- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi hangfal építés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Micro Four Thirds
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
ikdvd
csendes tag
Egy Tomb Raidernél vagy hasonlónál jó lehet, de én zömében FPS-el tolom, ott kifejelzetten zavaró, főleg, hogy a széle a képnek minden játéknál olyan, mintha "gyorsabban fordulna" a szemnek.
Hozzá teszem, hogy nem látsz akkora teret föl-le, mert uyge a 16:9 hez képest alacsonyabb a monitor, szóval inkább oldalra látsz, de nem látsz be egy nézésre 49"-t ezért forgatnod kell a fejed, ami idő feszteség is, amikor a miliszekek számítanak... -
Komplikato
veterán
-
Dr. Akula
félisten
Ugyanilyen versenytárs az Acer Predator XB323QK, csak olcsóbban (és még G-Syncet is tud, nem csak Free). A lejjebb linkelt Viwesonic Elite XG320U meg ugyan 10%-kal drágább, viszont már natív 10 bites panellel van (már ha ez nem csak előzetes infó, aztán majd módosul 8+FRC-re, mint az Asus PG32UQ-nál).
-
Az árat kivéve remek darab.
-
Gondolom játéka válogatja, a modernebb játékokban már illik ezt jól lekezelni, de sok régebbi játék fel sem ajánl UW felbontást, és olyankor marad a széleken a fekete sáv.
Nekem a 21:9 az a melós gép, elvétve játszom rajta, szóval sok tapasztalatom azért nincs.De szerintem UW akkor előnyös, hogy ha 1) ki tudod használni fullscreen appal az extra képterületet (szerkesztőprogram, megfelelő játék, de 21:9-nél mozifilm is akár), 2) aktívan multitaszkolsz több ablakkal, és rugalmasabban el tudod őket rendezni, mintha két monitort használnál és középen lenne egy káva.
-
ceia
őstag
Nem rossz, csak drága. A hátul levő LED ha tudja az egy színt villogás nélkül, jó háttérvilágításnak. Úgy kellemesebb a szemnek. Nekem már csak az kéne, hogy a kezelőszervek az elején legyenek, de azt nagyon nem akarják, pedig sokkal kényelmesebb úgy. Nekem szerencsére elől középen van, így tökéletes.
-
Ez nagyon attól függ milyen játék... már 21:9-en is, ha elindítasz egy izometrikus RPG-t (vagy pl felsőnézetes stratégiát), akkor túl sok előnyöd nem lesz azt leszámítva, hogy picit nagyobb széltében a játéktér, ráadásul a UI nagy része kiszorul a szélekre, ami sokszor zavaró, mert csak forgathatod jobbra-balra a fejed. De mondjuk egy szimulátornál, vagy akár fps-nél meg valóban növeli az immerziót (csak támogassa a program megfelelően a széles képarányt, beleértve azt, hogy a fontos ui infók maradjanak nagyjából középen).
-
ikdvd
csendes tag
Nekem volt egy Sansung G9-em 32:9, 240hz, 1ms 5120x1440 és 1 hónap használat után eladtam és visszaálltam AOC 32"-ra...
Játékra egyenesen alkalmatlan volt a G9...Szép-szép, de annak jó, aki 2 méterről nézi, mert közelebbről beláthatatlan, periférián kívül esik egy csomó infó.... -
aginor
veterán
válasz
deathcrow42 #1 üzenetére
Én az árazását nem értem. 450k egy edgeled sima IPS-ért elég soknak tűnik, 4K megy hangrendszer ide, vagy oda.
Ezért a pénzért már lehet igazi HDR monitorokat is kapni, ill a QD-Oled sincs már olyan messze, vagy pl 520-ért S34BG850.
Látatlanban azt mondom, hogy nem látok olyan okot, amikor ezt ennyiért megvenném.. -
Pro Koryak
addikt
válasz
deathcrow42 #13 üzenetére
-
ikdvd
csendes tag
Követem..
-
válasz
deathcrow42 #13 üzenetére
Na de pont ha valaki kisebb asztalon, közelebbről használja munkára (is), akkor simán előnyösebb lehet a 32" a nagyobb PPI miatt. Plusz nem kell aggódnia az OLED beégéstől. Ebben az esetben én a monitort választanám a TV helyett. De ha főleg szórakozás a cél, akkor már nálam is a TV nyerne
-
Pont ezért indítottam a 42" LG Oledes felvetéssel a témát. Ezt használom monitornak egy Ergotron karon, és zseniális munkára is, játékra is
(PC is, PS5 is erre van rákötve) -
Igen, mondjuk én azt asztalra nagynak (magasnak) érzem közelről nézve, illetve úgy már zavaróan pixeles, túl kevés a PPI. Hátrébb tolva, és/vagy skálázással meg pont a munkaterület vész el.
Én amúgy 40", 21:9 5K-nál kötöttem ki, nem mondom, hogy mindenben ideális, de egyelőre nem nagyon látok jobbat. -
Dr. Akula
félisten
"IPS LCD 10 bit AMD FreeSync"
Sajnos csak 8 bit + FRC. Ami ugyan nem katasztrófa, tisztes iparosmunka, de ma már vannak natív 10 bites gémer monitorok is, IPS + 4K-ban is. Pl: VIEWSONIC ELITE XG320U (10 bit, no FRC).
-
válasz
deathcrow42 #1 üzenetére
Azért a 32" 4K és a 42" 4K lényeges különbség, ha valaki monitorként, íróasztalon használja (és nem csak játékra).
A cikkhez:
"pixelsűrűsége így 139,87, ez az érték pedig lényegesen magasabb az átlagosnál"
Jó lesz majd, ha eljutunk oda, hogy a 140 ppi nem számít átlagon felülinek és lesznek elérhető áron, 200 ppi-s desktop kijelzők...A kinézete szegénynek meg hát, öö, nem túl szép, bár ez nyilván szubjektív
Azt meg végképp nem értem, hogy miért raknak a monitor hátuljára ledeket...
-
Semplar
őstag
válasz
deathcrow42 #1 üzenetére
komoly hangrendszerrel
-
sittes79
addikt
Soha tobbet 32"+ 16:9 monitor
-
komi77
senior tag
válasz
deathcrow42 #1 üzenetére
Úgy kb. 100-120 ezer forinttal többet tud.
-
Szerintetek ez miben tud többet vs. egy 2022-s, 42" LG OLEDnél? A displayporton kívül, kb.
(120 vs. 144Hz nálam nem nagy különbség, mondjuk nem is esportolok)
Új hozzászólás Aktív témák
ph Leteszteltük a BenQ nagyméretű. 4K felbontású, komoly hangrendszerrel felszerelt kijelzőjét.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Call of Duty: Vanguard
- Tökéletes egyensúlyban a OnePlus 13T
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Gumi és felni topik
- Painkiller - Fókuszban a fegyverek
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Politika
- További aktív témák...
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest