Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• norti

addikt

válasz stopperos #1479 üzenetére

192.168.1.1 az alap a TP-Linken, de mivel van egy SamKnows (szintén TP-Link) "mérő" router ugyanezen az IP-n a Ciscora kötve, vagy kikapcsolom addig vagy átállítom a 1043-at más IP-re. Viszont a lényeg az lenne, hogy az összes eszköz a 192.168.0.xxx IP tartományba kerüljön és elérjem a Ciscot és a routert is. Mivel a 4 port kevés a Ciscon, muszáj benn hagynom a routert, illetve annak a wifije sokkal erősebb.

Idáig a 192.168.1.2-n volt a router (1.1-en ugye a Samknows, amit nem lehet átállítani), és ment két DHCP szerver, egy a Ciscon a 0.x tartományra, egy pedig a routeren 1.x-re és LAN-WAN kapcsolattal a két eszköz. Így viszont egy-két eszköz nem látta egymást. Ezt akarom most megoldani úgy, hogy minden a 0.x tartományba kerüljön, de a routert is elérjem (tudom, sok szolgáltatás így nem megy rajta, de a többi mondjuk kellene).

Igazából abban nem vagyok biztos, hogy a TP-Linken mit állítsak a WAN-hoz (fix ip, dhcp auto, egyéb), hogy átmenjen rajta a net és a Cisco minden eszköznek tudjon IP-t osztani (auto dhcp wannal pl. a windowsos gép egyáltalán nem akarta elérni a netet) illetve a DHCP-nél jó a mostani forwarding vagy ki is lehet lőni teljesen valahol a DD-WRT-ben (most, hogy nem érem el, nem tudom megnézni). Tűzfal mindkettőn ki van lőve, mert szoftverest használok desktopon.

Biztos nem a Ciscoval lesz a gond, hanem a TP-Link valamelyik beállításával, de 2 óra után most feladtam, mert elég sok volt a resetelésből :D A WAN-nál static IP-hez mit kell írni? a router IP-jét vagy a gateway-ét? Vagy egy szabad harmadikat?

Új hozzászólás Aktív témák