Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz HSM #12818 üzenetére

    A HD 4890-nél idle közeli állapotban nagyságrendekkel kevesebbet fogyaszt egy HD 5850.
    Az nem baj, hogy a mag órajele megemelkedik. Az UVD-n kívül úgy sincs használatban a shader blokk. Egy van kiutalva a flash tartalomra, a többi le van kapuzva. Ezért van az, hogy a HD 5850 flash mellett hatodannyit is fogyaszthat, mint a HD 4890. Egyszerűen, ha valami nincs használatban, akkor az nem fogyaszt. Itt nem számít a logika. Itt a mérnöki munka és a jó kapuzás számít. Ha az UVD-nek olyan igényei lennének, mint ahogy számolod, akkor egy átlagos Brazos netbook nem tudna 5 órán át Full HD-s videót lejátszani.

    A szoftveres mérés mióta mérés? Az a proci 130 watt MAX TDP-re van hitelesítve, és nem viccből. :) Az, hogy a szoftver mit ír minden mérnök leszarja, mert a gyakorlati mérés a mérés. Ez olyan dolog, hogy az én Athlon X2 4850e procim 30 fokos melegben 10 fokos volt a szoftver szerint. Télen elcsíptem egy -5 fokos értéket is. :D Ennyit a szoftveres mérésről.

    A prociban nincs fix funkciós hardver. Semeddig se tart ezt megcsinálni VGA-ra, csak akkor az lenne a baj, hogy max órajelen megy a VGA. És az már nem UVD mód, hanem 3D mód az összes shaderrel. Az UVD mód azért van kitalálva, hogy +3-4 wattból meg legyen oldva. Megoldható kényelmesen +30-40 wattból is. Ezen sosem volt vita. :)

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák