Hirdetés
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Computex 2023: futurisztikus köntösben tér vissza az ASUS Matrix VGA szériája
- Computex 2023: monitorok és mesh rendszer is előkerültek az MSI kalapjából
- Computex 2023: előre és hátra is lép a Kingston
- Computex 2023: az Acernél középpontban a fenntarthatóság
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple notebookok
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Computex 2023: megreformálta az SFF tápszabványt a Streacom
- Tripla hűtéssel: MSI GeForce RTX 4060 Ti Gaming X Trio videokártya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacszk
senior tag
Na vajon a 4060TI 16Gb-nek mi lesz a valódi neve miután mindenki kitombolta magát rajta azzinterneten.
A jó kolléga nem csak igér, be is tart!
-
100 dolcsi a +8GB ára...
Gondolom ők kihozzák 20 dolcsiból.
És nagyon úgy tűnik ,hogy a 4060Ti nem lesz gyorsabb mint a 3070-es volt...[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
GeForce RTX 4060 8 GB: Juli, 329 Euro (299 USD)
GeForce RTX 4060 Ti 8 GB: 24. Mai, 439 Euro (399 USD)
GeForce RTX 4060 Ti 16 GB: Juli, 549 Euro (499 USD)Forras: [link]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
paprobert
senior tag
A 16 gigás talán megérhet kb. 250-300 dollárt.
A többi 8GB-os kártya csak PS4-re is megjelenő játékra elég. Ilyet venni hosszabb távra, gyakorlatilag értelmetlen.
Megint nem veszek semmit. Viszlát!
[ Szerkesztve ]
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
cucka
addikt
Tudom, hogy mindenki a biteken meg gigabájtokon derpeg. De
A 4060 115 wattos fogyasztása az azért nagyon derék. Gondlom lesz annyira gyors, mint egy 3060ti, miközben ~40% fogyasztáscsökkenést hoz, nekem tetszetős.
-
-
villamos
őstag
-
TeeJay
félisten
Ha jó áron lenne nekem bőven elég lenne 8GB-os kártya
most 1660super van 6GB VRAM és nem mai új játékokat játszok rajta hanem mondjuk Wolfenstein New Colossus ahol bőven elég ez csak fullHD-ban tolja ultrán az fps-t
Egy a baj hogy drágák és így persze hogy kutyának sem kell majdMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
anulu
félisten
annyi kiegészítés, hogy FE csak a 8GB-os Ti-ból lesz.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X
-
kukulec
őstag
jól értem, hogy a sima 4060-os kétszer olyan gyors lesz mint a 1060 picivel kevesebb fogyasztás mellett? nekem akár elég is lehetne. full hd-ra.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
PCProfessor
tag
Kétszer drágábban is mint a 1060. xD
Ennyit meg annyit tud a kártya(bizonyíték nincs), benchmark meg a Marson! Ettől meg attól JOBB, NAGYOBB TELJESTMÉNYT HOZ. (c) Userbenchmarkot linkelő gyökér| Sír a fogyasztás miatt, mert 300W-t eszik a kártya miközben 20x akkora teljesíténye van mint 10 éve
-
kovibeni777
tag
válasz
PCProfessor #15 üzenetére
1060 már a mostani játékokhoz kevés. 4060 vagy 5060 tuti jó lenne amúgy.
-
Depiboy
tag
Na akkor végre talán megéri majd upgradelni a sima 2080-ról egy 4060Ti-ra végre, kiváncsi vagyok mennyi lesz a hazai ára.
-
pandras83
senior tag
a 16gb-os esélyes, hogy túl közel lesz árban a 4070-hez, ami akár 100%-os gyorsulást is tud a 2070-hez képest. 2080-ról én minimum ide lépnék, hogy érezzem is azt az upgrade-et rendesen.
Cyberfuck Patchrunner
-
PCProfessor
tag
válasz
kovibeni777 #16 üzenetére
4060 is kevés lesz 8gb vrammal annak aki maxon akar játszani majd.
Ennyit meg annyit tud a kártya(bizonyíték nincs), benchmark meg a Marson! Ettől meg attól JOBB, NAGYOBB TELJESTMÉNYT HOZ. (c) Userbenchmarkot linkelő gyökér| Sír a fogyasztás miatt, mert 300W-t eszik a kártya miközben 20x akkora teljesíténye van mint 10 éve
-
djbb534
tag
Sima gddr6?
4080 fiiireee
-
kovibeni777
tag
válasz
PCProfessor #21 üzenetére
igen ezért jön majd 5060 meg 6060 idővel.
-
-Sazso-
lelkes újonc
Ezt mindenki olyan könnyen elkiabálja, higy semmire nem jo.
Körbe néztél már , higy a pc sek nagy többsége ennél inkabb gyengeébb vga-val elvan.
Nem csak top kategóriában van élet....
Ezek a jóslatok , hogy kevés lesz...bla bla la... Ja igen eddig kb 10000 fajta vga ra ezt jósoltak a Vér-ék, azt mégis ott figyel a pc-sek kb 60-80% nál ezktől merföldekkell gyengébb videókartya.
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
válasz
kovibeni777 #16 üzenetére
nem játszom mostani játékokat. cs: go, lfs, wot full hd-n. talán idén vagy jövőre vennék 27-es 4k monitort (raw editálás), de a játékok akkor sem lennének prioritások, tehát simán lehet h 1080p-ben tolnám őket. viszont nem akarok egy kazánt. vagy csak megvárom az ötezres szériát, ha már azt mondják egy nagy ugrásnak.
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
paprobert
senior tag
Ja bocsánat, akkor sok sikert a 900p Low játékhoz, 180ezer forintért.
Két és fél (2.5) éve a 16GB-os konzolok időszakát írjuk, és errefelé tartunk:
16GB-os konzol = 1080p Medium felskálázva 1440p-re.
8GB-os kártya = 900p Low[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz
paprobert #29 üzenetére
Nekem egy 6 gigás 1660ti-m van, ezzel végigtoltam 1440p-ben a cyberpunkot. Teljesen jól fut medium-high között félúton, olyan 50-60fps. Abszolut élvezhető, tök szép a grafikája, stb.
Tudom, vannak, akiknek 200 fps alatt elkezd viszketni a talpuk, és kirohad a szemük, ha ultra raytracing helyett vissza kell venni high-ra, de hidd el, vannak egy csomóan, akiknek ez nem ér meg annyit, hogy 3-400 ezret költsenek egy tégla méretű, 3-400 wattot elfűtő gpu-ra.
[ Szerkesztve ]
-
GTX 960 reloaded! Yay!
"I'd like to report an explosion. Where? Don't know, we haven't decided yet..."
-
-Sazso-
lelkes újonc
Ezek szerint a vga gyártok hülyek és ilyen szemetet nem kellene gyártaniuk az olvasatodban.
AMD akkor minek adja ki a 7600-at és a 7500xt, biztos bukni akarnak .
Oké neked gyenge, de hidd el megvan a célközönség..[ Szerkesztve ]
-
válasz
paprobert #29 üzenetére
25-ért vettem anno a 1050Ti-m. Most is ezzel játszom és mily meglepő, FHD-ban nekem bőven elég. WOT, steames gammák. WOT FHD/60FPS. Tudom, nem AAA-s címek, de nincsenek is PC-re ilyen játékaim. Nekem a régi is új, ha most játszok vele először. PS az mááás. De ott nem kell fél évente VGA-t cserélnem.
-
Ezt a x8-pcie-4 et nagyon megszerettték... ez azért garantálja ,hogy ne lehessen ellenfél a felsőbb kategóriáknak.... vagy túl sok noti chipp maradt meg?
Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...
-
paprobert
senior tag
A Cyberpunk megjelent PS4-re is. Persze hogy jól fut, szinte bármin.
A PS5 hardverét célzó játékokról van szó. Idén már jöttek címek, amelyek mutatták hogy gond-e a 8GB. Hát, eléggé az. Mi lesz itt 3-4 év múlva.
Ez nem elitista szövegelés, hanem a valóság. Az idén megjelent pár játék már elkezdte "beárazni" a 8GB-os kártyákat.
De ha neked belefér egy retrózós VGA 180.000 Ft-ért, vedd csak.[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Ez a első alkalom hogy a Nvidia X60-as kártya 128 bites legyen.
Persze tudom a fanok még mindig védik a gyártót, hogy ennek bizony sokat nőt az L2 gyorsítótár......
A 8X lane-ről nem is beszélve, vram is kevés talán a legnagyobb előny a fogyasztás.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
PuMbA
titán
"Ez a első alkalom hogy a Nvidia X60-as kártya 128 bites legyen."
De végülis nem tök mindegy, hogy hány bites, ha gyorsabb lesz, mint az elődje, a 256 bites 3060 Ti?
A végeredményben csak a teljesítmény számít. Más nem. Tőlem lehet 2 bites is egy kártya, akár AMD-től, akár NVIDIA-tól is, ha megkapom a teljesítményt, akkor megveszem. Nem a bitszám alapján dönt senki, csak a teljesítmény alapján.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Nem a sávszélleség az egyetlen gond, hanem hogy ez valójában egy X50-es kártyának felelne meg. A RTX 4000 nem 20% lépet előre, de az Nvidia ennyi gyorsulást add azonos áron ami azt jelenti ők butítanak szándékosan a teljesítményen.
A 8gb vram se acélos, most aki vett 4070/4070Ti-t hogy érezheti magát hogy egy 500 dolláros kártyán több vram van?Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
PuMbA
titán
Várjuk meg a teszteket. Jelenleg az NVIDIA adatai alapján 15%-kal gyorsabb a 3060 Ti-től a 4060 Ti. Majd elválik az eladásokon, hogy ez mire lesz elég
"A 8gb vram se acélos, most aki vett 4070/4070Ti-t hogy érezheti magát hogy egy 500 dolláros kártyán több vram van?"
Pont úgy érezheti magát, ahogy eddig is, mert az RTX3060-on 12GB volt, míg a 3060 Ti, 3070 és 3070 Ti-n meg 8GB. Eldönti az ember, hogy megveszi így a 4070-et vagy nem és vesz 16GB-os AMD-t helyette. Szabad a piac, szabad a "lopás".
[ Szerkesztve ]
-
CptAdamica
veterán
Az Nv annyira hitvány, hogy 4060 Ti-re tud 16 giga vramot rakni, 4070/4070 Ti-re meg nem, de gondolom az lesz a következő 200 IQ move, hogy jön 4070 és 4070 Ti több vram-al +100 dolcsiért.
Megyen!
-
A 320-as 8800 GTS az egyik legrosszabbul öregedő kártya volt, már a megjelenésekor is kellett visszatekergetni a beállításokból, hogy ne fuss ki vele a memóriából, az 512MB-os 8800 GT és 9600 GT megjelenése után (fél, ill. egy évvel később) pedig teljesen KO lett. jóval olcsóbb kártyákkal szemben. Kibírni nyilván ki lehetett vele, csak mondjuk nem feltétlen volt jó, hogy 1 évvel később alig több, mint fele áron jobb kártyát kaptál.
"I'd like to report an explosion. Where? Don't know, we haven't decided yet..."
Új hozzászólás Aktív témák
ph A zöldek három verziót kínálnak majd a középkategóriát célzó sorozatból.
- ASUS RTX 3070 TUF GAMING
- BESZÁMÍTÁS! MANLI RTX 3080Ti 12GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX RX 6600 XT SWFT210 doboz, 14 hónap magyar garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Palit GamingPro RTX 2070 Super OC 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs