Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Abu85 #12817 üzenetére

    Abu! Született néhány mérés az UVD vs proci témakörben, és sajnos bejött a sejtésem, VGA-ból lejátszva nagyobb az energifelvétel, mint prociból. 5850 vs. egy modern CPU (Q9550) viszonlyatában. [link]
    Az eredmények asszem magukért beszélnek, UVD módban +20-24W az energiaigény a lejátszott videótól függetlenül, míg prociból ugyanaz jóval nagyobb ugrálással, de alapvetően +5-10W-ból is megúszható, legroszabb esetben is hasonló átlagos fogyasztás jön ki. Nyilván 720P alatti videóknál mégnagyobb lenne a proci előnye. A dolog pikantériája, hogy a processzor még tuningolva is volt... :U Egy új SB vagy legalább 45nm-es 2-magos, tuning nélküli rendszerek előnye jóval nagyobb lett volna az UVD-hoz képest 5850 mellett.
    Ennyit arról, hogy UVD-vel mennyire számottevően kér a VGA kevesebb energiát a lejátszáshoz a processzorhoz képest, hát semennyivel, sőt, jelentősen többet kér. Ha meg pause-olod, vagy vége, de nem zárod be a lapot, a VGA akkor is marad +20-24W-al, míg a proci azonnal visszavált üresjáratba.

Új hozzászólás Aktív témák