Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JHC

    tag

    válasz #10691584 #33001 üzenetére

    Lepucoltam DDU-val a drivert, aztán újra raktam, a helyzet nem javult, de kellett a gép így sokat nem tudtam foglalkozni vele. Történt egyszer, hogy elmentem kajálni, amikor visszamentem böktem egyet az egéren, aztán monitor kiírta no signal check cable, na vajon kihúzta ki? Na mondom megint lefagyott a gép is. Reset aztán továbbra sincs kép csak valami no signal. Na mondom ez a moncsi már megkereste az árát kondiztam is már, még gari időn belül, mert ezért én már nem postázgatom, hogy ott meg focizzanak vele. Szerencsére hoztak pár monitort hogy öcsém hirdesse meg őket a Jófogáson. No szóval az enyém kuka de van 4 másik egyik csak jó lehet. Kiszemeltem egyiket bedug bekapcs megy, na mondom jó lesz ez. 16:9 után az 5:4 kicsit furcsa de meg lehet szokni. Este neki mentem az enyémnek megejtettem rajta az Y bemetszést ahogy a tv-ben mondják. Nézem-nézem a tápáramköri lapot de nem látok gyanúsat. Kondik jók nem púpos nem folyik egy sem, ez gyanús. De várjunk csak oké hogy kép nem volt de a no signal felirat megjelent akkor a vezérlő se lehet annyira rossz. Összetákoltam összedugtam ahogy volt DVI kábellel, no signal. 1-2 cigi után mondtam magamban, mi van ha vga kábellel meg megy? Eltartott félóráig mire találtam DVI-VGA átalakítót de megérte mert működött. Na most ugye a lapos monitor digitálisan megy (szerintem), ha analógot kötsz rá akkor akkor előbb azt átalakítja, és utána jeleníti meg. Tehát ha analógon van jel akkor DVI-n is menni kellene, ha jó a kábel. Mivel tartalékom nincs belőle így csak a multiméterre hagyatkozhattam és bizony 2 szál is szakadt.

    [link] Pin 24, és a C5 a rossz.

    Valószínűleg az ébredési hiba a Pin24-től lehetett, mert lehet hogy a monitor hidegindításához nem kell, de később meg elment a C5 is és ez már betette a kaput a moncsinak.

    Egyébként ugye azt hittem, hogy a gép fagyása miatt nem jön vissza a kép de nem így volt mert átböngészve az Eseménynaplót, találtam benne bejegyzést arra az időszakra amíg pihent a monitor.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák