Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • dethroner

  veterán

  Köszönöm mindenkinek a segítséget, próbálok válaszolgatni.
  AtHoS Valóban úgy van, ahogy írtam. A pc-n a mappát amiben a filmek vannak, elérhetővé tettem a tévé számára, és azokat a tévé beépített lejátszójával lan kábellel értem el. Ezek többnyire mkv és 5.1-es avi filmek voltak. A tévét pedig optikán csatlakoztattam az erősítőhöz, ami ki is írta minden esetben ha dolby digital jel érkezett rá. Szóval a tévé tud sokcsatornás jelet küldeni, ha megfelelő a forrás.

  Out és Montesantos A csúszkát csak akkor engedi használni, ha a monitor képét klónozom, kiterjesztettnél inaktív az a rész. Klónnál tényleg szépen ki tudom tölteni a tv teljes felületét. Viszont kiterjesztetnél arra lettem figyelmes, hogy ugye fhd a tévé felbontása, direkt egy fhd felbontású képet tettem a monitoron háttérképnek, és ha kiterjesztett módban a tévére beállítom 1920x1080-at, akkor nem tölti ki a képernyőt. Csak ha lejjebb veszem, pl 1366x768, vagy 1600x900 pixelre. Ez miért lehet?

  Sajnos a tévém topikjában már megadták a választ a hdmi kérdésre. A lényeg annyi, hogy pc-ről kapott sokcsatornás jelet hdmi kábelen lebutítja a tévé, nem veszi át 5.1-nek.
  Arra a kérdésre hogy miért nem a pc-t kötöm össze az erősítővel optikán az a válasz, hogy 99%-ban a tévé beépített lejátszóját használom, azon tökéletes a dolby digital hang, szépen tovább is adja az erősítőbe. Csak ki akartam próbálni 3D bluray lemezt lejátszva pc-ről külső programmal, ami így sajna sztereó hanggal élvezhetetlen. Marad a belső lejátszó és az mkv fájlok.
  Még egy kérdés. Ha a tévére kiteszem a pc képét, akkor milyen képfrissítést kell beállítani? 60hz?

  Tégy a gyűlölet ellen, TE rohadék!

Hozzászólok Aktív témák