Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Japános és zombis lett az új AMD Software
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Megmenti a kevés VRAM-mal rendelkező VGA-kat a Sampler Feedback?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
baly81
aktív tag
Én RAMdisk-et használok jó pár célra. Örülnék ha gyorsabb lenne a RAM a gépemben, sőt ha nagyobb méretű lenne, azt is díjaznám. Azonban ez nálam teljes platformcserével járna most, így egyelőre kussolok és gyűjtök...
-
-
fanti
addikt
válasz
Synthwave #11 üzenetére
"Nem éreztél diffit, mert nem jó helyeken nézted. Ez nem jelenti azt, hogy más ne profitálhatna belőle és ne lenne létjogosultsága; tényleg nem értem, hogy miért olyan nehéz sokaknak elvonatkoztatni a saját kis világuktól..."
Én sokkal inkább azt nem értem, hogy ha pl. egy gépben van 64GB RAM, akkor abból miért csak 15GB-ot használnak még a legmodernebb játékok is?
Mondjuk hazudok persze, mert értem. Nyilván olyan szemét olcsó a RAM most, hogy akkor ki a francnak kéne ilyen szemfényvesztően hülye fejlesztés, mint pl. a directstorage...?De sajna a 64GB-ból a legújabb játékok alatt is legalább 32GB csak úgy van...ott van de minek? Pedig most 128GB DDR4-3200-as RAM nagyjából 100k lenne...
Ugyanígy nem értem azt, hogy adott esetben egy 16/32-as processzor a leg CPU igényesebb játékok alatt is csak max. 15%-on malmozik...azt sem lehet kihasználni? Nem hát!
És azért nem használják ki sem a sokmagos procit, sem a rakás memóriát, mert ahhoz tudni kéne programozni, ami manapság...hát...keveseknek megy. Nagyjából minden ezer "programozóból" 1 az aki igazán tud is programozni, a többi csak ilyen CTRL+C CTRL-V-s idióta...de persze vegyük meg az új platformot, a gyorsabb memóriát CSAKAZÉRT, MERT A PROGRAMOZÓK NEM TUDJÁK KIHASZNÁLNI AZT AMI ADVA VAN, ÉS SOHA NEM IS FOGJÁK ADDIG, AMEDDIG BE NEM HÚZZUK A KÉZIFÉKET MI VEVŐK.Na de senki ne búsúljon, jön még kutyára kamion...ugye Orosz-Ukrán háború, ami villámgyorsan átléphet egész európára, Izrael - Hamasz-Szír-Libanon-Hezbollah-Irán, ami meg feltehetőleg világméretűvé fog kiteljesedni, akkor a Kína-Thaiföld konfliktus, és az Észak-Dél Koreai közelgő meccs.
Hátha ezek hatására jobban megbecsüljük majd adott hardverelemeinket, pláne akkor, ha majd a bolti árak 3-4 szeresére mennek föl a maiaknak és/vagy nem is lesz kapható sokáig sok-sok hardverkomponens... De addig nem fog változni semmi. -
Nagy adatbázisok manipulációja, geológiai/meteorológiai kutatás, fizikai szimulációs modellek, tömörítés, 3D modellezés, videoszerkesztés nagy felbontásokon (4K-tól, és nem csak Vegas létezik), egyes kriptobányász applikációk. Így hirtelen ennyi, de biztos van még.
A játék meg egyszerűen nem igaz. Újabb és jól optimalizált címekben 10-20 fps-eket is hozhat csak a gyorsabb RAM, de óriási, open world cuccokban sem mindegy a memóriasebesség.
Nem éreztél diffit, mert nem jó helyeken nézted. Ez nem jelenti azt, hogy más ne profitálhatna belőle és ne lenne létjogosultsága; tényleg nem értem, hogy miért olyan nehéz sokaknak elvonatkoztatni a saját kis világuktól... -
fanti
addikt
Hát már bocs, de "az aláírásodat látva megnövekedett a poszt viccfaktora" hogyan is kapcsolódik ide?
Mert ugyan a lányomnak is 5950X van a gépében, de mihelyst bejöttek a 7XXX AMD-k, azonnal vettem két tartalék B550-es lapot, hogy ne kelljen 6-7-8 évig kicserélni a platformot, mert az a legnagyobb böszmeség volna, ha 10% előnyért (amit észre sem vennénk) 3-400 ezreket kidobnék gépenként, mert hülye azért nem vagyok...
Játékokban SEHOL sem jön elő a gyorsabb RAM sebessége.Alkalmazásokban?
Sony Vegas - semmi
PhotoShop - semmi
Egyéb film és fotómanipuláló programok, amiket kíváncsiságból kipróbáltam - semmi
AutoCad - semmiSzóval nem tudom, de én mem éreztem semmi difit, egy 7900X-es AMD proci, 64GB DDR5-6000-es RAM és az én konfigom közt. De tényleg, semmit!
-
-
-
-
Alusky
aktív tag
CL40
Ühm-eh-ühm-eh-ühm-eh.
-
fanti
addikt
De minek már RAM-ból ez a sebesség? Mióta szűk keresztmetszet a memória sebessége és hol?
Jó, jó, nem befírolós és pofátlanul hazudozó, manipulált jútyub videókat kérek felsorolni, köszönöm.Mert egy átlag felhasználónak hol kell ilyen memória? Még azok a procik sem kellenek neki amik alá ilyen megy...annyira kell ez mint a PCI-E 5.0...tök fölösleges.
-
DEJVID
őstag
Utolsó előtti bekezdés:
8600 GHz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A cég 2x24 GB-os készletét az október 17-én megjelent, továbbfejlesztett Raptor Lake platform mellé szánták.
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Star Trek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Alkoholista nevelde
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- alza vélemények - tapasztalatok
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 10400F 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA 600W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest