- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- ASUS ROG Azoth: egy ütős mechanikus billentyűzet tesztje
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jön Magyarországra a BenQ csúcs OLED monitora
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
Akartam írni hogy mótvá, talán a motorola csinált dokkolható telefont, a Lumia 950-hez is volt dokk, ellenben ez egy jópofa billentyűzet-kijelző. Kár hogy magamnál nem tudom elképzelni, mert amúgy nem rossz. Ipad prót lehetne erre dokkolni, azt már el tudnám képzelni.
Bélabá
-
joey04
titán
kicsit húzós az ára, de jó elképzelés.
"Ha nem vennél a kezedbe gyorsabb telefont, akkor soha nem mondanád meg, hogy mennyivel gyorsabb telefonok vannak jelenleg a piacon."
-
E.Kaufmann
addikt
Olyan szempontból én is támogatom, hogy (okos) mobilja már mindenkinek van (kivéve, aki nem is akar) és a hw is elég erős már, desktop felhasználáshoz felesleges lenne sokaknak még egy számítógép, elég lenne egy "terminál". Egyébként én a kábelt csak (gyors)töltés miatt használnék ilyen koncepciónál. Valami Near Field vagy ultramagas frekvenciás vezeték nélküli megoldást tudnék elképzelni.
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
ace05
senior tag
Én simán eltudnám képzelni. csak itt a probléma a telefon aksijának a gyilkolása. Ha mondjuk a Samsung megcsinálná, hogy töltőről az aksi töltése nélkül is lehessen működtetni a telefont, tehát a töltőről kapná az áramot a működéshez, máris jó Samsung Dex kiegészítő lenne.
-
Ezt a problémát úgy oldom meg, hogy a
flexeléshezDEX-eléshez ilyen adaptert használok. Ezt bedugom a telefon TYPE-C csatlakozójába, az adapteren van HDMI kimenet, sima USB port, amibe bedughatom a billentyűzet/egér kombó BT adapterét, pluszban van rajta TYPE-C port, amelyen keresztül tölthető a telefon, így akár egész nap használhatom a DEX-etHa édesapám még élne, akkor most biztosan azt mondaná: A francba!
-
Béééla
őstag
Nem mondtam, hogy kifejezetten olcsó lenne, de amíg a legolcsóbb type-c mobitor is egy százas, akkor nem drága.
(én is inkább egy C adapter + normál monitor + billentyűzet -egér kombót vennék)Bélabá
-
Egész szimpatikus termék, viszont az üzemidőt igen kevésnek találom.
"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn
-
Dr. Akula
nagyúr
Tehát egy olyan notebook, amiben nincs semmi, és még hozzá is kell drótozni a telefont, mint Szokol rádióhoz a zsebtelepet... Zseniális... Ja, nem.
-
sBc
aktív tag
Drága, de számomra szimpatikus hogy tükrözve van a telefon egy hajtogatható érintőkijelzős laptopra. Mindent tartalmat kezelhetek rajta mint a telefonon.
Viszont integrált kameráról nincs szó és ezért egy a telefont tartó is jó lenne rajta.[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Nagyon tetszik ez a koncepció, sőt már az ASUS PadPhone is tetszett. Mondjuk mostanra eljutottunk oda, hogy a mobilban olyan hardver van hogy laptopba is elmegy (kis moddal, tudom hogy ez nem tényleges mobil SoC) ténylegesen, 8-10GB RAM nem ritka manapság a flagshipekben. Egész nap lehet használni telóként, de ha a kell a bill, meg némi muktitask, meg némi képernyő akkor rápattintom erre. Egyetemre, könnyű irodai, admin munkára bőven jó. Tovább megyek, ha tényleg kell az asztali OS akár egy Azure is mehet mögé, vagy egy RDP klienssel az otthoni gép. Csak így ebben a formában drága.
Kevés elmélet lett annyira alátámasztva, mint a Dunning - Kruger effektus.
-
strogov
senior tag
Ez már a 3. iterációja a cuccnak (itt egy video a másodikról). Egyik se terjedt el pont az ára miatt. Amennyiért adják veszek egy olcsó laptop-ot, vagy egy chromebook-ot, és akkor van két külön eszközöm.
Régebben volt olyan tervem, hogy csinálok egyet DIY. Régi laptop van itthon néhány, csak a monitorhoz kellene hdmi átalakítót venni, hogy az alaplapot kidobjam. De mindig elódáztam ... aztán el is felejtettem, mert annyira nem hiányzott.
Szerintem a koncepció olyan mint a zsiráf"Szép-szép, de haza nem vinném".
-
Apollyon
Korrektor
Vajon mennyire lesz ennek piaca? Sokan kidobták / nem használják többé a laptopjukat / PC-jüket, mióta a nagy kijelzős okostelefonok a többség számára elérhetőek lettek. Most miért térnének vissza egy félig laptopra?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
cinemazealot
addikt
Én pontosan ilyen megfontolásból keresek olyan minőségi (!) többféle ISO kiosztással is beszerezhető kisebb méretű (TKL, 60% stb.) billentyűzetet, ami
- képes BT-n kapcsolódni a telefonhoz,
- képes azt megtámasztani,
- képes azt USB-n keresztül (vagy vezeték nélküli támaszként) tölteni (!),
- USB csatlakozás esetén van HDMI kimenete (képernyő nagyításhoz)
- és legideálisabb esetben összecsukható is, hogy tatyóban/zsebben is elférjen.Nem tudom, hogy létezik-e ilyen, de gondolkoztam már rajta, hogy építek egy prototípust. Szerintem egy ilyen útitárs nemcsak hasznosabb, de praktikusabb is volna egy "agyatlan", így mobil eszköz nélkül nem is használható fél-laposnál.
-
blade zte
őstag
válasz
cinemazealot #18 üzenetére
Ha billentyűzet és töltés is kell, akkor nem lesz zsebbarát. Fxtec vagy astro slide telóknak van billentyűzete és több portja is.
Egyéb esetben reddit.com/r/olkb vonalon indulj el ha kellenek kompakt billentyűzet pcb-k.
[ Szerkesztve ]
Oppo find 7 astro black
-
blade zte
őstag
válasz
cinemazealot #18 üzenetére
Ja és a pinephone-hoz létezik billentyűzet tok, ha érdekel.
Oppo find 7 astro black
-
cinemazealot
addikt
válasz
cinemazealot #22 üzenetére
Túl gyors volt az örömöm, rájöttem, hogy ezeket javarészt már láttam. Még nagyobb gond, hogy ezek mind egy saját modell saját tartozékai, nem általános kiegészítők egy akármilyen telefonhoz.
-
blade zte
őstag
válasz
cinemazealot #23 üzenetére
Igen. Mert nincs
. Azért adtam ötleteket hogy out of the box gondolkodj a megoldáson. Nem kell 1 elemnek mindent tudnia, vagy mindent betuszakolni hogy a jelenlegi cuccaiddal működjön. Nem lesz mindenképp hordozhatóbb vagy kissebb csak emiatt.
Raspberry pi400-al tudnál még valamit kezdeni, valahogy át tudod moddolni a te szükségleteidre.
[ Szerkesztve ]
Oppo find 7 astro black
-
Reggie0
félisten
Kar, hogy integralt magic mirror-t tartalmaz.
-
fatpingvin
senior tag
kicsit sokallom, bár jópofa ötlet.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Nex Computer megoldásával valami ilyesmit tehetünk, de a Steam Deck tulajok is a célközönség részét képezik.
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest