pláne röhejes a
winfosh
és egyéb hasonló primitív megnyilvánulás a jellemzően alacsony tájékozottsággal és hozzáértéssel.
Igen, ez Linux-on is igy mukodik.
Lathato a 32GB RAM-bol szabad osszesen 5.6G, a tobbi hasznalatban van + gyorsitotar, es ez igy van jol.
Az elerheto (available) pedig nyilvan a szabad es gyorstar osszege, mivel a gyorstar barmikor azonnal felszabadithato.Dehat magyarazhatod te ezt a Takarito / Pucolo / memoriafelszabadito appok fenykoraban, amikor az egyszeri juzer folyton azt akarja elerni, hogy a gepeben/telefonjaban levo memoriabol minel kevesebb legyen barmire is hasznalva.

-
SityiSXT
őstag
Az nem marketing bulshit, hanem a lényeges információk, a nyilvánvaló előnyök lettek leírva, ott van feketén-fehéren. Szóval felesleges átmenni valóságtagadásba, meg ha csak annyit sikerül felhozni ellenérvként, hogy de hát emiatt bekapcsolhat a laptop és felmelegedik a táskában, meg lemerül az aksi. Ahol most kapaszkodj meg, a standard S3 alvásnál is bekapcsolhat a laptop, rendszer / hardver felébresztheti, egyes programok vagy rendszerfolyamatok időzített ébresztést hozhatnak létre, stb.

Igen, jó hogy említed, ebben vastagon benne vannak a hardvergyártók, az OEM-ek, Intel, AMD, valamint Lenovo, Dell és társaik, ők állítják be a saját laptopjuknál az UEFI firmware-t és nem a Microsoft, úgyhogy nem tudod csak az utóbbira fogni.Ez a
esete kissé életszerűtlen, mert ha már a laptoptáskába rakja a felhasználó egy rövidebb vagy pláne hosszabb utazáshoz, akkor alap hogy kikapcsolja és nem szimplán csak altatja. Legalábbis én így szoktam és nyilván nem is volt soha tűzforró a kikapcsolt laptop, lehet követni a példát.
Manapság az ultragyors NVMe SSD-kkel, sokmagos bivalyerős processzorokkal, min. 8 GB RAM-mal szerelt modern laptopoknál egy Windows 10/11 hidegindítás, bootolás a 0-ról a bejelentkezésen át az asztal betöltésig mennyi, kb. fél perc. Vagyis nem mintha állandóan altatni kellene, az meg a másik.Alapvetően egyetértek veled, de azért picit árnyalnám a képet, ugyanis távolról sem mindenki használja úgy a gépét, mint te - még az IT osztályon sem.
A magán laptopom és asztali gépem tényleg pikkpakk hadra fogható hidegindítás után is, de én nem is indítok el mindenfélét automatikusan bejelentkezés után. A céges lapos ennek szöges ellentéte: hiába a modern vas (Ryzen 5 Pro 8540U, 16 GB RAM, Samsung NVMe SSD), úgy agyon van verve mindenféle biztonsági szotfverrel, Google cuccok, TeamViewer, akármi, hogy néha nosztalgiám támad, mert régen is a gép bekapcsolása után lehetett egyet kávézni, mire beindult, és ezt a szintet majdnem hozza ez a gép is.
A másik dolog pedig az emberi lustaság. A felhasználók többsége megszokta, hogy csak lehajtja a laptop fedelét, és kész, megy. Igen, az IT osztályon is. És senki nem veszi figyelembe, hogy a desktop kliens Windows nem server, aminél fontos a minél hosszabb uptime. De hallottam már olyat is, hogy bitang sok minden van az illetőnél megnyitva, neki az mind fontos, és nem akar reggelente arra időt pazarolni, hogy mindent megnyisson újra és újra.
Azt viszont nem tudom, hány táska forrósodott fel, nem a helpdesken vagyok.
-
total90
veterán
Az nem marketing bulshit, hanem a lényeges információk, a nyilvánvaló előnyök lettek leírva, ott van feketén-fehéren. Szóval felesleges átmenni valóságtagadásba, meg ha csak annyit sikerül felhozni ellenérvként, hogy de hát emiatt bekapcsolhat a laptop és felmelegedik a táskában, meg lemerül az aksi. Ahol most kapaszkodj meg, a standard S3 alvásnál is bekapcsolhat a laptop, rendszer / hardver felébresztheti, egyes programok vagy rendszerfolyamatok időzített ébresztést hozhatnak létre, stb.

Igen, jó hogy említed, ebben vastagon benne vannak a hardvergyártók, az OEM-ek, Intel, AMD, valamint Lenovo, Dell és társaik, ők állítják be a saját laptopjuknál az UEFI firmware-t és nem a Microsoft, úgyhogy nem tudod csak az utóbbira fogni.Ez a
esete kissé életszerűtlen, mert ha már a laptoptáskába rakja a felhasználó egy rövidebb vagy pláne hosszabb utazáshoz, akkor alap hogy kikapcsolja és nem szimplán csak altatja. Legalábbis én így szoktam és nyilván nem is volt soha tűzforró a kikapcsolt laptop, lehet követni a példát.
Manapság az ultragyors NVMe SSD-kkel, sokmagos bivalyerős processzorokkal, min. 8 GB RAM-mal szerelt modern laptopoknál egy Windows 10/11 hidegindítás, bootolás a 0-ról a bejelentkezésen át az asztal betöltésig mennyi, kb. fél perc. Vagyis nem mintha állandóan altatni kellene, az meg a másik."Ez a
esete kissé életszerűtlen"... A helyzet az, hogy nem az. Kb. az összes cégben, ahol eddig dolgoztam, ez egy valós helyzet volt és most is az. A normál felhasználó (értsd, nem IT-s vagy érdekelt a témában) nem is akarja ezt a problémát kezelni. Számukra ez úgy van, hogy becsukja a gépet és onnéttól a gép "nem megy", amikor meg kinyitja, akkor pikk-pakk, minden működik. Nem fogják a gépet kikapcsolni és a bekapcsoláskor 1-2 percet várni mire minden betölt és utána még mindent meg kell nyitniuk, ami előtte nyitva volt. Egy átlag felhasználónak hiába is akarod megmagyarázni, hogy nem így kellene.
Egyébként ez simán csak gáz, hogy az almán kívül szinte egyik gyártó sem képes egy normális stand by módra. Az, hogy becsukva a ventilátorok halálra pörögnek az egyik leggázabb dolog.
-
ha3flt
tag
Na a
Te éppen úgy túlzol és nem veszel figyelembe lényeges információkat
esetedben is pontosan igaz, mert ha valakinek annyira nem felelne meg, akkor a munkahelyi, céges eszközzel ellentétben az otthoni saját PC-jén, laptopján tetszőlegesen használhatna akár mást is, de mégsem teszi, ami elég árulkodó.
Én legalább le tudtam írni / íratni az
általános ismeretterjesztést
szakszerűen megfogalmazva, te vagy más még azt sem, úgy meg pláne érdekes mire fel firtatod, amikor megvannak a nyilvánvaló előnyei.
Na meg azért is hót felesleges ragozni, mert a jelen cikk sem arról szól, hogy a Modern Standby működésén akarnak változtatni, ami régóta jelen van és nagyon nem újdonság, már 2012-ben megjelent a Windows 8-nál Connected Standby néven, eszközöknél szélesebb körben pedig 2015-ben a Windows 10 megjelenésével, ami még így 10+ éve.Ja, egyszóval fogalmad sincs azokról a valódi felhasználói problémákról, amik felmerültek - jó vagy rossz megfogalmazásban. Ezért veszed észre csak a neked kényelmes mondatokat. Nem mindenki ír azért röviden, mert hosszabban nem képes, főleg másolgatni, hanem mert arra kíváncsi, hogy mi is valójában a felmerülő probléma, a többire elég hivatkozni. _Ez_ lenne a szakszerűség. Amit te ezen a fórumon művelsz...
-
King Unique
titán
Lehet beillesztgetni az MS bullshit marketing szövegeit a modern standby ígérgetett előnyeiről, meg próbálni védeni a védhetetlen enshittificationt, de amikor a táskában a tűzforró laptop a remek modern standby alatt sikeresen lemerítette magát többedszerre, és hordozható számítógép helyett van egy lemerült levélnehezéked utazás közben, akkor a pokolra kívánnád te is ennek a hasznos funkcióinak az összes kitalálóját az Inteltől/AMD-től kezdve a firmware vendoron és az OEM át (az én konkrét esetemben Lenovo) az ezt értelmetlenül erőltető Microsoftig. A poén benne - ahogy fentebb is írták - hogy már jó ideje nincs is opció a firmwareben az S3 suspend to RAM visszaállítására (illetve bizonyos esetekben amikor van is opció, akkor sem működik Windows alatt, megoldás a mai napig nincs erre a konkrét esetre), a hibernálás pedig félrebeszélés, mert nem helyettesítő termék, mérd össze mennyi idő után használhatod a gépet S3 suspend to RAMból és S4 hibernálásból felébresztés után. A melegedés margójára pedig sok szerencsét a hűtőpadhoz a táskában.
Attól hogy beleírták ennek a rakás szerencsétlenségnek a nevébe a modern szót, még nem lesz mindenki számára hasznos vagy épp egyáltalán működő a funkció.

Manapság az ultragyors NVMe SSD-kkel, sokmagos bivalyerős processzorokkal, min. 8 GB RAM-mal szerelt modern laptopoknál egy Windows 10/11 hidegindítás, bootolás a 0-ról a bejelentkezésen át az asztal betöltésig mennyi, kb. fél perc. Vagyis nem mintha állandóan altatni kellene, az meg a másik. -
laci1128
tag
NEM, vannak a magadfajta felhasználók, akik mindig mindenen problémáznak, mindig mindent jobban akarnak tudni otthon a fotelből, mindig minden újítást és beállítást megkérdőjeleznek hogy minek az, közben meg alapvető dolgokkal nincsenek tisztában és úgy próbálják osztani azt alpári stílusban, ami nem igazán van meg.

Az a felhasználói réteg ahova én tartozom, törekszik arra hogy minél inkább képben legyen a működéssel, beállítási lehetőséggel, új funkciókkal, nem feltétlen bólogat mindenre mert ha valami nem felel meg neki, akkor veszi a fáradságot arra hogy utánanézzen, hogyan lehet módosítani az alapértelmezett beállítást, ha kell kikapcsolni, stb. Na ez a különbség.
A modern készenléti mód témát hiába ragozod, mert le lett írva az előbb világosan, pontokba szedve hogy milyen előnyei vannak és azok miatt nem véletlenül lett bevezetve a harvergyártók asszisztálásával, ami használata már régóta jelen van, már a Windows 10-nél is megvolt. Ha nem tetszik, akkor elvileg ki lehet kapcsolni, vagy ha adott PC-n nem, akkor beállítani helyette pl. hibernálást. + Aki veszi a fáradságot rá, az előzőleg linkelt útmutatók alatt is ott van a többi leírás, hogyan lehet bekapcsolt Modern Standby alatt korlátozni a hálózati és egyéb eléréseket.
Ha pörög a laptop hűtőventilátora, attól normál esetben nem felforrósodni hanem lehűlni kellene, ha alapból melegedik és szar a hűtése mint sok laptopnak, akkor meg tegyenek alá aktív hűtőpadot.
Ha a Windows 11-nél 4 GB RAM a rendszerkövetelmény, én is használok 8 GB RAM-mal szerelt laptopokon Windows 11-et évek óta és működik gond nélkül, akkor azt megint ne akard már bemagyarázni, hogy annyival használhatatlan, mert ez megint nem igaz, max. egy újabb trollkodás.Apropó, ha számodra annyira nem felel meg,
ringyóz
,winfosch,
stb., akkor nem világos miért használsz Windowst illetve Windows 10/11-et és miért nem másik rendszert helyette. Valószínűleg azért, mert annyira azért mégsem.
Lehet beillesztgetni az MS bullshit marketing szövegeit a modern standby ígérgetett előnyeiről, meg próbálni védeni a védhetetlen enshittificationt, de amikor a táskában a tűzforró laptop a remek modern standby alatt sikeresen lemerítette magát többedszerre, és hordozható számítógép helyett van egy lemerült levélnehezéked utazás közben, akkor a pokolra kívánnád te is ennek a hasznos funkcióinak az összes kitalálóját az Inteltől/AMD-től kezdve a firmware vendoron és az OEM át (az én konkrét esetemben Lenovo) az ezt értelmetlenül erőltető Microsoftig. A poén benne - ahogy fentebb is írták - hogy már jó ideje nincs is opció a firmwareben az S3 suspend to RAM visszaállítására (illetve bizonyos esetekben amikor van is opció, akkor sem működik Windows alatt, megoldás a mai napig nincs erre a konkrét esetre), a hibernálás pedig félrebeszélés, mert nem helyettesítő termék, mérd össze mennyi idő után használhatod a gépet S3 suspend to RAMból és S4 hibernálásból felébresztés után. A melegedés margójára pedig sok szerencsét a hűtőpadhoz a táskában.
Attól hogy beleírták ennek a rakás szerencsétlenségnek a nevébe a modern szót, még nem lesz mindenki számára hasznos vagy épp egyáltalán működő a funkció.
-
King Unique
titán
"Valószínűleg azért, mert annyira azért mégsem."
Vagy mert a Microsoft mindig is törekedett monopolhelyzetek létrehozására, és más miatt is úgy alakult, hogy nincs elég verseny. De nemcsak ezért utálták meg a felhasználók az évtizedek alatt, éppen elég más ok is volt rá, nagyon hosszú a lista.
Te éppen úgy túlzol és nem veszel figyelembe lényeges információkat, mint a kelletténél tájékozatlanabb felhasználók. És le merném fogadni, hogy te sem ismered eléggé a Modern Standby viselkedését a különböző hardware-eken ahhoz, hogy kijelentéseket tehess (a gyártók viselkedéséről), különben azokról írnál és nem általános ismeretterjesztést végeznél.
Na a
Te éppen úgy túlzol és nem veszel figyelembe lényeges információkat
esetedben is pontosan igaz, mert ha valakinek annyira nem felelne meg, akkor a munkahelyi, céges eszközzel ellentétben az otthoni saját PC-jén, laptopján tetszőlegesen használhatna akár mást is, de mégsem teszi, ami elég árulkodó.
Én legalább le tudtam írni / íratni az
általános ismeretterjesztést
szakszerűen megfogalmazva, te vagy más még azt sem, úgy meg pláne érdekes mire fel firtatod, amikor megvannak a nyilvánvaló előnyei.
Na meg azért is hót felesleges ragozni, mert a jelen cikk sem arról szól, hogy a Modern Standby működésén akarnak változtatni, ami régóta jelen van és nagyon nem újdonság, már 2012-ben megjelent a Windows 8-nál Connected Standby néven, eszközöknél szélesebb körben pedig 2015-ben a Windows 10 megjelenésével, ami még így 10+ éve. -
ha3flt
tag
NEM, vannak a magadfajta felhasználók, akik mindig mindenen problémáznak, mindig mindent jobban akarnak tudni otthon a fotelből, mindig minden újítást és beállítást megkérdőjeleznek hogy minek az, közben meg alapvető dolgokkal nincsenek tisztában és úgy próbálják osztani azt alpári stílusban, ami nem igazán van meg.

Az a felhasználói réteg ahova én tartozom, törekszik arra hogy minél inkább képben legyen a működéssel, beállítási lehetőséggel, új funkciókkal, nem feltétlen bólogat mindenre mert ha valami nem felel meg neki, akkor veszi a fáradságot arra hogy utánanézzen, hogyan lehet módosítani az alapértelmezett beállítást, ha kell kikapcsolni, stb. Na ez a különbség.
A modern készenléti mód témát hiába ragozod, mert le lett írva az előbb világosan, pontokba szedve hogy milyen előnyei vannak és azok miatt nem véletlenül lett bevezetve a harvergyártók asszisztálásával, ami használata már régóta jelen van, már a Windows 10-nél is megvolt. Ha nem tetszik, akkor elvileg ki lehet kapcsolni, vagy ha adott PC-n nem, akkor beállítani helyette pl. hibernálást. + Aki veszi a fáradságot rá, az előzőleg linkelt útmutatók alatt is ott van a többi leírás, hogyan lehet bekapcsolt Modern Standby alatt korlátozni a hálózati és egyéb eléréseket.
Ha pörög a laptop hűtőventilátora, attól normál esetben nem felforrósodni hanem lehűlni kellene, ha alapból melegedik és szar a hűtése mint sok laptopnak, akkor meg tegyenek alá aktív hűtőpadot.
Ha a Windows 11-nél 4 GB RAM a rendszerkövetelmény, én is használok 8 GB RAM-mal szerelt laptopokon Windows 11-et évek óta és működik gond nélkül, akkor azt megint ne akard már bemagyarázni, hogy annyival használhatatlan, mert ez megint nem igaz, max. egy újabb trollkodás.Apropó, ha számodra annyira nem felel meg,
ringyóz
,winfosch,
stb., akkor nem világos miért használsz Windowst illetve Windows 10/11-et és miért nem másik rendszert helyette. Valószínűleg azért, mert annyira azért mégsem.
"Valószínűleg azért, mert annyira azért mégsem."
Vagy mert a Microsoft mindig is törekedett monopolhelyzetek létrehozására, és más miatt is úgy alakult, hogy nincs elég verseny. De nemcsak ezért utálták meg a felhasználók az évtizedek alatt, éppen elég más ok is volt rá, nagyon hosszú a lista.
Te éppen úgy túlzol és nem veszel figyelembe lényeges információkat, mint a kelletténél tájékozatlanabb felhasználók. És le merném fogadni, hogy te sem ismered eléggé a Modern Standby viselkedését a különböző hardware-eken ahhoz, hogy kijelentéseket tehess (a gyártók viselkedéséről), különben azokról írnál és nem általános ismeretterjesztést végeznél.
-
King Unique
titán
Jóvan. A ringyóz alias winfosch így helyes
vannak az olyan felhasználók mint te akik boldogan mosolyogva elfogadnak mindenféle módosítást meg újítást amit a mikroszoft véghez visz, és vannak a szenvedő felhasználók én meg a többi szerencsétlen, akik utalják az egész mikrosoft féle ámok futást meg fejlett kémkedést amit lefolytatnak titokban a háttérben már A.I. összetevők erőltetett telepítésével is megfűszerezve
meg látod megmagyarázod, hogy ez a modern készenléti mód milyen fasza pedig valójában egy kalap szar
és ahogy olvastam mikrofosch a laptop gyártókat már kötelezi arra hogy már a biosból is vegyék ki az s3-as alvó mód funkciót hogy ne is legyen hozzáférhető a felhasználók részére hanem csak a modern készenléti mód on működjön azt viszlát! tehát választási lehetőséget sem adnak a felhasználók részére hanem rá erőltetik mindenkire kéretlenül a saját hülyeségeiket!
Nagyon sok laptop tulajdonos a véleményét olvastam ez ügyben és folyamatosan panaszkodnak hogy ilyen céges laptopok ringyózzal nyolc giga rammal használhatatlanok a modern készenléti mód a régi s3-as ténylegesen alvó mód funkciók kiiktatásával a laposok két használat közben felforrósodnak meg folyamatosan fel van forrósodve az egész ház mert a venti folyamatosan pörög nem áll le soha! Csak ha kikapcsolják teljesen!
szóval a kiadó meg valójában te is pont egy nagyon lényeges dolgot hanyagolsz el a felhasználók igényeit figyelembe lévő választási lehetőséget, aki akarja használja a korábbi régi bevált módot meg lehetőségeket aki meg szeretne váltani az válthat, de ne kötelezzenek senkit arra hogy amit ők kitalálnak csak azt lehessen alkalmazni! 

ringyóz
,winfosch,
-
ha3flt
tag
A Windows 11 alapvetően nem "pazarlásból" foglal le sok memóriát, hanem okosan gyorsítótáraz (készenléti memória), hogy a gyakran használt programok gyorsabban induljanak. Ha egy megnyitott alkalmazásnak hirtelen több RAM kell, a rendszer ezt a területet azonnal felszabadítja és átadja neki.
• Gyorsítótárazott (Standby) RAM: A háttérben betöltött adatok, amik azonnal elérhetők.
• Dinamikus felszabadítás: Ha egy játék vagy nehéz program indul, a Windows azonnal eldobja a gyorsítótárat.Mit mutat a Feladatkezelő?
• Akkor van gond, ha a szabad és készenléti memória elfogy, és a gép lassulni kezd.
Tehát le van írva világosan, hogyan működik ez és a magasabbnak tűnő RAM használat valójában nem a rendszer tényleges fogyasztása, hanem gyorsítótárként használja a rendelkezésre álló RAM egy részét.
Amit ha kell, akkor azonnal felszabadít és átad a memóriaigényes játéknak, programnak, tehát normál esetben azzal sem lesz gond. Gond tipikusan akkor szokott lenni, amikor egyes felhasználók önkényesen letiltják a lapozófájlt, majd utána amiatt jönnek a különféle hibaüzenetek, mert egyes programok és játékok még sok RAM mellett is igényelnek lapozófájlt a megfelelő működéshez...Mondjuk ott kezdődik, hogy nem ártana legalább az alapokkal, az alapvető működéssel tisztában lenni, ami manapság pár kattintással elérhető az interneten, pl. Google kereső, Google AI is kiadja a most leírtakat. Mert ugye ha még ezekkel sincsen tisztában a kedves felhasználó, úgy pláne röhejes a
winfosh
és egyéb hasonló primitív megnyilvánulás a jellemzően alacsony tájékozottsággal és hozzáértéssel.
Hiába szabadul fel elvileg, ha az az állítás, hogy a gyakorlatban nem szabadul fel... Akkor kár további infók nélkül előadást tartani, mert ugyanakkora tévedés lehet ezt nem figyelembe venni. De tényleg sokkal valószínűbb, hogy az adott gép nincs rendben.
(elkéstem)
-
®abstract®
őstag
winfosh
Jóvan. A ringyóz alias winfosch így helyes
vannak az olyan felhasználók mint te akik boldogan mosolyogva elfogadnak mindenféle módosítást meg újítást amit a mikroszoft véghez visz, és vannak a szenvedő felhasználók én meg a többi szerencsétlen, akik utalják az egész mikrosoft féle ámok futást meg fejlett kémkedést amit lefolytatnak titokban a háttérben már A.I. összetevők erőltetett telepítésével is megfűszerezve
meg látod megmagyarázod, hogy ez a modern készenléti mód milyen fasza pedig valójában egy kalap szar
és ahogy olvastam mikrofosch a laptop gyártókat már kötelezi arra hogy már a biosból is vegyék ki az s3-as alvó mód funkciót hogy ne is legyen hozzáférhető a felhasználók részére hanem csak a modern készenléti mód on működjön azt viszlát! tehát választási lehetőséget sem adnak a felhasználók részére hanem rá erőltetik mindenkire kéretlenül a saját hülyeségeiket!
Nagyon sok laptop tulajdonos a véleményét olvastam ez ügyben és folyamatosan panaszkodnak hogy ilyen céges laptopok ringyózzal nyolc giga rammal használhatatlanok a modern készenléti mód a régi s3-as ténylegesen alvó mód funkciók kiiktatásával a laposok két használat közben felforrósodnak meg folyamatosan fel van forrósodve az egész ház mert a venti folyamatosan pörög nem áll le soha! Csak ha kikapcsolják teljesen!
szóval a kiadó meg valójában te is pont egy nagyon lényeges dolgot hanyagolsz el a felhasználók igényeit figyelembe lévő választási lehetőséget, aki akarja használja a korábbi régi bevált módot meg lehetőségeket aki meg szeretne váltani az válthat, de ne kötelezzenek senkit arra hogy amit ők kitalálnak csak azt lehessen alkalmazni! 
-
King Unique
titán
Ringyóz 10 /1909 n csatlakoztam. Már akkor se volt optimalizált a ram cash buziskodása a windowsnak,vagyis már ott sem tudta megfelelően kezelni a ram használatot
mert néhány nap használat után 9-10-11 -12 gb-re felment a ram fogyasztása a rendszernek ami abszolút indokolatlan volt, és ez a mai napig így működik, valamitől meghízik a ram használat pedig semmi különös nem történik ezt csak úgy a rendszer magának szépen befoglalja és onnantól nem ad belőle semmit vissza..A ram igényesebb alkalmazásaimat szépen bezárja vagy kidob vagy crash van, szevasz! csak újraindítás után hajlandó visszaállni alap állapotba ami azt jelenti hogy négy gb ram fogyasztást mutat az alá nem megy 🙄
Lett 20H2/22H2/24H2/25H2 azóta is csak néhány kisméretű alkalmazást szoktam nyitva hagyni ahogy napjainkban is de mégis a ram használat az csak felfelé megy, nem történik semmi amit látnék a feladatkezelőben, de a háttérben ki tudja hogy milyen folyamatokat erőltetet ez a szutyok xar winfosch.. valamit nagyon elcsesztek a nyomorultak
az lenne a nagy fejlesztés hogyha 1 vagy max. 1.5 gb lenne maximum a ringyóz ram használata, felette nem menne soha a rendszer igénye mert semmi nem indokolja ezt.. meg ott van a sok szaki oldják meg szépen hogy ne zabáljon többet kész!
Ja és tényleg a 19/09 óta az alvás mód nem működik úgy ahogy kéne mert sikerült azt is elcseszni gondolom szándékosan
Ami addig jól működött hozzányúltak ahhoz is, modern sleep néven szóval nem tud elmenni a rendszer alvás módba mert ilyen alacsony energia módba helyezzi magát vagy mi a rosseb és kikapcsolt állapotban folyamatosan pörögnek a ventik nagyon patkány..A Modern Standby (más néven S0 Alacsony energiafogyasztású készenlét vagy S0 Low Power Idle) a Windows 10 és Windows 11 operációs rendszerek egy olyan fejlett energiagazdálkodási állapota, amely az okostelefonokhoz hasonló azonnali ébredést és folyamatos háttérbeli hálózati kapcsolatot biztosít a számítógépek számára.
A funkciót azért vezették be, hogy a PC-k működése igazodjon a modern mobileszközökkel szemben támasztott elvárásokhoz, leváltva a hagyományos, lassabb S3 alvó állapotot (Sleep).
Miért lett bevezetve a Modern Standby?
A Microsoft elsősorban az alábbi okok miatt fejlesztette ki és tette alapértelmezetté ezt a technológiát:
• Azonnali ébredés (Instant On): A hagyományos S3 alvásból a számítógépnek másodpercekbe telt felébrednie, mivel a hardverelemek teljesen leálltak. A Modern Standby segítségével a képernyő a bekapcsológomb megnyomásakor vagy a laptop fedelének felnyitásakor azonnal bekapcsol.
• Folyamatos kapcsolat (Always Connected): Alvó állapotban a számítógép nem szakad el teljesen a hálózattól. Képes a háttérben frissíteni az e-maileket, fogadni a VoIP (pl. Teams, Skype) hívásokat, értesítéseket letölteni és elvégezni a Windows frissítéseket.
• Hangalapú ébresztés: Lehetővé teszi, hogy a számítógépet zárolt képernyő mellett is felébresszük hangparancsokkal (például a digitális asszisztensek segítségével).
• Hatékonyabb energiagazdálkodás: Bár a hardver egy része aktív marad, a rendszer rendkívül gyorsan és intelligensen képes lekapcsolni a használaton kívüli chipeket, hogy az akkumulátor terhelése minimális legyen.Hogyan működik? (Modern Standby vs. Hagyományos S3 Alvás)
A legfőbb különbség az, hogy míg az S3 állapotban a processzor (CPU) teljesen kikapcsol és csak a RAM kap áramot, addig a Modern Standby alatt a CPU nagyon alacsony energiafogyasztású üzemmódban fut, miközben a szoftveres környezet részben aktív marad.
A Modern Standby két működési módja
A rendszer automatikusan vált a hálózati lehetőségek között a hardver és a beállítások függvényében:
• Connected Standby (Kapcsolt készenlét): A laptop alvó állapotban is csatlakozik a Wi-Fi vagy mobilhálózathoz, így valós időben kapja meg az értesítéseket.
• Disconnected Standby (Kapcsolat nélküli készenlét): A hálózati kapcsolat megszakad az akkumulátor kímélése érdekében, de a rendszer többi része (azonnali ébredés, helyi háttérfeladatok) ugyanúgy működik.
• Check if Modern Standby is Supported in Windows 11
• Disable Modern Standby in Windows 10 and Windows 11Tehát a Modern Standby (S0) sem véletlenül lett kitalálva, amit az adott PC-nek, annál a BIOS/UEFI-nek is támogatni kell, máskülönben nem fog működni.
Elvileg van / volt lehetőség kikapcsolni is a leírás alapján, de ha nem támogatott az adott PC-nél a hagyományos alvó állapotra (S3) való átváltás, akkor már nem feltétlen lehet megoldani. -
King Unique
titán
Ringyóz 10 /1909 n csatlakoztam. Már akkor se volt optimalizált a ram cash buziskodása a windowsnak,vagyis már ott sem tudta megfelelően kezelni a ram használatot
mert néhány nap használat után 9-10-11 -12 gb-re felment a ram fogyasztása a rendszernek ami abszolút indokolatlan volt, és ez a mai napig így működik, valamitől meghízik a ram használat pedig semmi különös nem történik ezt csak úgy a rendszer magának szépen befoglalja és onnantól nem ad belőle semmit vissza..A ram igényesebb alkalmazásaimat szépen bezárja vagy kidob vagy crash van, szevasz! csak újraindítás után hajlandó visszaállni alap állapotba ami azt jelenti hogy négy gb ram fogyasztást mutat az alá nem megy 🙄
Lett 20H2/22H2/24H2/25H2 azóta is csak néhány kisméretű alkalmazást szoktam nyitva hagyni ahogy napjainkban is de mégis a ram használat az csak felfelé megy, nem történik semmi amit látnék a feladatkezelőben, de a háttérben ki tudja hogy milyen folyamatokat erőltetet ez a szutyok xar winfosch.. valamit nagyon elcsesztek a nyomorultak
az lenne a nagy fejlesztés hogyha 1 vagy max. 1.5 gb lenne maximum a ringyóz ram használata, felette nem menne soha a rendszer igénye mert semmi nem indokolja ezt.. meg ott van a sok szaki oldják meg szépen hogy ne zabáljon többet kész!
Ja és tényleg a 19/09 óta az alvás mód nem működik úgy ahogy kéne mert sikerült azt is elcseszni gondolom szándékosan
Ami addig jól működött hozzányúltak ahhoz is, modern sleep néven szóval nem tud elmenni a rendszer alvás módba mert ilyen alacsony energia módba helyezzi magát vagy mi a rosseb és kikapcsolt állapotban folyamatosan pörögnek a ventik nagyon patkány..A Windows 11 alapvetően nem "pazarlásból" foglal le sok memóriát, hanem okosan gyorsítótáraz (készenléti memória), hogy a gyakran használt programok gyorsabban induljanak. Ha egy megnyitott alkalmazásnak hirtelen több RAM kell, a rendszer ezt a területet azonnal felszabadítja és átadja neki.
winfosh
-
®abstract®
őstag
Ami addig jól működött hozzányúltak ahhoz is, modern sleep néven szóval nem tud elmenni a rendszer alvás módba mert ilyen alacsony energia módba helyezzi magát vagy mi a rosseb és kikapcsolt állapotban folyamatosan pörögnek a ventik nagyon patkány.. -
hcl
titán
Én csinálok cégeknek Excel -> Database migrálást. Rendbe rakom a táblát az megy postgresbe (én pl Supabase-re rendezkedtem be mert auth meg db egy tető alatt megvan, de végülis mindegy) majd Google Sheet - AppsScript-ben kis GUI modul annyit csinál hogy synceli Supabasebe a validált adatokat, vagy rendes hibaüzit dob. De Office plugin kb ugyanennyi erőfeszítés. A frontend végülis mindegy.
Már az csoda, hogy valahol rájönnek, hogy kell

-
moleculez
veterán
Én csinálok cégeknek Excel -> Database migrálást. Rendbe rakom a táblát az megy postgresbe (én pl Supabase-re rendezkedtem be mert auth meg db egy tető alatt megvan, de végülis mindegy) majd Google Sheet - AppsScript-ben kis GUI modul annyit csinál hogy synceli Supabasebe a validált adatokat, vagy rendes hibaüzit dob. De Office plugin kb ugyanennyi erőfeszítés. A frontend végülis mindegy.
-
hcl
titán
Nálunk 1-2 éve vettek mindenkinek a cégnél (ahova kellett), idén meg jött a nagy ötlet, h az online és előfizu, közösen, mittudomén...
Mondom hajjajj... inkább a fizunkra raknák a havi díjat. Kollaboráció annyira kell, h ha csak olvasásra tudtam megnyitni valamit, akkor szóltam és kész. Nem is szoktunk közös exceleket csinálni. Megint valamelyik kitalálta, h egységes, arculat, kollaboráció, kláud, meg egyéb bullshit és jól prezentálta. De tiltakoztam, ha erre van pénz, akkor kellene másra is...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hcl:
excelből hívom le az adatbázisból az adatokat, mert a fő progi korlátolt, minden modul fizetős, tehát egy statisztika vagy termelési adatok már extra lenne. A keresések nem menthetők, minden alkalommal be kell állítgatni, h pl. melyik termék rendeléseit akarod látni, vagy milyen alapanyag van raktáron és mikor fog érkezni cucc...
Excelben beállítom, h X alapanyag raktár + rendeléseket listázza, mellé a kiszállított termékek - itt egy oszlopban kalkulálja a felhasznált alapanyagot is, kis ráhagyással (selejt, ilyesmi). És ezt több dologra összelegózva. Csak reggel nyom a kolléga egy frissítést, excel behúzza az aktuális adatokat, kész. Nem tökéletes nyilván, de a fő progi ezt nem tudja, ill. rengeteg modul nincs meg hozzá...Ja, frontendnek jó, de amikor már alkalmazásokat írnak benne, az para.
Meg erre már lehetne rendes progit is írni, nem egy Excel táblát, ami lehet hogy egy Office update után egy makró hiányával hal meg, mert a MS rájött, hogy törhető
Mennyi ilyennel szívtunk. -
ViZion
félisten
Az MS Office-ból a böngészőből használható verziója limitáltabb.
Főnököm szerette volna ha azt használná mindenki a cégnél, de mondtam neki hogy én biztos hogy nem. Aztán a kollégák-kolleginák is megtapasztalták azt amit én csak négyszem közt említettem a főnökömnek, hogy milyen különbségek vannak (még ha aprók is). Végül mindenkinek fel lett rakva a gépére a telepíthető verzió.
Nálunk 1-2 éve vettek mindenkinek a cégnél (ahova kellett), idén meg jött a nagy ötlet, h az online és előfizu, közösen, mittudomén...
Mondom hajjajj... inkább a fizunkra raknák a havi díjat. Kollaboráció annyira kell, h ha csak olvasásra tudtam megnyitni valamit, akkor szóltam és kész. Nem is szoktunk közös exceleket csinálni. Megint valamelyik kitalálta, h egységes, arculat, kollaboráció, kláud, meg egyéb bullshit és jól prezentálta. De tiltakoztam, ha erre van pénz, akkor kellene másra is...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
hcl:
excelből hívom le az adatbázisból az adatokat, mert a fő progi korlátolt, minden modul fizetős, tehát egy statisztika vagy termelési adatok már extra lenne. A keresések nem menthetők, minden alkalommal be kell állítgatni, h pl. melyik termék rendeléseit akarod látni, vagy milyen alapanyag van raktáron és mikor fog érkezni cucc...
Excelben beállítom, h X alapanyag raktár + rendeléseket listázza, mellé a kiszállított termékek - itt egy oszlopban kalkulálja a felhasznált alapanyagot is, kis ráhagyással (selejt, ilyesmi). És ezt több dologra összelegózva. Csak reggel nyom a kolléga egy frissítést, excel behúzza az aktuális adatokat, kész. Nem tökéletes nyilván, de a fő progi ezt nem tudja, ill. rengeteg modul nincs meg hozzá... -
hcl
titán
Főnököm szerette volna ha azt használná mindenki a cégnél, de mondtam neki hogy én biztos hogy nem. Aztán a kollégák-kolleginák is megtapasztalták azt amit én csak négyszem közt említettem a főnökömnek, hogy milyen különbségek vannak (még ha aprók is). Végül mindenkinek fel lett rakva a gépére a telepíthető verzió.
Igen, cégnél még valamennyire indokolt (bár én tudtam dolgozni is belőle, de az elment volna LO-n is, mert általában nem írok Exceleket, csak olvasok). Meg ugye van az, hogy sok helyen Excelből oldanak meg mindent, amire igazából adatbázis kéne, aztán maikor baja van, akkor néznek bután.
Otthonra viszont elég lehet a böngészős Office is. (Főleg hogy a MS szerintem nagyon szeretné megszüntetni a telepítettet
) -
Puma K
nagyúr
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Csak azért írtam, mert hülyeségeket hordott össze.
-
Puma K
nagyúr
Köszi a linket, de ismerem az oldalt. Esetemben a Linux egyelőre nincs képben mint játékos platform így nem foglalkoztat, hogy mi fut rajta vagy mi nem.
Az AI összefoglaló csak arra kellett ennél a témánál, hogy a részben hiányos tudásomat megtámogassam.
-
hcl
titán
Persze, böngészdéből elmegy.
Előző helyen használhattam egy ideig Linuxot munkára, a telepített is jól működött - valószínű az is csak egy Webview volt, de kevesebb erőforrást kért, mint ugyanaz Edge vagy Chrome-ban. -
ha3flt
tag
"Teams is volt, de már nincs."
Az is fut böngészőből. A korlátait nem tudom, de nálam egyfolytában használva van (Firefox-ban...), hívást is bonyolítottam már vele, ha minden igaz, de azt inkább telefonról. Zárt forrású szoftvert eleve nem telepítek - ez még elmegy.
-
hcl
titán
Az excelt es a powerpointot hasznaljuk rajta csak, de csak alap muveletekre, doksimegnyitas, kis szerkesztes stb, semmi hardcore.
Bar sokszor az apple Numbers-t tolom, mert ha abbol kimasolok egy tablat CMD+C es beillesztem kulonbozo webalapu rendszerekbe, akkor azt tablazat formazassal szepen atviszi, Excel-bol meg ugyanezt sima szovegkent osszecseszve :S
Ugyanez forditva is, ha Numbers-be masolok egy weboldalrol tablazatot az tablazat marad, az Excel meg beveri az egeszet egyetlen cellaba, vagy maskepp elbacarintja.
BTW a MS Offisz böngészőben megy Linuxról is.
Meg Edge is van Linuxra. Teams is volt, de már nincs. -
aujjobba
addikt
Az excelt es a powerpointot hasznaljuk rajta csak, de csak alap muveletekre, doksimegnyitas, kis szerkesztes stb, semmi hardcore.
Bar sokszor az apple Numbers-t tolom, mert ha abbol kimasolok egy tablat CMD+C es beillesztem kulonbozo webalapu rendszerekbe, akkor azt tablazat formazassal szepen atviszi, Excel-bol meg ugyanezt sima szovegkent osszecseszve :S
Ugyanez forditva is, ha Numbers-be masolok egy weboldalrol tablazatot az tablazat marad, az Excel meg beveri az egeszet egyetlen cellaba, vagy maskepp elbacarintja.
-
hcl
titán
Linuxon jatszok, az osszes windows-os jatekom fut szepen steam+proton, egyaltalan nem kell ezert win telepitot keresni manapsag.
Gyerek gepere fel nap volt a win11-et felkinlodni, mire minden felment, lefrissitett, kozben 5x ujrainditas, remalom, a kotelezo MS fiokrol mar nem is beszelve.Nehany kernelszintu csalasvedelmet igenylo jatek nem megy allitolag, azt alairom.
MS Office nah az tenyleg nincs, az alternativakkal meg kompatibilitasi problemak vannak, at mondjak.
Erdekes macOS-re van office csomag, nem tudom linux-ra miert nincs, marmint ez ilyen naiv-nemtudom
Az OSX-es Office-al se nagyon vagy előrébb, azt mondják

Win11-en megkerülhető a MS fók, telepítés közben is, és utólag is.
-
aujjobba
addikt
Oprendszernek nagyon jó a Linux, megy mint a szélvész
Aztán, amikor alkalmazásokat telepítenél rá, akkor felhúzod a szemöldöködet
Aztán, amikor irodai szoftvereket használnál rajta, akkor igencsak ráncolni kezded a homlokodat
Aztán, amikor játékokat telepítenél rá, akkor bizony keresni kezded a Windows telepítő pendrive-odat
Linuxon jatszok, az osszes windows-os jatekom fut szepen steam+proton, egyaltalan nem kell ezert win telepitot keresni manapsag.
Gyerek gepere fel nap volt a win11-et felkinlodni, mire minden felment, lefrissitett, kozben 5x ujrainditas, remalom, a kotelezo MS fiokrol mar nem is beszelve.Nehany kernelszintu csalasvedelmet igenylo jatek nem megy allitolag, azt alairom.
MS Office nah az tenyleg nincs, az alternativakkal meg kompatibilitasi problemak vannak, at mondjak.
Erdekes macOS-re van office csomag, nem tudom linux-ra miert nincs, marmint ez ilyen naiv-nemtudom
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Puma K
nagyúr
-
Puma K
nagyúr
Default, ebből indulj ki, nem mellesleg sok a noti is, rengeteg szoftveres buggal. Az hogy ki mit használ az 'IT' frórumon irreleváns, a pleb out of box használja a windowst, a chromot töltik le a google fiók miatt
. A Microsoft fantasztikus 'új' vezetése (lásd kikről van szó #33) az AI-al/copilotal segít megoldani mindent majd, köztük a memória/erőforrás optimalizációt is
Ha úgy nézzük akkor én is default felhasználó vagyok. Csak egy rendszergazdai fiókot használok.
A hozzászólásodba mellékeltél egy képet?

-
Puma K
nagyúr
Másoknak nem ez a tapasztalata

A saját updatere kiírta hogy nem kompatibilis a gép (virtuális gép, fizikai gépen csak a cégesen van itthon Windows) a Windows 11-el, miközben 11 futott rajta.
A compatibility checkert letöltve se volt jó, de nem mondta, mi baja.
Kevés volt a hely.
Egyáltalán, nem lehet átrakni a Start menüt?
Ez mi? 
Hogy a gyártó egyáltalán tervezte, hogy mindenről screenshotolni fog az OS?
A mai SSD árak mellett azon is elgondolkodnék, hogy mi 30-50GB egy OS-en. Meg több gigás office, meg chatprogram.
Lehet ezt is meg azt is tapasztalni.
Átlagfelhasználó nem sűrűn használ virtuális gépet.
-
janeszgol
félisten
+1
Igy van. 8GB rammal olyan a Win10, mint 16-24GB rammal a Win11.
Bar nem csak a memoria szamit. A Win10 sokkal gyorsabb mindenben. -
ViZion
félisten
Mai Winfos: ugye lettek a fájlkezelő fülek, erre a tálcán ez a fos kiírja, h pl. Dokumentumok - Fájlkezelő
Na ezt külső progi lehegeszti a végéről. Fain. Ja igen, csak a szöveget vágja le, az ikon mérete nem lesz kisebb, tehát így Dokumentumok .... sok hely és a kövi ikon jön.
Szerintem kijelenthető, h default a legrondább és leg kevésbé praktikus winfos ez, Vista és a 8 volt talán ennyire gáz. Ezek nem kis bakik azért.
Összevonás lehetne megoldás, de amikor 4-5 brave ablak (nem tabok) között váltogatok, akkor ez nem szerencsés. -
hcl
titán
-
csibe1
veterán
nekem mindegy, ugyanolyan szar mind a kettő

Egy Win10 build upgrade esetén se lepődnék meg egy ilyen hibán.
Legutóbb 2020-2025 supportáltam Windowsos kliensgépeket (ipari és irodai környezetben), előtte meg kb. 2008-2011, aztán 2012-2016... láttam belőle pont eleget.@NandoXXL : Windows 2000-en?

Akkoriban a Hotmailt a MS nem tudta saját szerverOS-en üzemeltetni, VMS-en ment

Win10-ből is van LTSC verzió.
Nekem még a Win10 van, de a Win7 jött be a legjobban.
Valamikor majd összemerek egy dual oprendszeres gépet. -
hcl
titán
nekem mindegy, ugyanolyan szar mind a kettő

Egy Win10 build upgrade esetén se lepődnék meg egy ilyen hibán.
Legutóbb 2020-2025 supportáltam Windowsos kliensgépeket (ipari és irodai környezetben), előtte meg kb. 2008-2011, aztán 2012-2016... láttam belőle pont eleget.@NandoXXL : Windows 2000-en?

Akkoriban a Hotmailt a MS nem tudta saját szerverOS-en üzemeltetni, VMS-en ment

-
csibe1
veterán

A saját updatere kiírta hogy nem kompatibilis a gép (virtuális gép, fizikai gépen csak a cégesen van itthon Windows) a Windows 11-el, miközben 11 futott rajta.
Kevés volt a hely.
Ez mi? 
A mai SSD árak mellett azon is elgondolkodnék, hogy mi 30-50GB egy OS-en. Meg több gigás office, meg chatprogram.
A Win10-ről amiről beszélt vagy a Win11-ről?
Rendesen elbeszéltek egymás mellett... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A Linux jó lenne, de vannak játékok amik nem indulnak el:
"Bizonyos játékok azért nem indulnak el Linuxon, mert a rendszer túl szigorú biztonsági homokozót (sandbox) vagy a kernel alacsony szintű jogkorlátozását (seccomp / namespace) alkalmazza, ami blokkolja a játékok működéséhez szükséges rendszerműveleteket.
Biztonsági mechanizmusok és korlátozások
Bubblewrap és Namespace hibák: A Steam és a Proton a
bwrap(bubblewrap) nevű eszközt használja a játékok elkülönítésére. Ha a Linux disztribúciód kernelje tiltja a jogosulatlan névterek (user namespaces) létrehozását, a játék elindítási hiba miatt leáll.Seccomp szűrők: A
seccomp(secure computing) korlátozza, hogy egy program milyen rendszerhívásokat (syscalls) intézhet a kernel felé. Egyes játékok olyan alacsony szintű műveleteket próbálnak végezni, amelyeket a biztonsági szűrő tilt, így a futtatókörnyezet összeomlik.Kernel-szintű Csalás elleni védelem (Anti-Cheat): Sok Windows játék azért nem indul el Linuxon, mert a kiadók kernel-szintű (driver szintű) csalásvédelmet használnak. Mivel a Linux nem enged meg ilyen mély és ellenőrizetlen hozzáférést a rendszerbiztonság megőrzése érdekében, a játék elutasítja az indítást."
A Windows a kisebb-nagyobb hibái ellenére is "plug&play".
Ez ilyen AI összefoglaló?
Az említett 3 tételből csak a kernel anticheat az, ami létező probléma. -
moleculez
veterán
-
Baryka007
addikt
-
hcl
titán
Office kellett az asszonynak és persze a gyerekeknek is, mert iskolában más nem jó, másik progik nem kompatibilisek teljesen. A legszebb, h megvettem, mert word-excel-PP kell, de mindent IS felrak, nem lehet kipöckölni, h mi kellene.
Start menü és hasonlók, törölhetetlen bloat cuccok: 3rd party app-ok vannak ezekre, pl. startallback és rengeteg debloat tool. Egy kellemes délután és olyanra állítod, amilyenre szeretnéd.
30-50 GB az OS? Te szerencsés vagy, mit sírdogálsz?
Egy jól belakott rendszernél a win mappa inkább 70+ GB...
Alpine linux FTW
Friss telepítésre gondoltam... A 32GB teszt-SSD-re éppen felfér, ha ilyen kell...

"A legszebb, h megvettem, mert word-excel-PP kell, de mindent IS felrak, nem lehet kipöckölni, h mi kellene."
Az LTSC telepítőből ki lehet, meg talán az xml-ben is meg lehet neki adni, hogy mit tegyen fel.Nekem Debian, az Alpine egy átlagusernek túl fapad (mondjuk a Debian is).
-
ViZion
félisten

Kevés volt a hely.
Ez mi? 
Office kellett az asszonynak és persze a gyerekeknek is, mert iskolában más nem jó, másik progik nem kompatibilisek teljesen. A legszebb, h megvettem, mert word-excel-PP kell, de mindent IS felrak, nem lehet kipöckölni, h mi kellene.
Start menü és hasonlók, törölhetetlen bloat cuccok: 3rd party app-ok vannak ezekre, pl. startallback és rengeteg debloat tool. Egy kellemes délután és olyanra állítod, amilyenre szeretnéd.
30-50 GB az OS? Te szerencsés vagy, mit sírdogálsz?
Egy jól belakott rendszernél a win mappa inkább 70+ GB...
Alpine linux FTW
-
NandoXXL
őstag

Kevés volt a hely.
Ez mi? 
Windows NT 5.0-án mi minden elfutott (screensot, és adatlopás nélkül), az egész UPC ócskavas állománya (nem a szerverek, mielőtt valaki más tovább gondolná). Szánalmas mit nevezünk fejlődésnek, office nyűgjeiről nem is beszélve, igazad van

-
NandoXXL
őstag
Ez annyira klasszik Microsoft: "A saját tool-ja nem tudta javítani, megtalálni mi a hiba."
""A Windows a kisebb-nagyobb hibái ellenére is "plug&play"."
na, azért a durva vicceket kerüljük."Nekem ez a tapasztalatom, de azért is raktam idézőjelbe mert 99%-ban igaz. Konzol az nálam nem játszik semmilyen szinten. Utoljára egy Sega Master System II-őm volt ami a sajátom volt. Meg pár hónapig egy PS One-t kaptam kölcsön.
Windows Vista óta a kihúzott netes és csak 1 db alaplapra kötött adattárolós Windows telepítés után Windows alól azonnal megcsinálom Rendszergazdai fiókot cmd-ből:
net user administrator /active:yesUtána kijelentkezek a fiókból, átlépek a Rendszergazdába és törlöm a telepítéskor létrehozottat majd jöhetnek a driver-ek telepítése köztük mindig egy újraindítással zárom le a folyamatot.
Soha nem használok hibernálást vagy mást. Nálam a gép vagy be van kapcsolva vagy ki van kapcsolva. Ha megy akkor nem ritkán 17-22 órát is tud menni akár folyamatos játék mellett.
A mostani Windows 10-et idén ~5 éve használom. Közben volt 2-3 VGA csere Nvidia-n belül maradva de rendben működik a szettem.
Játékokat Steam-ből telepítek, de kényszerűségből fent van a többi kiadó kliense is: Ubisoft, EA, Rockstar, Epic, Blizzard amik így hirtelen az eszembe jutnak. Vannak nMag-ról szedett címek is amivel előtesztelem az adott játékot és ha azt kapom amit várok akkor megveszem és törlöm a virágboltit.
Böngészőből csak Firefox-ot használok legalább 2006 óta. Regedit-ben nem tudom mikor voltam utoljára.
MS store-ból maximum a Windows saját programjai frissülgetnek, de onnan nem jellemző hogy magamtól letöltenék bármit is.
Default, ebből indulj ki, nem mellesleg sok a noti is, rengeteg szoftveres buggal. Az hogy ki mit használ az 'IT' frórumon irreleváns, a pleb out of box használja a windowst, a chromot töltik le a google fiók miatt
. A Microsoft fantasztikus 'új' vezetése (lásd kikről van szó #33) az AI-al/copilotal segít megoldani mindent majd, köztük a memória/erőforrás optimalizációt is
-
hcl
titán
Ez annyira klasszik Microsoft: "A saját tool-ja nem tudta javítani, megtalálni mi a hiba."
na, azért a durva vicceket kerüljük."Nekem ez a tapasztalatom, de azért is raktam idézőjelbe mert 99%-ban igaz. Konzol az nálam nem játszik semmilyen szinten. Utoljára egy Sega Master System II-őm volt ami a sajátom volt. Meg pár hónapig egy PS One-t kaptam kölcsön.
Windows Vista óta a kihúzott netes és csak 1 db alaplapra kötött adattárolós Windows telepítés után Windows alól azonnal megcsinálom Rendszergazdai fiókot cmd-ből:
net user administrator /active:yesUtána kijelentkezek a fiókból, átlépek a Rendszergazdába és törlöm a telepítéskor létrehozottat majd jöhetnek a driver-ek telepítése köztük mindig egy újraindítással zárom le a folyamatot.
Soha nem használok hibernálást vagy mást. Nálam a gép vagy be van kapcsolva vagy ki van kapcsolva. Ha megy akkor nem ritkán 17-22 órát is tud menni akár folyamatos játék mellett.
A mostani Windows 10-et idén ~5 éve használom. Közben volt 2-3 VGA csere Nvidia-n belül maradva de rendben működik a szettem.
Játékokat Steam-ből telepítek, de kényszerűségből fent van a többi kiadó kliense is: Ubisoft, EA, Rockstar, Epic, Blizzard amik így hirtelen az eszembe jutnak. Vannak nMag-ról szedett címek is amivel előtesztelem az adott játékot és ha azt kapom amit várok akkor megveszem és törlöm a virágboltit.
Böngészőből csak Firefox-ot használok legalább 2006 óta. Regedit-ben nem tudom mikor voltam utoljára.
MS store-ból maximum a Windows saját programjai frissülgetnek, de onnan nem jellemző hogy magamtól letöltenék bármit is.

Kevés volt a hely.
Ez mi? 
-
Puma K
nagyúr
"A Windows a kisebb-nagyobb hibái ellenére is "plug&play"."
na, azért a durva vicceket kerüljük. MS store nem indult, saját játék nem indult, reinstall és halom netes infó, fix, etc után kb. 2 hónapos telepítésnél már a teljes reinstall volt tervben... Mire kidrült, h az edge webview kell neki. A saját tool-ja nem tudta javítani, megtalálni mi a hiba. Edge és a webview reinstall végül megoldotta. De az, hogy a WinDos plug and play... vicc. 8k egérrel szenved még a 11 is, blokkolni szeretné a monitorozó progikat mert veszélyes, közben játékok nem indulnak el a viccboxos marhaságok miatt. Plug and play az a playstation.Ez annyira klasszik Microsoft: "A saját tool-ja nem tudta javítani, megtalálni mi a hiba."
-
Donki Hóte
veterán
Oprendszernek nagyon jó a Linux, megy mint a szélvész
Aztán, amikor alkalmazásokat telepítenél rá, akkor felhúzod a szemöldöködet
Aztán, amikor irodai szoftvereket használnál rajta, akkor igencsak ráncolni kezded a homlokodat
Aztán, amikor játékokat telepítenél rá, akkor bizony keresni kezded a Windows telepítő pendrive-odat
-
ViZion
félisten
"Bizonyos játékok azért nem indulnak el Linuxon, mert a rendszer túl szigorú biztonsági homokozót (sandbox) vagy a kernel alacsony szintű jogkorlátozását (seccomp / namespace) alkalmazza, ami blokkolja a játékok működéséhez szükséges rendszerműveleteket.
bwrap(bubblewrap) nevű eszközt használja a játékok elkülönítésére. Ha a Linux disztribúciód kernelje tiltja a jogosulatlan névterek (user namespaces) létrehozását, a játék elindítási hiba miatt leáll.Seccomp szűrők: A
seccomp(secure computing) korlátozza, hogy egy program milyen rendszerhívásokat (syscalls) intézhet a kernel felé. Egyes játékok olyan alacsony szintű műveleteket próbálnak végezni, amelyeket a biztonsági szűrő tilt, így a futtatókörnyezet összeomlik.Kernel-szintű Csalás elleni védelem (Anti-Cheat): Sok Windows játék azért nem indul el Linuxon, mert a kiadók kernel-szintű (driver szintű) csalásvédelmet használnak. Mivel a Linux nem enged meg ilyen mély és ellenőrizetlen hozzáférést a rendszerbiztonság megőrzése érdekében, a játék elutasítja az indítást."
"A Windows a kisebb-nagyobb hibái ellenére is "plug&play"."
na, azért a durva vicceket kerüljük. MS store nem indult, saját játék nem indult, reinstall és halom netes infó, fix, etc után kb. 2 hónapos telepítésnél már a teljes reinstall volt tervben... Mire kidrült, h az edge webview kell neki. A saját tool-ja nem tudta javítani, megtalálni mi a hiba. Edge és a webview reinstall végül megoldotta. De az, hogy a WinDos plug and play... vicc. 8k egérrel szenved még a 11 is, blokkolni szeretné a monitorozó progikat mert veszélyes, közben játékok nem indulnak el a viccboxos marhaságok miatt. Plug and play az a playstation. -
Puma K
nagyúr
-
moleculez
veterán
Erre én is tudok neked válaszolni... Egyszerűen minden gyorsabb rajta. És mindenből kevesebbet kér. Ráadásul funkciókat tekintve semmivel sem kevesebb mint a W11 ... tehát nincs olyan ok, amiért megérné W11 re állni.
De ugyan ez volt W7->W10 nél is... szerintem a w10 sem hozott semmi pluszt a W7 hez képest, ami megérné. És tényleg kihangsúlyozom hogy ami megérné.
A Windows számomra nem több, mint egy környezet ami tud binárist futtatni.
Szerk.:
Még annyival kiegészíteném, hogy szerintem a Windows-nak egy olyan környezetnek kellene lennie. Ami offline működik, nem telemetriázik semmit. Nem frissít ha nem akarom, nem keres vírust ha nem akarom... Egyszerűen nem kéne többnek lennie egy kényelmes futtató környezetnél.
A többi pedig a felhasználó dolgának kéne lennie, hogy belerakja amit szeretne... legyenek ezek Widgetek, Alkalmazások, Driverek, Háttérkép akármi...
Szóval testreszabhatóbbnak kéne lennie... pl a File explorert már ezer éve amikor a TCMD (Total Commander) megjelent, már ott kellett volna a több fület bevezetni, vagy a dupla sávot... De ha nem is, akkor olyan beépülő pluginekkel kellene tudnia a Windowsnak operálnia, amikkel bővíthetőek a meglévő funkciói működései.A Windowsnak egyszerűen egy olyan platformnak kéne lennie, ami teljesen egyedi testreszabható lehet, és semmit ne akarjon magától megcsinálni... pl frissítések után visszaírni egy registryt, vagy telemetriázni a hirdetéseknek... egyáltalán milyen alapon rakja teli hirdetésekkel a operációs rendszeremet, amit megvettem ?
Azt úgy hívják Linux
-
NandoXXL
őstag

Én hiszek nekik,

-
hcl
titán
Eddig nem lehetett? Mert ugye arra hivatkoznak már a nyóc óta, hogy kevesebbet fogyaszt

@BütyökLiza : KInek mi kattant be. Van, akinek még mindig az XP vagy a 7 és azt próbálja használni

-
Z_A_P
addikt
Én csak azon röhögök, hogy (szinte) minden egyes windows verzió váltásakor eljátszák ezt az emberek! 10 év múlva meg majd a W11-re esküsznek körömszakadtáig a W10 jelenlegi pártfogói!
Én csak azon röhögök
Es ezen mit rohogsz? Hogy egyre szarabb evrol-evre? Mert egeszen pontosan ezt irtad le.

-
Baryka007
addikt
Mert az emberek nem hasonlíthatják össze a még aktuálisan elérhető és használatban lévő előd és utód verziók közötti különbségeket és véleményezhetik hogy kinek melyik tetszik jobban és részletezik hogy miért?
Egy pillanatig se zavarjon hogy alapvetően egy informatikai fórumon vagy ahol az ilyet nem ördögtől való megvitatni és véleményezni.
Nem, amúgy már nem érdekel a Win 95, 98, XP, Vista és 7.
A Win Me, 8 és 8.1 teljesen kimaradt nálam.Nekem a retró gépemen van itthon Xp, és 7 is még... az Xp még nagyon nyers volt, most ezt gondolom... De a W7 still szerintem a valaha volt legjobb operációs rendszer még ma is.
-
Puma K
nagyúr
Én csak azon röhögök, hogy (szinte) minden egyes windows verzió váltásakor eljátszák ezt az emberek! 10 év múlva meg majd a W11-re esküsznek körömszakadtáig a W10 jelenlegi pártfogói!
Mert az emberek nem hasonlíthatják össze a még aktuálisan elérhető és használatban lévő előd és utód verziók közötti különbségeket és véleményezhetik hogy kinek melyik tetszik jobban és részletezik hogy miért?
Egy pillanatig se zavarjon hogy alapvetően egy informatikai fórumon vagy ahol az ilyet nem ördögtől való megvitatni és véleményezni.
Nem, amúgy már nem érdekel a Win 95, 98, XP, Vista és 7.
A Win Me, 8 és 8.1 teljesen kimaradt nálam. -
Baryka007
addikt
Erre én is tudok neked válaszolni... Egyszerűen minden gyorsabb rajta. És mindenből kevesebbet kér. Ráadásul funkciókat tekintve semmivel sem kevesebb mint a W11 ... tehát nincs olyan ok, amiért megérné W11 re állni.
De ugyan ez volt W7->W10 nél is... szerintem a w10 sem hozott semmi pluszt a W7 hez képest, ami megérné. És tényleg kihangsúlyozom hogy ami megérné.
A Windows számomra nem több, mint egy környezet ami tud binárist futtatni.
Szerk.:
Még annyival kiegészíteném, hogy szerintem a Windows-nak egy olyan környezetnek kellene lennie. Ami offline működik, nem telemetriázik semmit. Nem frissít ha nem akarom, nem keres vírust ha nem akarom... Egyszerűen nem kéne többnek lennie egy kényelmes futtató környezetnél.
A többi pedig a felhasználó dolgának kéne lennie, hogy belerakja amit szeretne... legyenek ezek Widgetek, Alkalmazások, Driverek, Háttérkép akármi...
Szóval testreszabhatóbbnak kéne lennie... pl a File explorert már ezer éve amikor a TCMD (Total Commander) megjelent, már ott kellett volna a több fület bevezetni, vagy a dupla sávot... De ha nem is, akkor olyan beépülő pluginekkel kellene tudnia a Windowsnak operálnia, amikkel bővíthetőek a meglévő funkciói működései.A Windowsnak egyszerűen egy olyan platformnak kéne lennie, ami teljesen egyedi testreszabható lehet, és semmit ne akarjon magától megcsinálni... pl frissítések után visszaírni egy registryt, vagy telemetriázni a hirdetéseknek... egyáltalán milyen alapon rakja teli hirdetésekkel a operációs rendszeremet, amit megvettem ?
-
laed
senior tag
Nálam komplett Windows-verziók maradtak ki, valószínűleg a W11 is közéjük fog tartozni.
Lehet a 10-es se lenne meg, ha nem hazudják azt, hogy "nem lesz több". -
BütyökLiza
csendes tag
-
Donki Hóte
veterán
Az egyik laptopomban 4 GB RAM-on megy a Win11. Nem mondom, hogy fut, de megy

Sajna forrasztott RAM van benne, nem bővíthető
Persze vigyázok, hogy a böngészőben 3-4 ablaknál többet ne nyissak meg, és nem is fut párhuzamosan 10 program.(Asztali gépnek egy miniPC-t használok, abban szerencsére egy éve bővitettem fel 32 GB-re a memóriát, azzal elleszek egy darabig
) -
mpierre
veterán
-
tibaimp
nagyúr
Nekem a HTPC-ben is csak 8GB DDR4 van, dual channel módban, igaz, azon a gépen csak net+filmnézés megy MPC-BE-vel. Win11 megy rajta szépen.
-
moleculez
veterán
Én AoE2-t játszom csak azt is Steamből, de hibátlan. Amíg asztalin voltam hiba nélkül GeForce driver.
Most egy Dell 5420-n (igen, az 11th gen)fut, dev. munka nagyrészt. Kimaxoltam a RAMot most 32GB, kell Dockernek meg virtual env -nek.Tényleg, LTSC-t kiadnák teljesen más lenne a Win megítélése. Mire consumer SKU lesz belőle valahogy egy bloated fos lesz.
-
PSti
tag
Kezdhetik is a telemátria szarjuk kiszedésével, meg a mindent logolással, adat küldözgetés leállításával amit senki sem kért, stb-vel. Rögtön kevesebb memória kéne csak.
-
Fecogame
veterán
Nekem a Win10 LTSC 5.5 évig volt fent, 0 hiba történt ezidő alatt. És még a Fortnite is szuperül fut rajta

-
moleculez
veterán
Shemmi ilyesmi. Én pl MS Store-t se raktam fel minden Chocolatey vagy WinGet-ből telepítek ami olyan. Én egy ob masfel eves telepítést használok napi szinten mindenre. Hibátlan.
-
Chiller
őstag
Helyes. Majd szóljanak ha kernel 100k alatt van, az általános meg 100MB alatt.
Addig meg lehetne mondjuk úgy csökkenteni, hogy egyáltalán ne is települjön, biztos, ami biztos
-
Z_A_P
addikt
Ami miatt tetszik a Win10:
- a kinézete: szögletessége, fekete sávok fehér szöveggel, van kicsi-nagy méretű tálca ikonok... kompaktabb-minimalistább kinézet
- a jobb klikkelésre megjelenő részletes és ikon mentes menü (irodai Win11-es gépen regedit-ből vissza állíttattam a régi jobb klikkes menüt de egyik frissítésnél vissza is állt az alap Win11-esre...)
- ha püffölöm a CTRL+C-t akkor nem vonja vissza a másolást...
- benne van az ezer éves sima-egyszerű Paint amit én nagyon szívesen és gyakran használok
Most hirtelen ennyi jutott az eszembe.
A Win11-nél egyedül azt szeretem hogy bongésző stílusban egy ablakban meg tudok nyitni több mappát.
A régi otulook-ot használom az irodai Win11-es gépen, mert az új nekem baromira "nem esik kézre".
+Barhova rakhato (oldalra, haho wide-monitor) taskbar.
+Taskbarra rakhato folderek (toolbar) -
nevemfel
senior tag
-
Fecogame
veterán
- a kinézete: szögletessége, fekete sávok fehér szöveggel, van kicsi-nagy méretű tálca ikonok... kompaktabb-minimalistább kinézet
- a jobb klikkelésre megjelenő részletes és ikon mentes menü (irodai Win11-es gépen regedit-ből vissza állíttattam a régi jobb klikkes menüt de egyik frissítésnél vissza is állt az alap Win11-esre...)
- benne van az ezer éves sima-egyszerű Paint amit én nagyon szívesen és gyakran használok
A Win11-nél egyedül azt szeretem hogy bongésző stílusban egy ablakban meg tudok nyitni több mappát.
A régi otulook-ot használom az irodai Win11-es gépen, mert az új nekem baromira "nem esik kézre".
Meg a dark mód sem rossz
Jegyzettömbben főleg -
moleculez
veterán
-
Puma K
nagyúr
-
laed
senior tag
.... és a szoftvercég elkezd úgy csinálni, hogy látszólag akkor járjunk a legjobban, ha az ő W11-üket használjuk. Aztán hogy mit mond a műszaki háttér, már mellékes.
-
MasterDeeJay
veterán
2Gb ramos gépen az erősen visszavágott tiny verzót használom, az elvan 512mb-al is. De az újabb buildek már 256mb ramig visszavehetők. Szóval ha akarnának már a bloat cuccokkat kivéve lehetne mit spórolni.
Eddig sem volt újdonság hogy nem foglalkoztak a ram használattal, de gondolom pont azért mert nagy igény nem volt rá.
Amivel foglalkozni kellene még a böngészők ramhasználata. -
ViZion
félisten
+1 és ezekhez az Electron hulladékokhoz jön még a csalás elleni SW-k, amik örökké futnak, az ilyen-olyan helperek, etc...
-
Acélfarkas
őstag
-
Fecogame
veterán
-
SirRasor
addikt
Elmondom én sok-sok win10 és win11 mellett:
A 10-es egyszerűen gyorsabb UI fronton és általános műveletekben pl: gépház/vezérlőpult/explorer megnyitás. Mindenben. Kevesebb erőforrást eszik, ez ilyen egyszerű.
Szóval nem "szerintem" jobb, hanem objektíven jobb teljesítmény szempontjából. -
total90
veterán
Mi az ami miatt szerinted a W10 jobb az aktuális W11-hez képest? Tényleg érdekel, nem vitázni akarok. Én személy szerint mostanra már nem látok semmilyen hátrányt. Engem inkább a régi vs. új Outlook téma akaszt ki
-
Pista0001
veterán
Végre kivehetem az egyik 16 gigás modult a gépből...
-
Puma K
nagyúr
Még mindig nem győzött meg, hogy váltsak a 2027. októberig biztonsági frissítéseket megkapó Win10-ről
-
ha3flt
tag
Csak néhány Electronnal készült vagy hasonló "natív" (...) software-t legyen muszáj telepíteni, aztán annyi memóriát semmilyen optimalizálgatással sem lehet a résekből-repedésekből összeszedni, amennyi azokhoz kell.
-
nevemfel
senior tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ééééés csak egy memória válság kellett hozzá, hogy optimalizáljanak. Zseniális.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- iPhone 15 Pro 128/256/512GB, Fekete, Fehér, Kék, Natúr Titán, Független - Számla, 2ÉV Garancia!
- Microsoft Xbox Series S, 512Gb szép állapotban eladó
- HONOR Magic 8 Pro 5G 512GB (Arany) Végig tokban, fóliázott! 2029-ig garanciális!
- GIGABYTE G5 KF // i5-12500H // 16GB RAM // 512GB SSD // RTX 4060
- Apple Cinema Display 27" eladó
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i 14 AI - 14"WUXGA - Ultra 5 235U - 16GB - 256GB - Win11 - 3 év garancia
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Lian Li HydroShift II LCD-C 360N / LCD 360R vízhűtések, fehér/fekete
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U904 - i5-4G I 10GB I 500GB I 14" QHD+ I Cam I W10 I Gari!
- Honor Magic7 Lite 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával

nem mellesleg a hír pont arról szól hogy a windows 11-el van gond (erőforrást pazarol..), mások elmondták a csodás alvó funkcióval mi a gondjuk erre te véded a buggos lehetelent, mert nálatok minden jól működik, a mi kb. 3000-db os gépparkunkban van gond.
meg nem is is tudja bekesselve sem beosztani a ramot..az elcseszett alvo mod mar csak hab a tortan..1 mikroszoftos marketing unikumos kiraly soha nem fog teged megerteni,igazat adni sem soha
mindent megmagyaraz

ami ahol olvasható sok helyen igazán zavarja a felhasználókat..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)