Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
addikt
Minden tiszteletem a gyártóé, nekem is tőlük van tápom kettő is, de mi ez a gyűrött fólia a trafókon? A tápegységek (úgy általánosságban) miért "elhanyagoltabbak" "kül"csín szempontból?
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
xuldar
őstag
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Keressünk már a kákán is csomót... Ki használ tápegységet burkolat nélkül? Burkolattal nem látsz bele, vagyis ez belbecs és nem külcsín. Valószínűleg a garancia is ugrik, ha leszeded.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Dester31
tag
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Tekintve, hogy ők mérnökök, mi meg nem, és nem ma kezdték, plusz 12 évet vállalnak rá, én elhiszem nekik, hogy az úgy jó. Ha az embereknek nem számítana annyit a kinézet, akkor nem kéne szívnunk a minél inkább elvékonyított laptopok hőelvezetési és akkumulátorproblémáival sem, hogy egy másik példát mondjak.
Des
-
Egy pillanatig nem bántam meg, hogy vettem anno egy Prime-ot. Oké, a venti lehetne benne halkabb, de hibrid módban elég ritkán hallom bekapcsolni. Brutál jó táp. Jó kézbe venni, jók a kábelei, könnyű velük dolgozni, nincs kínlódás a csatlakozókkal. 12 év gari, titanium hatékonyság, szevasz. A support pedig pont olyan, amilyet elvársz. Kérdezel tőlük valamit és legkésőbb másnap jön a válasz.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
MLaca
őstag
emlékszem, amikor még a 350 wattos táp láttán is elcsodálkoztunk..
http://mlzphoto.hu/
-
Dester31
tag
válasz
E.Kaufmann #5 üzenetére
Ha valami célszerű, de nem fontos a kinézete, mert senki sem látja (mint itt), az nem igénytelenség, hanem megspórolt munkaóra. De amúgy igazad lehet, egy tápszépségverseny piaci rés lenne.
Des
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Prime Fanless PX-500 tulajként osztom a véleményt annyi differenciával, hogy ennél mindig nulla zaj van. : >
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
zsolt501
nagyúr
Ez így nem teljesen fedi a valóságot pláne nem felső polcos prémium kategóriában, ahol az árazás is ehhez idomul.
Meglehet nézni felső kategóriás tényleg High-end erősítőket, de kisebb manufaktúrák termékeit is, ott is lehet igen minőségi összeszerelést és alkatrész összeállítást látni, igazán akarat kérdése a dolog, igazán a cégen és a vásárlón múlik mit vár el.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Ki a búbánatot érdekel ennél a tápnál, hogy nem vasalták ki neked a fóliát?
Funkció, nem pedig design... Életemben nem láttam még embert, aki elkezdi nézegetni a tápjának a belsejét.
Még ha a forrasztásra lennél hisztis, megértem, mert van gyártó, aki abba beleszarik, de hogy a trafón hogy áll a fólia... Nonszensz.
12 év garanciát adnak, egy full minőségi termékre. Nem értem a problémát igazából.
De úgy mondom 10 évet talán eltöltöttem a tápos topicban, még sose hallottam senkit trafófólián agonizálni.
Ezt is megéltük, ami nem baj, neked olyan tápot kell választani, ahol vasalják a fóliákat.
Hozzáteszem, nem tudom mennyire vagy képben, de ez az alkatrész ilyen alakú, a fólia ezt az alakot követi szorosan, nem lehet másmilyen, csak ilyen.
Tudod, ez egy tekercs, amin huzal van, ami nem lesz sík felület. Gép tekeri rá.
Azt hiszem ez nagyon gyorsan el is dőlt. Ez inkább ismerethiány.
Seasonic Core GC 500-asod van, annak gyűrött-e?
[ Szerkesztve ]
Keresek SATAFIRM S11 hibás SSD-ket.
-
Semplar
őstag
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Nagyon egyformák a gyűrődések, szerintem tervezett.
Update = Replace old bugs with new ones.
-
Predatorr
őstag
6 éves, 700W-os, 94% hatásfokú FSP táp viszi a 4080-amat 5800X ASUS 570X lap, 32GB RAM, 5SSD+HDD, Arctic 360 + 6db RGB fan társaságában, gond nélkül.
A többi marketing.
Jó a Seasonic, de minek 1600W?"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Predatorr #14 üzenetére
Fentebb is vannak masinák, nem arról szól, hogy most kinek milyen masinája van.
HEDT platformon lehet fookozni az étvágyat, mainstream vonalon természetesen feleslegesen overkill
Nem feltétlen marketing, 2 processzoros rendszernél, vagy TR-nél is lehet magas értékeket összehozni.
[ Szerkesztve ]
-
tserrof77
senior tag
válasz
Predatorr #14 üzenetére
13900K húzva, 2db 4090 és meg is jöttünk
Ja, akkor már én is hadd kötekedjek. A 24-est nem lehetett volna fixre? Jó, tudom, ennyi pénzért már belefért, hogy azt is hadd dugdozza az ember...
Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
------------------------------------------------------
(#16) tserrof77: Na jó, de ehhez el kell venni a csövecskét a szemecskék elől.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Dragon3000
veterán
válasz
Predatorr #14 üzenetére
Az 1600-as megoldásokon 2db 12vhpwr csatlakozó is van, ha valahova kell két 4080/4090 vga, ott nem sokra mennél a 700W-os megoldásoddal és akkor még csak 2 vga-ról van szó, a többi alkatrészt is valamivel etetni kellene. Attól, hogy van 1600W-os megoldás még nem mondta senki, hogy mindenkinek erre van szüksége. Ahogy azt sem, hogy pár hete megjelent 2500W-os megoldás más márkából, akkor most mindenkinek az kellene, ezektől még ugyanúgy a többségnek elég az 500W-os megoldás is vagy még lehet az is sok lesz.
#16 tserrof77
Nekem tetszik, hogy minden kábel lehúzható a tápról, egy esetleges tisztítás esetében elég kihúzni a kábeleket és ki is tudod szedni a tápot vagy táp csere esetében, ha maradsz a márkánál elég csak a tápot kikapni a kábelezés maradhat.[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
válasz
Dragon3000 #19 üzenetére
A költői kérdés éppen erre utalt.
Nyilván hatalmas a duál 4080/4090 konfigok vásárlóbázisa, de egy szimpla, mindent 4k-ban futtatni képes, igazi gamer konfigba nem kell 1600W, és még az is csupán keveseknek adatik meg.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Predatorr #20 üzenetére
Azért bőven vannak olyanok, akiknek nagy terhelésen 650 és 800 watt körül fogyaszt a gépük (ahová ezek a tápok valók, mivel ~50 százalékos terhelésen biztosítják a legmagasabb hatásfokot), és extrém LN2-es tuninghoz sem ártanak az efféle erőművek. Meg aztán ott vannak még a bányászok is, szóval lazán van ezeknek piaca.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz
Predatorr #20 üzenetére
De ki mondta, hogy kell? Ahogy a 2 vga-s rendszerek ritkák, úgy az 1600W igény is, miért baj, hogy van rá lehetőség? Akinek kell meg tudja venni. Ha azt is nézzük, hogy a jelenleg is kapható seasonic titanium 1600W-os megoldások 220e felett vannak, így ezeket is kevesen engedhetik meg maguknak, gondolom az újak még drágábbak lesznek.
#21 Synthwave
A legnagyobb hülyeségnek tartom, amikor valaki úgy választ tápot, hogy max 50%-on legyen terhelve, ha nincs maxon terhelve a gép, akkor meg sokkal rosszabb hatásfokkal fog üzemelni az egész, így én inkább úgy szoktam belőni, hogy 70-90% között legyen a max fogyasztás, mert sokkal többet van kis terheléssel használva a gépem, mint maxon és így még marad fejlesztési lehetőség is. Ez mellett a sokkal nagyobb tápok már eléggé elszállnak ár terén is.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
300W - 400W-os Platina tápotokat nem nagyon látok a kínálatban, pedig lenne rá kereslet.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
"ha nincs maxon terhelve a gép, akkor meg sokkal rosszabb hatásfokkal fog üzemelni az egész"
Persze, csak alacsony fogyasztáson meg kit érdekel, hogy a gép 40 vagy 44 wattot kér? Az megint más, ha 500-at vagy 600-at kér. Most majdnem írtam, hogy a Titanium tápok már 10%-on is 90% feletti hatékonysággal működnek... mert azt az emberek többsége az ára miatt nem fog venni.
[ Szerkesztve ]
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Predatorr #22 üzenetére
Tehát soha nem vennél értelmes tápot. Csak azért, mert kb. az összes nagyjából ebben a tartományban biztosítja a legjobb hatásfokot, teljesítménytől függetlenül.
Noted.
------------------------------------------------------------------------------------
(#23) Dragon3000: Nyilván attól függ, hogy a gépet mire használod, és annak vonatkozásában célszerű választani. Ha tudod, hogy például gyakran fogsz játszani gépigényes játékokkal vagy mondjuk sokat fogsz renderelni, nem rossz az az 50 százalékra kalibrálás, viszont ha sokszor lesz a masina alacsonyabb terhelésen, jobb, ha a maximális fogyasztás duplájából még kivonsz kb. 20-25 százalékot, és így ötlöd ki, hogy milyen wattértékű motyó kell.
[ Szerkesztve ]
-
Bölcs Salamon mondá vala, ne etesd a trollokat... hama? Ezt a topikot is törlöm, mert megint csak magát szórakoztatja ez a Perlátor.
-
-
Dragon3000
veterán
válasz
Synthwave #27 üzenetére
Ha megnézel egy platinum tápot, akkor 50% és 70% esetében kb 2% a különbség a hatásfokban, viszont 20% alatt drasztikusan tud esni. Esetemben seasonic prime platinum 750W-os van, játék közben 70-75%-ra van terhelve a táp, viszont az idő nagy részében csak alap terhelést kap, ami esetében bőven 20% terhelés alatt van a táp. Ha 50%-ra tervezném a tápot, akkor 1000-1100W-os megoldás kellene, aminél alap használat mellett nagyon rossz hatásfokkal üzemelne az egész, ha az árakat is nézzük, akkor az 1000W-os megoldás 50% plusz kiadást eredményezne a 750W-os megoldáshoz képest. Ha a két tápot nézem és 500W max fogyasztást, akkor kb 10 év folyamatos max terhelés mellett jön össze a táp árának a különbözete a fogyasztás különbözetet nézve, nagyon nem éri meg csak ez miatt a nagyobbat venni.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Dragon3000 #30 üzenetére
Ezért írtam, hogy tudni kell, hogy milyen terhelésnek lesz zömében kitéve, és az alapján célszerű meghatározni a teljesítményt. A legtöbbeknek tényleg nem érdemes 650 watt fölé menni.
-
Dragon3000
veterán
válasz
Synthwave #31 üzenetére
Az utolsó mondatom alapján se éri meg a nagyobb táp, csak azért, hogy 50%-on legyen használva, mert folyamatos 100% terhelés mellett kb 10 év alatt jön össze a fogyasztás különbségből a tápok árkülönbözete, ennyi idő alatt a legtöbben cseréljük a tápot is, na meg kétlem, hogy lenne olyan otthoni felhasználó, akinél 10 évig folyamat 100%-on teker a gép.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Dragon3000 #32 üzenetére
Na, sok Seasonicra 12 évet adnak.
Komolyra fordítva a szót egy szóval sem mondtam, hogy az áramszámlán spórolás miatt éri meg egy komolyabb darab (mondjuk Gold helyett Platinum), hanem a jellemzően jobb konstrukció végett (egyébként azonos szérián belül sem feltétlen egyformák a cuccok belülről). Illetve az sem baj, ha van még némi tartalék pluszban, hiszen nem tudjuk, hogy később milyen fogyasztású cuccok jönnek, ha a számítási kapacitás élvonalában akarunk maradni. A felső kategóriában az utóbbi időben igen megindult fölfelé a wattéhség (Alder/Raptor Lake, Ada Lovelace, RDNA3).SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Dragon3000
veterán
válasz
Synthwave #33 üzenetére
Hatásfokra hivatkoztál, hogy 50%-on a legjobb, erre hegyeztem ki a dolgot, hogy 1000W platinum és ugyanabból a szériából 750W platinum esetében kb 2% a különbség a hatásokban, ami nagyon nem éri meg a +50% felárat csak ez miatt. A tápot a géphez kell méretezni, így figyelni kell, hogy ne legyen alulméretezve, de a feleslegesen nagyot sem éri meg megvenni. Hiába vállal rá 12 évet a gyártó, nem hiszem, hogy sokan használnák 12 évig.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Dragon3000 #34 üzenetére
Áh, értem.
"hogy 1000W platinum és ugyanabból a szériából 750W platinum esetében kb 2% a különbség a hatásokban, ami nagyon nem éri meg a +50% felárat csak ez miatt."
De ezt én sem állítottam. : > Vagy ha ez jött le, akkor nem ezt akartam sugallni.
"A tápot a géphez kell méretezni, így figyelni kell, hogy ne legyen alulméretezve, de a feleslegesen nagyot sem éri meg megvenni."
Igen, ez lenne a mondandóm lényege dióhéjban, a #27-ben nyenyeregtem róla. A 80 Plus minősítéseket igazából bele sem vontam eredetileg, a #33-ban is csak annyira, hogy azonos wattértéken szerintem érdemes az eggyel jobbat venni (a példánál maradva Gold helyett Platinum), de ezt nem a megtakarításra kerülő energia (villanyszámla) miatt írtam, hanem ahogy a #33-ban is említettem, a jellemzően minőségibb alkatrészek végett, amiből a megbízhatóság és tartósság fakad. Az 50 százalékos terhelésen optimális hatásfokból nem eredeztettem monetáris előnyt, csak az "ideális" működést szándékoztam leírni.
"Hiába vállal rá 12 évet a gyártó, nem hiszem, hogy sokan használnák 12 évig."
Hát, ha addig nem hal le közben vagy nem váltok ultrakompakt méretre, akkor szeretném legalább addig használni. Különben is régi álom volt egy full passzív egység.
Vagy ha mégis váltok, akkor megy át a LAN-os vasba az RMx helyére, a vitorlás jószágot meg eladom, de ezek már érdektelen részletkérdések.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dragon3000 #34 üzenetére
" Hiába vállal rá 12 évet a gyártó, nem hiszem, hogy sokan használnák 12 évig."
Ha 2 év garanciát ad a gyártó az a baj,
ha 12 évet ad az a baj,
ha csak platinum a táp az a baj,
ha már 1000 wattos akkor az is baj...Ismerős nekem ez a zene.
Ha 6 év múlva el akarod adni használtan, akkor még lesz értéke a használt piacon, mert ott lesz rajta további 6 év garancia.
""hogy 1000W platinum és ugyanabból a szériából 750W platinum esetében kb 2% a különbség a hatásokban, ami nagyon nem éri meg a +50% felárat csak ez miatt.""
Miért ne érné meg? Tizenezer forintokról beszélük, az ma már nem pénz. Ha egy tápegység nincs agyonterhelve, hanem csak 50%-on működik 10-15 évig akkor az még utána is tápegység lesz.
[ Szerkesztve ]
-
xuldar
őstag
válasz
E.Kaufmann #3 üzenetére
Te konkrétan ezt a tápot fikáztad. Rács van rajta. Normál fél méteres távolságból nem fogod észrevenni a fólia "ráncait" a rácson keresztül. Ha nálad mégis ez a legfontosabb szempont egy épített gép belsejében a fő alkatrészek, kábelmenedzsment, elrendezés és színek helyett (már ha üvegoldalú a gép, és nincs amúgy is elrejtve a táp), nos hát... maradjunk a csomó keresésénél a kákán. Ha másba már nem bírsz belekötni.
Gondolom, egy új táp vásárlásánál azonnal a trafót kezded nézni, vajon ezek a szemetek trehányok voltak és maradtak rajta ráncok, vagy hajlandóak voltak megfogni a vasalót, hogy a tisztelt vásárló ne csak befogott orral és csipesszel fogdossa az igénytelen terméküketAzért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
himpike
aktív tag
Nálam egy kisebb seasonic van, talán 620wattos moduláris bronz, 7-8 éves. Gondolkoztam hogy lecserélem de minden nagyon drága, ráadásul nincs hangja se... Inkább a 3060Ti-t hallom amikor terhelve van. Nem szoktam garancia lejárta után alkatrészt megtartani, úgy vagyok vele hogy szarjon be másnál, de most valahogy nem zavar ez a dolog.
-
PSU Tier listen kerülendő kategóriában van ez a táp, mert UVP védelem probléma volt vele. Építési minőségét tekintve sem egy nagy szám. Lassan cserélni kéne.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Ezzel mellé lőttél, sehol nem írtam, hogy baj lenne a 12 év garancia, annyit írtam, hogy nem sokan fogják ez miatt 12 évig használni, persze jó, hogy ilyen hosszú a garancia, mert eladásnál még jó pont ez is.
Miért ne érné meg? Tizenezer forintokról beszélük, az ma már nem pénz. Ha egy tápegység nincs agyonterhelve, hanem csak 50%-on működik 10-15 évig akkor az még utána is tápegység lesz.Az említett tápok közt kb 40e Ft különbség van (igaz a 120e-res táp is csak tizenezrek, főleg, ha soha nem is fog kelleni akkora méret) és semmivel nem lesz rosszabb helyzetben 10-15 év után a 750-es megoldás azért, mert nem 50% volt a max terhelése, hanem 75.
-
Graphics
Jómunkásember
Az egy jó táp pedig.
Néha szakadjunk el a listáktól, rengeteg ilyen konstrukciójú tápom volt.
Nem kell egyből rémisztgetni a usert... Értem én, hogy tier list... De 10 éve még ilyen se volt...
Rohadt régóta a tápos topicban vagyok/voltam.
Egy olyan oldal listáját javaslod, ami 2021- óta létezik....
Ez a táp jóval előtte létezett.
Nem fogunk ebben egyetérteni, mert nem értem milyen tapasztalatra alapozod ezen kijelentéseidet?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Dragon3000 #42 üzenetére
Én abból indulok ki, hogy egy 80-90%-ig terhelt tápegység jobban melegszik, mint egy olyan, ami hatékonyan, 50% körül dolgozik. Gyorsabban kopik benne a ventilátor, több hőt kapnak a kondenzátorok. Minél hatékonyabb egy tápegység működése, annál kevesebb hőt termel veszteségként, így a belseje is kevésbé fog amortizálódni.
-
himpike
aktív tag
Be quiet! Straight Power 11 550W Gold lesz valószínűleg mert 40k fölé nem szívesen mennék árban.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az 1 kilowatt feletti régiót benépesítő Prime Platinum és Titanium termékcsalád kapta meg az időszerű ráncfelvarrást.
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest