- Házimozi belépő szinten
- HP ProLiant MicroServer Gen8
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi haladó szinten
- SSD kibeszélő
- Tényleg nekimegy a kínai félvezetőiparnak az USA
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibaimp
nagyúr
Kezdenek szivárogni a 12VHPWR dugasz ellátott tápok...ideje volt már.
Szerintem, ha valaki most tervez cserét (mint én is), már mindenképp ilyen tápot érdemes venni, mert 5-10 év múlva (ameddig egy normális táp garanciája tart), ha így halad, "kötelező lesz".A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
veterán
Ki az OEM?
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Dr. Akula
félisten
Helyes, végre valaki érzi a 21. századot, és 3.0-ás ATX-et készít, amikor annak van az ideje. Nem úgy mint az SSD gyártók, akik a PCIE 5.0 piacra dobásakor kezdik felfedezni hogy volt itt egy 4.0 szabvány is, kezdjünk el ahhoz gyártani SSD-ket...
-
MMIX
addikt
12-es "csiszolva 13-ra" FSP.
be quiet! Dark Power 12 850W -
veterán
Idézem a netről: "Under the ATX 3.0 specification, power supplies with the 12VHPWR connector must be able to handle up to 200% of their rated power for at least 100μs, 180% for 1ms, 160% for 10ms, and 120% for 100ms."
Ennek mi értelme van? Egy 1200-as táp pillanatnyi ideig toljon ki 2400 wattot?Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
fanti
addikt
Mi?
100K-tól indulnak a tápok?
Ezek mögörűltek? -
fanti
addikt
válasz flashpointer #12 üzenetére
Igen, bizonyára, de ez akkor is...
Mondjuk persze rétegigényt fed le ez a tápsorozat, elég szűk rétegigényt.
Mert kis gondolkodás után belátja az ember azt, hogy egy jóféle 850W-os Gold táp röhögve tud etetni egy RTX 4090 + Ryzen 5950X kombót, kivéve akkor ha a GPU-n furmark megy ész nélkül, a CPU-n meg ezzel egyidőben AVX-es Prime95...de ugye általában ez nem egy tipikus felhasználás.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Találtgyerek #17 üzenetére
Nem lehet az véletlen. 1 év "extended" garanciával.
[ Szerkesztve ]
-
Victorio
aktív tag
Ilyen hatásfokkal igazán csinálhatnának egy 500 W körüli teljesen passzívat is.
Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.
-
Ixion77
addikt
-
Ixion77
addikt
Minek? Megveszed az aktív 1200-asat, és 500W-ig úgyis passzívan fog üzemelni. Ha meg valamiért mégis kellene valamikor több erő, akkor rendelkezésre áll, csak átmenetileg elindul a venti.
Azzal, hogy kihagynák belőle a ventit, kb. az árcsökkenés kb. semennyi lenne, viszont sokkal kevésbé lenne praktikus."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
veterán
válasz Találtgyerek #24 üzenetére
Azt a tápot nekem is ajánlották a tápos topicban, elvileg egy jól sikerült modell.
-
tibaimp
nagyúr
válasz Találtgyerek #26 üzenetére
Melyik gyártó az a "CW bél"?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
veterán
Igen, szerintem mondhatom azt, hogy a Corsair fő bérgyártója, mert a Great Wallon kívül eddig csak a CWT-t láttam, mint gyártót Corsair tápoknál. A Corsair tápok pedig néhány szériát kivéve jónak mondottak.
De nem csak nekik gyártanak, hanem több más márkának is, sőt, saját néven is van tápjuk (vagy volt? [link] ) a piacon.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
válasz Találtgyerek #32 üzenetére
Találtgyerek: köszi! Nem kötekedés képen írtam, félre ne értsd! Csak nem hallottam, olvastam erről.
Rowon: köszi a pontosítást
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
L.Edit
tag
Természetesen nem tud felvenni a GPU ekkora áramot indulásnál, hiszen ekkor még órajele sincs, el sem indult. A fedélzeti tápok is csak azután kezdenek el felállni, hogy a 12V-nak a 90%-a megjelent a puffereken, és hol van innen még az az állapot, hogy 3D órajelen járjon a GPU, és terhelést is kapjon egyszerre.
[ Szerkesztve ]
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
fanti
addikt
válasz Aprósólyom #35 üzenetére
Milyen nagyon érdekes az, hogy én egy Seasonic Focus Plus 550W Gold táppal hajtok egy B550-es lapban egy Ryzen 9 5950X-et (PBO és a TDP kitolva 250 Wattig) és egy RX 6800-as VGA-t kitolt limittel. És van ott még SSD is bőven, konfigom az adataimnál.
ÉS SOHA SEMMI ANOMÁLIÁM SEM VOLT, PEDIG MULTIZOK IS, MEG FILMET IS VAGDOSOK ÉS RENDERELEK.
-
Aprósólyom
addikt
Nem meglepő, ha hagyatkozom a techpowerup szerinti 6800 mérésekre: kb. 230W gaming terhelés mellett kb. "csak" 330W-os Pmax tüskék vannak.
Az 5950X játék alatt pedig max ~100W. Úgyhogy még mindig jó vagy.
CPU és GPU stressz teszttel lehetsz 480W körül és 580W körüli tüskékkel, ha csak a CPU-t és a GPU-t számolom, amit még mindig el kell vigyen.Bár ahogy most nézem a számokat, revideálom magam... A + 30-70%-kal túllőttem, nem emlékeztem pontosan. A +25-30% tüskék a nagyobb kártyáknál viszont reálisnak. Persze a konkrét típustól is függ.
Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest