Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • gyugyo79

  addikt

  Van egy program amivel elég jó menüs BD lemezeket lehet csinálni mkv-k ból csak sajnos ha le lett vágva a 2 fekete csík akkor egy újra kódolás is szükséges aminek az ideje gépfüggő.( 2-3 film felfér olyan minőségben mint amilyenek az 1080p-s mkv-k).
  De ha jó a képarány és a filmek mérete se nagyobb egy bd lemeznél akkor csak a menü generálásának és a muxolásnak az idejét veszi igénybe az egész.
  Van BD Re-Author funkciója is, és ingyenes. Ha adományozunk egy kis összeget a készítőjének + funkciók érhetőek még el. multiAVCHD

 • gyugyo79

  addikt

  válasz gg72 #554 üzenetére

  Szia, szét kell szedni az *.m2ts -t. A magyar feliratot át kell alakítani *.sup- á (Van rá sok alternatíva amivel meg lehet csinálni) aztán a tsMuxeR már látja az összes összetevőjét és össze lehet vele rakni bd szabványú *.m2ts -é.
  Ha nem akarsz nagyon belemélyedni akkor kb ennyi egy olyan feliratot cserélj le ami nem fog hiányozni és ha a kész cseréld ki az *.m2ts az újra és ezek után ha mindent jól csináltál és a menüben vagy bárhol azt a feliratot választod amit lecseréltél már jó is lesz.

  A többit csak úgy általánosságba írom ha valakit érdekel jobban utána tud olvasni.
  Ha csak 1-2 dolgot kell kivenni a méret miatt stb akkor multiAVCHD. Ki tud blankolni bármit.Pld. 10 előzetest simán ki lehet cserélni 10 db 1 mp fekete képre .A lemez szerkezete megmarad csak a hely csökken.

  Ha tömöríteni is kell akkor BDrebuilder. (A multiAVCHD is ki tud szedni felirat/hangsávokat is de én azt is ezzel szoktam mert jobban megoldja a végeredménynél az összes kivett felirat/hang az első bent hagyottra mutat a menuből stb bekapcsolva így nem lehet megzavarni az érzékenyebb asztalikat). Ha a kivett felirat/hang után jó a beállított méret akkor a rebuilder se tömöríti újra a képet marad a gyári.
  99% ezekkel mindent meg lehet oldani józan paraszti ésszel. Vannak lassabb profibb megoldások is de ahhoz fapados programok kellenek és nem árt képbe lenni az egész működésével szerkezetével.

  Ha még jobban bele akar valaki mélyedni akkor egy magyar srác csinált programot amivel a + megfelelő progikkal a BD menüt is szerkeszteni lehet pld a berakott magyar hang/felirathoz a menüben is magyar a választó gombot rakni így nem pld. a spanyol megnyomásakor indul magyarul. google -> BD edit, EVO demux (Pelican)

  x.264 vs h.264 vs vc1 sokat lehet olvasni róluk csak rá kell keresni. Ne keverjük teljesen össze az első 2 -őt.A gyári bd-k alatt h.264 vagy vc1 tömörítéssel van a film.Elég érdekes viták vannak, hogy melyik a szebb, olvastam olyat aki pld képes kicserélni a másik régióba kiadott h264 -es képre a náluk kiadott vc1 -ét. Én itt most nem akarok állást foglalni :)

 • gyugyo79

  addikt

  válasz winzoli #723 üzenetére

  Csak bizonyos ideig működnek (de mire lejár mindig jön ki új).Innen töltötted le a legújabbat ?
  Az is le van írva melyik programból melyik verzió ami biztos jó (linkelve is vannak).Meg ott az Inspect.exe hogy le ellenőrizd minden rendben van a beállításokkal programokkal

  [ Szerkesztve ]

 • gyugyo79

  addikt

  válasz tibi72 #727 üzenetére

  Megnézi, hogy a Haali, ffdshow, avisynthből az ajánlott verzió van e telepítve és, hogy az ffdshowban úgy van e beállítva minden ahogy ajánlott. Hozzá kell tennem, hogy nem csak az ajánlott verziókkal működik jól sok funkciója.Pld. nálam mindenből újabb van fent az ajánlottnál (ffdshow úgy van beállítva ahogy kell az fontos) és a bd 25 mód jól működik így is.

 • gyugyo79

  addikt

  válasz mazsi70 #758 üzenetére

  Szia, igazából mindegy milyen a forrás (hi8, video8,digital8 vagy az újak közül MTS, M2TS, TOD, MOD, MP4 stb. stb)
  Van több lehetőség és rengeteg szoftver ami tudja azt amire szükséged van.
  Egyik lehetőség, hogy beírod a googlebe pld. ezt : blu ray authoring software.Beszerzed a neked szimpatikusat.A profitól mint pld. a fentebb említett Ediustól az egyszerűig TMPGEnc fogsz találni sokat mivel pld az mpg2 -es BD szabványt elég sok ismeri.

  Az ingyenesek közül szerintem a legjobb a multiAVCHD amihez egy kis támogatásért még kapsz egypár menü templatet is amikkel még jobban fel lehet dobni az egészet de az alap változatban is jók vannak és nem mpg2-be hanem x264 -be dolgozik.Elsőre fapadosnak tűnik de ha megszokod a használatát akkor rájössz, hogy egy iszonyat sokoldalú és nagyon jó kis program igaz a filmbe ezzel nem fogsz csilli villi efekteket beszúrni de egy menüs szabvány bd lemezt simán meglehet vele csinálni és rengeteg formátumot ismer .

  Másik, ha szánsz is rá egy kis pénzt (vagy sokat) akkor ajánlom ezen az oldalon a Pro Video alatt a Grass Valley (Canopus) és a Blackmagic Design termékek átnézését.Itt látni is fogod, hogy mi az ára egy profibb szoftvernek de találsz belépő szintű digitalizáló kártyát is ami otthoni felhasználásra tökéletes.

  Nekem van profibb kártyám is DE ezt otthoni videózáshoz tényleg csak annak ajánlom akinek nagyon sok felesleges pénze van ilyenre és megengedheti magnak mert ezek a Canopus, Edius cuccok nem erre lettek kitalálva és az árazásuk se olyan. Viszont akinek 2-3 munka után vissza jön egy ilyennek az ára annak bátran merem ajánlani.

 • gyugyo79

  addikt

  válasz Molnr #759 üzenetére

  Nem csak a cert mappa a lényeg ! DE az lehet üres csak legyen ott mindenféleképpen ha a minél nagyobb kompabilitásra törekszel.Vannak olyan mappák és fájlok amiknek a megléte elengedhetetlen hogy a lemez 100% -ig megfeleljen a szabványnak sok lejátszó úgy kezdi, hogy megnézi ezek meglétét és ha nincs akkor el se kezdi lejátszani a lemezt mert az nyilvánvalóan warez forrásból származik mivel ott van sok favágó (tisztelet a nagyon sok kivételnek és akinek nem inge ...) aki csak azt nézi, hogy ő hdd-ről TotalMedia Theatre-el megtudja nézni akkor az már jó is. Mivel gondolom ezek a források internetről letöltöttek és már alapból hiányoznak ezek a fájlok így jobb ha belenyugszol, hogy ezeket te nem is fogod tudni oda vissza varázsolni és segítséget se fogsz se itt se máshol erre kapni hogy melyik lemeznél éppen mit hagyott ki egy "szakember" .
  A pdvd nagyon érzékeny a szabványra és verzió függő, hogy egyáltalán lejátsza e azokat.Ha csak a számítógépen akarod nézni ezeket akkor használd a ArcSoft TotalMedia Theatre -t.
  Az asztalik más kérdés. Viszont amíg nem jössz rá, hogy hogy is tökéletes egy lemez addig ne írkáld ki a lemezeket az img burn tud lemezképet is készíteni neked egy virtuális meghajtóba ezt bemountolva meg tudod tesztelni, hogy jó e.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés