Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Computex 2026: nehéz volt visszahozni a Ryzen 7 5800X3D-t
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- VR topik
- Milyen monitort vegyek?
- Computex 2026: szedd szét, javítsd, fejleszd!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
Nagyon jó a Pana Rough, csípem ezt a típusú mil-std hozzáállást, de azért napi rutinban egy normális fém vagy Carbon X1, legyen Latitude 7420, más hasonló könnyűfém verzió, T, X /ezek/ szerintem praktikusabb megoldások. Egyetemistáknak, hordozósnak, melóra simán ajánlható a régebbi P széria is. Hozza azt a lépcsőt amit úgy gondolom minimum elvárásnak tekinthetünk manapság, mégsem vetekszik egy hybrid kombi vételárával.
Katt a nickemre, keress rá az oldalunkra, nem a legolcsóbb holmikat forgalmazzuk, de mindig van valami érdekes, különleges és egész évben frissül a készlet. Pozitív meglepetést okozunk a törzsvásárlóinknak és új érdeklődőknek, minden körbefotózva, kategorizálva, tesztetlt, gar +szla

-
norba69
őstag
Nálam a Panasonic a nyálcsorgatási nonplusultra, csak az ára eléggé hátráltatja a beszerzést
(meg szükségem sincs ilyen mértékű minden(is)állóságra). -
wasd.hu
senior tag
T530 után felejtős az egész cég úgy ahogy van.
#16 Fujitsu, szinte bármi. (9XX / celsius )
hp elitebook/ egyes Z-k.
dell precision. Bár a dell egyre borzalmasabban néz ki, dizájnra.
Sajnos minden egyre trébb, talán a fuji és a hp ami viszonylag tartja a szintet, de a hp is kezd kiábrándító lenni felépítésre.Még van a műhelyemben T530, T430 saját használatban. Kifogástalan, diagnosztikához, műhelybe, autószerelőknek tökéletes. kb azokat forgalmaztuk az elmúlt években amit írsz, plusz néhány gamer / pár bevállt típus... dell és többi gyártónál, akár magasabb polcra helyezett kategóriával nem feltétlenül a dizájn, inkább az anyaghasználat és minőség silányodott. Sajnos. Később magasabb prémium szegmensben megjelentek azok, ami vállalhatóbb, de elérhetetlen ~kb árban sokszoros szorzó.
Lásd Latitude/XPS
Vagy pl ROG/Zephyrus
Nitro/Predator
sorolhatnám -
dongettó
tag
T530 után felejtős az egész cég úgy ahogy van.
#16 Fujitsu, szinte bármi. (9XX / celsius )
hp elitebook/ egyes Z-k.
dell precision. Bár a dell egyre borzalmasabban néz ki, dizájnra.
Sajnos minden egyre trébb, talán a fuji és a hp ami viszonylag tartja a szintet, de a hp is kezd kiábrándító lenni felépítésre. -
wasd.hu
senior tag
-
norba69
őstag
-
wasd.hu
senior tag
-
norba69
őstag
Nem, nincs elfelejtvev, de alapvetően megkopnak ezek a hírek az m$ árnyékában. Ez sajnos elég sok gyártónál áll hasonlóan, nem kezdem sorolni, biztos van fantáziád hozzá, hogy mit megengednek még maguknak a nagyobbak. Inkább arról írj, hogy nagy önbizalommal mely gyártót avagy típust mernéd ajánlani?
A jelenlegi helyzetben a konzumer márkák közül egyiket sem.
-
wasd.hu
senior tag
Nem, nincs elfelejtvev, de alapvetően megkopnak ezek a hírek az m$ árnyékában. Ez sajnos elég sok gyártónál áll hasonlóan, nem kezdem sorolni, biztos van fantáziád hozzá, hogy mit megengednek még maguknak a nagyobbak. Inkább arról írj, hogy nagy önbizalommal mely gyártót avagy típust mernéd ajánlani?
-
norba69
őstag
Superfish botrány már el lett felejtve a lenovónak?
Meg a többi disznajság 2014-2016 között (Lenovo Service Engine, Lenovo Accelerator)?
Azótra nincs lenovótól semmim, és nem is lesz.
Már csak egy firmware cég kellett nekik a bizalom igazi kiteljesedéséhez. -
wasd.hu
senior tag
-
dongettó
tag
Amikor a hagyományos BIOS-ok között is arról beszéltünk, hogy fapados a kinézet, az eleve sok mindent elmond, de hogy elvileg egyértelmű funkciók nem ott voltak, mint kellett volna, vagy nem is voltak, az elég egyértelmű.
Összefoglalva: nehézkes, illogikus és hiányos. (Meg ronda)Gyári gépeknél eleve kellett az admin mod, hogy bármit is változtathass. 2 bit felhasználók meg ha nem állítgatják el, ( ha lenne mit ) mert nem tudják az a legjobb.
Mostani pár éves acereknél még az admin is el van rejtve, hogy ne tud kikapcsolni a secure boot-ot, Shift + R vagy nem is tudom már mivel jönnek elő az elrejtett beállítások. Mivel ahhoz, hogy kikapcsold, előtte kell adni admin passt, amit nem tudsz, mert nincs ott a menüpont. Valoszinüleg biosba sztem aki belép, nem a csillogást keresi, bár annakidején valóban szép volt amikor az msi-nél, asusnál bejöttek a grafikus biosok.
Egyébként van valami most a biosokkal kapcsolatban mert több gyártó levette a régi //biosait, és elérhetetlenek. Régi fujitsukhoz 1 bios sincs fent. (s2011)720/730/930
Még visszatérve pl a 10gen + acer noti biosokhoz.... na az valóban durva volt. Most nézem az is valszeg phoenix volt, na így már tényleg. Sorry az tényleg durva volt. Nem az admin miatt, hanem annak a menürendszere tényleg durva volt, ilyen megrökönyítő.
Alapjában én a régi ezeréves phoenixekre gondoltam, ott nem volt ilyen. -
Geri Bátyó
addikt
Amikor a hagyományos BIOS-ok között is arról beszéltünk, hogy fapados a kinézet, az eleve sok mindent elmond, de hogy elvileg egyértelmű funkciók nem ott voltak, mint kellett volna, vagy nem is voltak, az elég egyértelmű.
Összefoglalva: nehézkes, illogikus és hiányos. (Meg ronda) -
dongettó
tag
Örülök, hogy teljesen hülyének nézel úgy, hogy nem is ismersz. Ehhez csak gratulálni tudok.
Szakmailag mi volt benne a borzalmas? Beszéljünk akkor erről.
-
Geri Bátyó
addikt
-
dongettó
tag
Az AMI cikknél szóltak, hogy az Awardot nem az AMI (ahogy én emlékeztem), hanem a phoenix vásárolta fel, de ez azért érdekes, mert a 2010-es Giga lapomon is még Award BIOS van. Találkoztam phoenix-el, de az borzalmas volt.
Csomó számok meg betűk, meg kitudja milyen beállitások.
Ismerős is kitörölt mindent totalcommanderből, mert tele volt fileokkal.
D
borzalmas -
E.Kaufmann
veterán
BIOS, AMI BIOS, ugye nem lell más...
-
Geri Bátyó
addikt
-
Youri
veterán
DIY alaplapon még nem találkoztam phoenix BIOS-al. Ami volt az Award (Abit, Gigabyte) és AMI (ASUS, MSI). Laptopon, vagy komplett gyártói gépen láttam, de máshol nem. Arra sem emlékszem, hogy ki használta. Ha jól emlékszem Dell, HP és Toshiba volt amikkel volt dolgom.
98-ban egyesült az Award és a Phoenix
-
Geri Bátyó
addikt
DIY alaplapon még nem találkoztam phoenix BIOS-al. Ami volt az Award (Abit, Gigabyte) és AMI (ASUS, MSI). Laptopon, vagy komplett gyártói gépen láttam, de máshol nem. Arra sem emlékszem, hogy ki használta. Ha jól emlékszem Dell, HP és Toshiba volt amikkel volt dolgom.
-
vaakuum
addikt
Ez azt jelenti egyúttal, hogy a lenovo laptopok felejtősek?
-
ViZion
félisten
nekem is ez ugrott be, ZTE, Huawei: becsukták az ablakot, itt meg nyílik egy ajtó...
Ide passzol a guglis poén is:
én: Nest mikrofont kikapcsolom
én: Hey Google!
Nest: Sajnálom, de a mikrofon ki van kapcsolva...
-
Balázs Z.
aktív tag
Az igen...
Kínai firmware – A biztonság záloga™
-
bambano
titán
De jó, akkor már a biost is nézni kell, hogy mi az, amit el kell kerülni...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hogy bírja a Xiaomi 17T Pro az egész napos városnézést?
- TCL LCD és LED TV-k
- Medence topik
- Balu77: MS365 home family (6usr) kalandok, miért nem ér semmit az 5 csillagos értékelés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Intel Core i5-2320 Processor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512/12GB független
- Silent Night PC - Corsair, B250, i7-7700, 16Gb, GTX 1660 6Gb, 1,25Gb Tárhely - Windows 10
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey OLED G8 G85SU monitor garanciával hibátlan működéssel
- PS5 használt játékok
- AKCIÓ! 4TB Phison PSEIN004TA87 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TB (210-ARJD), WD19TBS (210-AZBV)
- GAMER PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
(meg szükségem sincs ilyen mértékű minden(is)állóságra).
Kínai firmware – A biztonság záloga™