Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz Oliverda #11197 üzenetére

    Gratulálok, hogy a többi hsz-t sikerült figyelmen kívül hagynod. :C Így nem nehéz hülyeségeket kikombinálni a saját kútfejedből. :B

    HSM. A "hibátlan"-nak van egy nyelvtani jelentése. Bármit ebbe belemagyarázni nyilvánvaló magyar nyelvi képzetlenséget jelent. :(((

    Nekem egyetlen ATI driver sem okozott soha kék halált, ergo a hiba nem magában a driverben van, hanem a kapcsolódó szoftverekben, amelyekre hibátlan szoftverek (és nem feltétlenül a driver, mint ezt már kitárgyaltuk) esetén nem lenne szükség (ahogy régen nem is volt).

    Ja, hát először a fordítóprogramokat kéne hibátlanul megírni, ez nagy igazság. :R Basic-ben nem volt ilyen gond. :DDD Az általam használt nyelvekkel később sem, de mondjuk én C-t sosem használtam.

    Az ATT nem bolondbiztos (elméletileg a C csomag az, de a topic szerint valójában mégsem :DDD ), abban mindent neked kell beállítanod. Ha valamelyik alkalmazással hiba van, akkor annak külön profilt kell létrehozni, ha meg más alkalmazás okoz hibát, akkor azt kivételbe tenni, stb (ami persze roppant macerás, amíg az ember el nem készül vele :DDD ). Az, hogy a feszültségeket nem változtatta, az nem az ATT hibája, hanem a VGA-d volt hardveresen lockolva. Egyébiránt ilyen esetben az ATT vissza szokott ugrani az elérhető feszültségre, így ha nálad nem tette, akkor vagy valóban emelte a feszt, csak a GPU és a VRAM korlátai miatt nem mentél ezzel semmire (előfordul), vagy esetleg régebbi verziót használtál. Nálam egyiknél sem rémlik, hogy ne állt volna vissza a fesz, ha hardveresen lockolva volt a kártyán, de mivel rengeteg kártya van, és nem mindegyik (a gyárilag buheráltak egy része) kompatibilis 100%-ban, nem zárom ki a lehetőséget, hogy előfordulhat. Hogy példát mondjak, ASUS 1950XT-men ment a feszültség-emeléses tuning eredménnyel, HD4870-emen hiába emelem, lekapcsol, a negatív tuningnál meg egyszerűen nem alkalmazza a levett feszt. Ugyanakkor a topicja szerint némelyik HD48x0-en meg működik.

    Daffni2: A jelek szerint te nem érted, amit saját magad leírsz, így ezzel nincs értelme vitatkozni. Ha egy szoftver hibátlan, akkor nincs benne hiba. Ennyi, és nem több.

    kranazoli: Igen. Azóta jött infó, hogy némelyik kártyán a ventit nem vezérli, szóval ez az újabb kiadásig próba-szerencse függvénye. :((( Még jó, hogy HD5 és HD6 kariknak nem sok gondjuk van a túlmelegedéssel, hogy különösebben bele kellene nyúlni a hűtésükbe.

    Csomagold ki a telepítőt, aztán lépj ki belőle, és eszközkezelőből telepítsd a megfelelő könyvtárt betallózva.

    Az említett beállítások nagyon is jól jönnek, ha valamelyik programban nem működnek ezek a funkciók, és kényszeríteni kell őket. Mondjuk tegnap MoH-ra rákényszerítettem a max. élsimítást + még egyéb nyalánkságokat, lett is belőle kb. diavetítés. ;] 3D gyorsítás órajel-emelését úgy tudod kikapcsolni, hogy a kívánt programot kivételbe teszed, CCC-ben meg sehogy, ott akkor is 3D-ben fog menni és fogyasztani a kártya, ha a 2D órajelek is tökéletesen elegendőek lennének videolejátszásra (ha meg szoftverben kapcsolod ki, akkor a CPU fog dolgozni).

    gyiku: ATT is a C drivert kezeli. :P Igaz, hogy ott a topicja, de akkor azt áruld már el a nagy nekibuzdulásban, hogy ha valaki kíváncsi a 2 közti különbségekre, akkor hová forduljon? Csak mert akkor a logikád szerint az ATT topicban meg nyilván nem lehet CCC-s kérdésekkel foglalkozni. :U :B :N Bírom az ilyen tudati beszűkülést. :(( :((( Mintha bárkinek is ártana, aki kérdezni mer valamit.

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák