Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mindegy, hogy pletykálják, nem igazán lenne vevő az Intel Foundry-ra
- Bekeményít az Intel az Arrow Lake-S generációval
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
Hirdetés
-
Anime stílusú akciójátéknak készül a Fate Trigger: The Novita
gp A free-to-play program PC-re és konzolokra készül, megjelenési dátumot egyelőre nem kaptunk.
-
Megújult a Linkin Park
lo Megújult a Linkin Park, az új énekes Emily Armstrong, amit egy egyórás élő koncerttel jelentettek be.
-
Bemutatta második generációs hajlítható telefonjait a Tecno
ma A Phantom V Flip2 és V Fold2 szeptember 23-tól kaphatók, de sajnos elkerülik az európai régiót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
elmo
aktív tag
Armv8? Nem 9-nél tartunk már?
Amúgy meg várható, hogy gyorsabb lesz; ez kell a népnek, nem a hűs, stabil működés. (Pedig de.) -
klaya86
senior tag
4ghz feletti magok... Mihez kell ennyi erő? Kb semmi nem használja már ki. De egy gen3 , sőt gen2-t sem . Már a gen3 is jóval forróbb fejű,mint az előd. Aztán jön a throttling. Nem sok értelmét látom az ilyen irányú fejlesztésnek.
-
kbyte1024
veterán
Na ja főleg akkor semmi értelme ha visszaveszik az órajelet pikk-pakk.
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
Predatorr
őstag
De megveszi a nép, mert legújabb és hűderős. Amúgy mire kellene bármelyik csúcsfejlesztés az elmúlt évekből? Az A52S-emen is vígan fut minden, ha nem laggol éppen a gagyi szoftver (Android 14 + MUI) miatt, vagy bugzik éppen, mert javításra nem futja a szoftverkirálynak, csak elbarmolásra a frissítésekkel.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
this is life
Ármester
A52s 5g és miui, ritka párosítás, hogy sikerült tető alá hozni?
Ua vas csak más gyártó készüléke 11lite5ne (a14,HyOs 1.x, a hw mindenre Is elégnek tűnik, csak néha,néha kezd akadni a felület a hosszú uptime idő miatt, ami egy reboottal orvosolható.Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
őstag
Előre feltételezed, hogy rossz, miközben semmi konkrétumot nem lehet arról tudni, hogy a valóságban hogyan viselkedik majd a Gen 4. Ha majd a tapasztalatok azt mutatják, hogy 1 napot is alig bír ki vele a telefon, valamint "30 perc után 54%-on pörög", akkor jogosan lehet köpködni, de ha elmegy 2-3 napot, és a throttling se lesz olyan agresszív, ahogy azt leírtad, akkor egy rossz szót se lehet majd rá mondani.
De amíg nincs gyakorlati tapasztalat, addig teljesen alaptalan az előzetes lefikázása.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
klaya86
senior tag
Nem a fejlesztés rossz, csak az irány. Nyilvánvaló, hogy telefonban a kis méret miatt nehéz megoldani a normális hűtést, többnyire nem is sikerül. Emellett az étvágyuk is nagyon. Hibába vannak egyre nagyobb aksik a telefonokban,ha a proci felzabálja minden évben a plusz kapacitást és még mindig ott tartunk, hogy 1- másfél nap az üzemidő. Jövőre érkeznek vagy talán idén a szilícium-karbid aksik. A plusz energia a feleslegesen erős proci etetésre fog elmenni. Szerintem jobb lenne egy olyan irány, ahol a cél a beton stabil processzor, ami csúcs terhelés mellett is tartja a teljesítményt és nem is melegszik jelentősen.
-
kbyte1024
veterán
Ne haragudj de lehet hogy én vagyok tudatlan ...mutass egy olyan cikket ahol a snapi 8gen1 vagy 2-3 elmegy 2-3napot??? A baj az hogy hiába a csúcs ha nem tudod kihasználni. Mégcsak meg se kell hajtani. Ahogy Janeszgol kolléga írta. Sajnos elég ha sokat fényképeztek stb és brutálul veszít a teljesítményéből. Legalábbis az előzőek.
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
janeszgol
félisten
válasz proradeon #12 üzenetére
A Gen 3-ról volt szó. Meg a Gen2-ről. Gen1. Sd888. Apple A17, A16, A15, A14.
Kicsit használd már az eszed. Szerinted ha 5-6 generació óta elbúcsúzhatunk attól, hogy nemhogy 99% feletti, mint az sd865/870, hanem 80% feletti stress test eredmény legyen, akkor majd pont most fog sikerülni?
Ha tovább erősködsz, akkor lementem a hozzászólásod és majd a Gen4 tesztekhez fogom beszúrni "az ember, aki elhitte meg lehet csinálni" szöveggel. -
őstag
válasz janeszgol #15 üzenetére
Tehát feleslegesek a 4GHz feletti magok, mert semmi nem használja ki, de ha ezek a magok throttling miatt lemennek 80%-ra, akkor az már nem jó. És akkor még én használjam az eszem.
#13 kbyte1024: Ez értelemszerűen attól függ, hogy kinek milyenek a használati szokásai. De itt van két S23-as példa: [link] | [link]
-
7Heads Drago
veterán
válasz proradeon #16 üzenetére
Azért sírva ne fakadj már szegény fejlesztők miatt. Az Apple össze tudja rakni a magokat úgyis hogy közbe nem éget a telo a kezedbe és a throttlingot se veszed nagyon észre. Itt a legnagyob baj az hogy ezt így még eladhatónak látják-érzik. Addig meg szarnak a tervezésre.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
bteebi
veterán
Vóv, baromira fog pörögni a Fécbuk meg az Időkép, végre nagyon smooth lesz minden! És még élethűbb avatarok jöhetnek majd!
Hát baromi sok értelme van. Max. HC mobilos gamereknek. Inkább működne hűvösebben, throttling nélkül, nagyobb akkuidővel.
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
effendi2
tag
Kinek mi a fontos. Anno, mikor mindenki az égbe húzta az Athlonokat, Phenomokat, én inkább alulfeszeltem, és élveztem a csendet. Az a 10-20% többlet teljesítmény nekem nem érte meg, ha cserébe üvöltött a procihűtő, vagy lehetett szerencsétlenkedni a vízhűtéssel. De nem vagyunk egyformák
Örökké akarok élni! Eddig sikerült...
-
janeszgol
félisten
A Win Vista leanykori neven Longhorn fejlesztese ugy indult, hogy mikor megjelenik, addigra 5-6 GHz-es egymagos procik lesznek. A fejlesztes kozben valtozott a vilag es az Intel elkezdett ketto magos procikat gyartani. Emiatt ujra irtak a Vista kodjanak egy reszet is. Nyilvan mai szemmel nezve kezdetleges volt.
Tehat a procik tobb magosak lettek es a frekvenciabol is ledobtak egy ezrest.2015 ota vannak 8 magos SoC-k 2 klaszterben (2x4). (Volt 10 es 6 magos is a 2 es 4 utan.) Ideje lenne az Intel mintajara (E es P mag) felepiteni. 4 teljesitmeny mag (P) es 6-8-10-12 energiahatekony mag (E).
-
válasz janeszgol #27 üzenetére
4 teljesitmeny mag (P) es 6-8-10-12 energiahatekony mag (E).
Ez pont nem az intel mintája, mert ott közel van az 1:1 arány a P és E magok arányában. Eleve nincs olyan, hogy 4 P mag és valamennyi E mag. Legalább 6 P mag van, és a mellett van 4-8 E mag. Vagy 8 P mag, és 8-12 E mag. Az intel amúgy pont a mobilprocesszoroktól lopta az ötletet.***
-
aprokaroka87
nagyúr
Sokan azt mondják hogy megint új csúcs SOC, minek..
De abba bele gondolt valaki hogy az jó hatással lehet az alsóbb kategóriára is?
Szerintem ma már számtalan olyan dolog benne van egy középkategóriás SOC-ben ami mondjuk lehet évekkel ezelőtt még csak a csúcs " tartozéka " volt -
őstag
válasz janeszgol #27 üzenetére
"Ideje lenne az Intel mintajara (E es P mag) felepiteni. 4 teljesitmeny mag (P) es 6-8-10-12 energiahatekony mag (E)."
Le van írva a hírben, hogy a Snapdragon 8 Gen 4 "két 4,09 GHz-es teljesítménymaggal és hat 2,78 GHz-es takarékosabb egységgel" van ellátva. Így olyasmit kérsz rajtuk számon, amit már megléptek.
-
Garzonrobot
kezdő
válasz aprokaroka87 #34 üzenetére
Egyetértek, kell a fejlesztés erő terén is.Ha az kell valakinek, hogy hűvös, takarékos legyen a Soc, akkor 8s, vagy 7, 6 stb. Szériák rendelkezésre állnak.
Tessék Motorolát venni, ha már a kolléga szabin van én bedobom, ott nem szempont a teljesítmény
-
klaya86
senior tag
válasz aprokaroka87 #33 üzenetére
A jelenlegi igények mellett leveszi a teljesítményt 50-60%ra,mert különben elolvad a telefon.Tegyük fel, hogy 4-5 év múlva több kakaó kell majd. Ha most throttling van, akkor a későbbiekben, még nagyobb teljesítmény igény esetén szerinted mi lesz? Majd kapnak egy frissítést és engedik 80%ig a procit? Mellette meg majd 60 fokos feletti lesz a telefon? Azért nem adnak rá most több kakaót, mert nem lehetséges, csak extrém hőmérséklet mellett.
[ Szerkesztve ]
-
LosBlancosRM
senior tag
válasz 7Heads Drago #23 üzenetére
Fura, hogy nálam melegebb volt az iPhone, mint az S24U. Biztos azért, mert a 13PM még nem volt jól összerakva.
Samsung Galaxy S24 Ultra
-
klaya86
senior tag
válasz aprokaroka87 #43 üzenetére
Ez kb minden felső kategóriás processzorra igaz, kb 5 éve. Az optimalizálás csak részben igaz, mivel minden gyártó szív a melegedéssel. A fő ok inkább a fizika. Ilyen kis helyen, ilyen processzorok bizony komoly hőt termelnek és ezt passzív hűtéssel nem igazán lehet kezelni.
-
Ha továbbra is egy kazán lesz, akkor egyelőre megállt a technikai fejlődés ezen a szinten...
Valahol egy 8s Gen3 körül van az értelmes határ a hő szempontjából nálam... De a 7+ Gen2 is hasonlóan jó konstrukció volt, csak alig használtak a gyártók...
4nm-nél lentebb nem jutnak egyelőre, és a teljesítményt is az egekbe akarják tolni ( miért?)
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... egy tökéletes világban a hűvös és kitartó működés kellene legyen az első számú szempont ... "
Na, ja. csak ugye ez kivitelezhetetlen. Kb. mint a világbéke, amiért a szépségkirálynők küzdenek.
Ott kellene kezdeni, hogy ne az legyen egy új lapka esetén az elvárás, hogy még gyorsabb legyen. Minek, hová? Tudom majd jönnek, akik azt mondják, hogy de hát nem szabad a fejlődés elé állni. Csakhogy ez már rég nem az. Minden évben, minden új csúcs SoC-nál ugyanaz a duma: 1,X %-al gyorsbb, mint az előző, aminek már az elődje is használhatatlan volt nyáron, mert vagy átégette a felhasználó kezét, vagy csak szimplán lekapcsolt.
De, kell a még nagyobb, jobb, gyorsabb ... -
4nm-nél nem is nagyon fognak lejjebb jutni, mert az már csak pár száz atom vastagságú. 1nm nagyjából 100 atom. Szóval valami új technológiát kell hamarosan kitalálni, hogy tovább fejlődhessen a számítástechnika. Nem véletlen, hogy quantum számítógépekkel próbálkoznak.
Az emberi haj egyébként 80.000-100.000 nm vastag.[ Szerkesztve ]
-
ttt1
őstag
S23-am van nekem is 2-2,5 naponta töltöm (telefonálás, hírek, némi videó), DE mikor F1 kiállításon kint voltam Bécsbe ott városnézés és a kiállításon végig fotózás volt. 100%-ról este 8-ra lement 25 %-ra. A Sony 5 MV pedig 70 %-ról lement 25%-ra egy 4,5 óra folyamatos fotózás alatt, szal a fotós rész igecsak eszi a cput...Mindegyikbe ugyanaz a snapi van ugye.
[ Szerkesztve ]
-
szkorhetz
őstag
válasz LosBlancosRM #41 üzenetére
Taníts kérlek mester, hogy kellene használnom a telefonomat.
Vagy az lesz a user error, hogy van nem light mode-ban használom, nincs semmi háttér folyamat korlátozva, folyamatosan be van kapcsolva a GPS, fel van rakva a Facebook app, meg napi egy órát meg a Bluetooth is be van kapcsolva a maximális felbontású és képfrissítésű, automata fényerővel dolgozó kijelzővel?AoD még csak be sincs kapcsolva és nem is játszok a telefonon.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen