Hirdetés
- Fixált kábelekkel jönnek a SilverStone legfrissebb, ATX 3.1-es tápjai
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- 1440p-s irodai EIZO monitor USB Type-C csatlakozóval
- Prezentálta az új Snapdragon G rendszerchipeket a Qualcomm
- Befutott az Intel-féle XeSS 2 fejlesztőkörnyezete
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen processzort vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple asztali gépek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
BusinessGuy #17 üzenetére
Én már évek óta 4k-n vagyok, oda azért nem árt ha a textúrák nagyobb felbontásúak.
Hogy kinek mit ad a játékhoz az a felhasználó igényeitől függ, valakinek nem sokat, nekem személy szerint sokat ad. -
BusinessGuy
őstag
válasz
Robi BALBOA #15 üzenetére
Amig ez a konzolgen tart max egy egy AMD támogatású játékban, de mit ad a játékhoz és a látványhoz? Kb semmit mint a RE-ben is láthattuk, de cserébe egy jó szar megoldás volt.
-
Normen1976
csendes tag
Nálam egy 3070 Ti. van 8 GB vrammal. 1440p-ben játszom. Jelenleg Fallout76-al. Határon van folyamatosan a vram fogyasztás (7,5-7,9 Gb.). Valsz, ha több lenne a kártyámon, átlépné a 8 GB-t. A legtöbb játék amivel eddig toltam 5-6 Gb-körül fogyaszt. Talán a 12 GB a jövőre nézve tényleg karcsú lesz idővel akár 1440p-ben is, nemhogy 4K ban. Persze emiatt nem fogok váltani, mert sokszor még a venti sem kapcsol be a kártyán, annyira nem terheli meg a sok játék, főleg ha megelégszem 60 fps-el (és miért nem tenném). A teljesítmény elég, a vram lesz kevés. Ha váltok, majd az 5xxx szériára, arra is csak használtan kizárólag 1-2 évvel a megjelenése után. Akkora már biztosan kelleni fog a 16 Gb
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
BusinessGuy #14 üzenetére
Azért van rá esély, hogy egyre elterjedtebbek lesznek az ilyen 1xGB vram-ot zabáló textrúra pakkok a játékokban, mert ugye egyre több a 16-20-24GB vrammal rendelkező vga a piacon.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Cyberboy42 #5 üzenetére
Pedig abban játszom és bőven elég.
Re2 es 3 az AMD idióta megoldása miatt kapott olyan textúrákat amik miatt kevés lehetett de semmi értelme nem volt. De nagyjából itt és a strarmt játékoknál ki is fulladt a vram probléma.
Mindig az aktuális konzolgen az ami nafyjából megszabja a gépigényeket főleg ram/vram tekintetében. A 10-12gb még évejig bőven elég. Semmi pluszt nem kapsz a 16gb/20gb kártyákkal. -
egyedülülő
őstag
válasz
Cyberboy42 #5 üzenetére
Én játszom 4k-ban, s minden max beállításokkal fut, pedig játszom multis játékokkal is.Nincs vram problémám jelenleg. Amit mondasz kissé túlzás.
-
JóképűIdegen
tag
Amig a 3090Ti-t legyuri addig en nem aggodok, a 3070 is meg mindig tartja a 2080Ti szintjet pedig csak 8GB Vram van rajta..
-
Apollyon
Korrektor
válasz
Robi BALBOA #6 üzenetére
Na ezaz. Ha 7 éve, lassan 8*, már tudtak 11GB VRAM-ot tenni a 1080Ti-re, akkor most 3 gennel később miért nem tudtak 16-ot tenni egy eredetileg azonosnak szánt tierre?
Lehet jön majd a 4070Super, több de lassabb VRAM-mal.
*Bocs, csak 6 éve... -
Robi BALBOA
őstag
válasz
BusinessGuy #4 üzenetére
Nem kell nagyágyú ide, pl.: RE2 és RE3 is tud többet enni 12GB-nál.
A 1080Ti ment is szépen amíg el nem érte a 11GB-ot, aztán drasztikusan lecsökkent az FPS. -
Cyberboy42
senior tag
válasz
BusinessGuy #4 üzenetére
szerintem te nem jatszol 4k-ban XD már bocs. de 12 giga alatt az uj jtekokban nem nagyon van mit keresni.
-
BusinessGuy
őstag
válasz
Robi BALBOA #2 üzenetére
"12GB már most nem elég pár játéknak."
Melyiknek?
10gb is több mint elég egy 3080-on 4k-n és ez nem is nagyon fog változni a jelenlegi konzolgen végéig. Nem tudok olyan játékról amire nem elég hacsak nem valami stratégiai cucc. Arról nem beszélve hogy még ha ki is irja 1-1 játék hogy mennyi a vram igény beálltásonként kb nulla hatása van ha meghaladod - legalábbis nvidia-n.
Melyik az a játék ahova ne lenne elég?snecy20: Nem kicsit van túlparázva, 4k alatt nem találkoztam játékkal amiben a 10gb kevés lett volna, ide értve a jelenlegi kb összes AAA nagyágyút, akár a Cyberpunkot....
-
snecy20
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #2 üzenetére
Szerintem kicsit túl van parázva ez a VRAM kérdés.
A gamerek egy nem elhanyagolható része használ 1440p-n 8-10GB-os kártyákat, és azért azt nem hallani, hogy nagy gond lenne. -
Yany
addikt
A giga már kapható is: €950
Hm, olcsóbb, mint a 7900XT, ezzel annak minden érdemét teljesen lenullázta, talán a RAM mennyisége az egyetlen kérdőjel, de 12GB jó eséllyel még pár évig simán elég 4K-ra is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Ventus, Gaming X és a Suprim szériák gyarapodtak egy-egy új taggal.
- Inno3D RTX 4070 Ti iChill X3 12G
- RTX 4070 12GB GDDR6 (PALIT DUAL) eladó! RGB-s!!! GAR+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- GIGABYTE AORUS GeForce RTX 3070 MASTER 8G GDDR6/256bit
- Asus ROG Strix GTX 1080 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítok!!!
- Új Bontatlan GIGABYTE Radeon RX 9070 Gaming OC 16G 3Év gari 27% Áfás számla
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Pro 1TB fekete játékkonzol extra játékkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506H Gamer laptop! I5 11400H / RTX 2050 / 16GB DDR4
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest