Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz rocket #7708 üzenetére

    Hol írtad? Hát most megint itt. :( A legtöbb ATI-topicban mindig előjön pár okos tojás, akik osztják az észt, mert még nem láttak hibát ATI meghajtóban. Nagyon jól ismerem ezeket az "érveket", meg a célozgatást, hogy "bezzeg nálam minden jó", és ezt mantrázzák ahelyett, hogy megpróbálnának segíteni azoknak, akiknek vmi problémájuk van. :N
    Én ált.megnézem a drivereket (ismételten leírom: önmagukban), látom, ha bibi van velük, és megoldást is tudok javasolni azoknak, akik hasonlókat tapasztalnak (főleg 3rd party programok nélkül), persze nem mindig. Ált. pl. a legtöbb VGA-n az adott szériához fejlesztett utolsó driver 90%-ban megoldja a megjelenítési problémákat (pl. HD4870-en 9.9 fölött mindig vmilyen OGL-hiba van Heaven tesztben, ami Borderlands-nél pl. fekete törlést produkál a kocsi nyomában 10.1 Catalyst-tel).
    Mindez nem zárja ki, hogy adott esetben valaki pont egy 3rd party programmal vágja szét a megjelenítését (mivel, veled ellentétben, én ilyeneket is próbáltam/próbálok, az ilyen hibákat is ismerem), de az ATI-t isteníteni, hogy mindig milyen f.sza meghajtókat produkál, számomra nevetséges. :R (Főleg, hogy a hibák annyira specifikusak, hogy egy más gyártmányú kártyán, más felbontásban v. összetettséggel gyakran elő sem jönnek.)
    Ált. az ilyen "ATI OK, user hülye"-típusú fickók mindig eltűnnek, amint náluk is elbarmol vmit egy ATI driver a rendszerben, de kívánom neked, hogy továbbra se találkozz VGA-hibákkal (lehetőleg kerüld a régebbi játékokat, főleg CoD1-et :DDD ).

    Abu85: "AMD driver saját uninstallerje tisztában van vele mit törölhet és mit nem" :)) Láttad már, mennyi szemetet hagy az AMD a rendszerben/registry-ben, főleg, ha még CCC is volt fent? Nem kevés meló kipucolni, ráadásul nélkülözhetetlen, mert ált. hiba az AMD-nél, hogy a szabályosan frissített meghajtók hosszú távon lassítják a graf. megjelenítést. Pl. ha egy +5 verziójú Catalyst-et szűz rendszerre telepítesz, garantáltan gyorsabb lesz, mint folyamatosan frissítve.
    A gyártók azért hívják föl a figyelmet a 3rd progik kerülésére, mert azok világosan megmutatják, ha valamit elszartak a meghajtókban. :P
    Én még senkinél nem láttam olyan hibát, amelyet pucoló progik csináltak volna. Persze, ha a user olyan ostoba, hogy nem restartol, vagy belepucol egyik programmal a másikba (pl. restart előtt kipucolja a temp könyvtárat), akkor garantált a hiba, de ez nem a Driver sweeper v. társainak felelőssége, arról nem is szólva, hogy a nevezett progi is lazán ott hagy 5db ATI fájlt a windows könyvtárakban, amelyeket kézzel kell törölni.
    Lehet, hogy én, aki használok ilyen progikat (és nyilatkozhatok, hogy soha nincs velük problémám), jobban értek hozzájuk? :F :U Mindenesetre nem jelentem ki vaktában, hogy "Isten" ezt mondta, és az úgy is van. :P Nézd csak meg, ti mantrázzátok a gyári marketinget, én meg írtam azért pár példát, hogy mi hogyan működik.
    Régen én is kizárólag ATI meghajtókat, Catalyst-et használtam, és néha frankón beszaratták a rendszeremet, amikor olyan hibával jöttek ki (nemcsak nekem, másnak is), hogy pl. elismerten nem lehetett gyárilag eltávolítani/frissíteni őket (nem tudom, melyik verzió volt, talán 8.11). A frissítésekkel bekövetkező, folyamatos belassulást is meguntam.
    RivaTunert és ATT-t milliószor több ember és konfigon teszteli, mint amennyit az nV és az AMD valaha is remélhetne. ;)

    bozont: Kérdezd meg a fenti nyilatkozókat, ők majd megmondják, hogy minden ATI driver tökéletes, minek használsz 3rd progikat! :DDD Mint írtam, Borderlands-ben előjön a hiba 10.1-gyel, más OGL-es játékom nem volt mostanában, BS2 meg 9.12-n fut. DX10.1-ben Dirt 2 menüje szokott akadni vmelyik részen (betöltés/lakókocsi/udvar).

    Sennalacy: Pont azt szoktam mondani, hogy újabb szériára fejlesztett ATI drivereket nem életbiztosítás régebbi VGA-ra tenni. :) 10.1 is megdobta a Vantage pontokat, csak hát játékokban meg bugzott (Dirt 2, BL)...

    omikron23: Muszáj neki, ilyen driverekkel. Persze, az nV-ra is várni kell, hogy olcsóbb legyen, hiszen azok a fan-ek, akik soha nem vennének ATI-t, és eddig DX10-zel kellett beérniük nagy teljesítményű VGA-kon, csapatostul fogják rávetni magukat az új cuccokra, szóval inkább árfelhajtó tényezőt jelentenek.

    LordVader80: +1 érv a "mindig remek" Catalyst mellett. :DDD

    gyiku: Aminek, ugye, tekintettel a hardveres meghibásodásra, semmi köze nem volt az ATI meghajtóihoz. :N

    Pubszon: ATT. Radeon Bios Editor-ban van egy CCC profile-editor, amellyel CCC beállításokat tudsz módosítani oly módon, amire CCC-ben nem vagy képes. Catalystben nem tudod állítani?

    AXisBOLD Kérdezd rocket-et és Abu85-öt. :)

    Manbal: Kár, hogy mindebből semmit nem látsz. :) :R OGL-ben nézted már?

    [ Szerkesztve ]

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák