- Milyen asztali médialejátszót?
- Milyen TV-t vegyek?
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jó cuccok. A TT ház kifejezetten tetszik.
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
Aprósólyom
addikt
Gázrugós monitor kar, amit mindenkinek jó szívvel ajánlok. Kb. 30 évnyni hardver/periféria vásárlások közül a legjobb döntésemnek tartom.
Hasonló árkategóriájú és kialakítású karom van és az alsóbb árkategória ellenére is már kb. 5 éve tökéletesen teszi a dolgát, csak annyit kellett tennem, hogy a csuklójánál meg kellett húzni a csavart, mert kilazult az évek alatt, viszont kopás szinte nulla, mintha új lenne. Valószínű ez az Arctic is hozza ezt a minőséget.1-2 mozdulattal lehet állítgatni nagyon nagy határok között: falig tolni olvasáskor/film nézéskor, közelre húzni kompetetív játékok közben, elforgatni pivot módba hírek olvasáskor vagy hosszas PDF dokumentumok olvasásához.
Sokkal nagyobb szögben dönthető függőleges irányban mint amit tipikusan adnak gyárilag a monitorokhoz, így ha közelre húzod, a tökéletes betekintési szögbe lehet dönteni, hogy minimális legyen a színtorzulás. (Aki esetleg szuper gyors TN-t használ, annak jó lehet.)
Rengeteg helyet felszabadít az asztalon a monitor alatt, hiszen nem terpeszkedik össze vissza egy hatalmas láb. Ha meg nem pakolsz oda semmit, akkor sokkal letisztultabb/igényesebb látványt ad a szemnek.Lehet 20K elsőre értelmetlennek tűnhet, de hatalmas pluszt hozzáad az ergonómiához. Egyetlenen egy forintját nem bántam meg.
(Pedig rám igaz, hogy fogamhoz verem a garast, tessék: )[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
boruzs
csendes tag
Az ajánlott boltban nem elérhető a Rapoo 720 rgb billentyűzet, pedig venném ennyi pénzért.
-
válasz Aprósólyom #2 üzenetére
Nekem is ugyanez az Arctic karom van. Nagyon jó cucc.
-
Mondanám, hogy soha nem láttam még hasonló formát, mint a Rapoo VT350, de miért füllentenék?
-
Dr. Akula
félisten
Nagyon bazáriak ezek a termékek, jobbat nem forgalmaznak a hirdetők?
-
csizo13
tag
nekem alzás monitor kar van, 4-5 éve az is teljesen jó.
Azt azért kétlem, hogy 42- 49 colos monitort 10 kg alatt talál valaki.
De lehet van ilyen, csak nekem tűnik képtelenségnek. -
addikt
Üdv!
Akinek van ez az Artic monitortartó karja, kérdezném, hogy a felszerelés után hátrafelé, kb. mekkora, hány cm helyre van szüksége, hogy a konzol tartó része elférjen?
Azért kérdezem, mert nálam az íróasztal jelenleg a falig van tolva, de az végül is megoldható lenne, hogy annyival előrébb húzzam az asztalt, hogy a kar elférjen, csak tudni kellene, hogy mekkora az a hely."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Aprósólyom
addikt
válasz makszutov.hu #6 üzenetére
Nekem nem ilyen van, de az Arctic márka tipikusan egész jó és részletes leírásokat szokott készíteni mindenhez, még a hővezető padjaikhoz is.
Konzol: Ha jól látom, jóformán csak a vasalat és a video kábel vastagsága határozza meg a szükséges helyet az asztal mögött. (Ha méret pontos az ábra, és gyanítom igen, mert igencsak CAD szerű grafika, akkor a vasalat hátfala kb. 8mm vastag.)
Mindenre választ találtok itt:
https://support.arctic.de/x1-3d (Bal oldalt van választható menü: manual, documents stb..)Méret ábrák a dokumentumok közül: https://support.arctic.de/products/x1-3d/techdocs/X1-3D_Dimensional_Illustrations.pdf
[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
addikt
válasz Aprósólyom #10 üzenetére
Köszi az infót, ez így eddig nagyon bíztató, mert akár 4-6 cm-el is előrébb tudom húzni az asztalt a faltól úgy, hogy bármilyen helyprobléma felmerüljön.
Viszont, ha már itt tartunk, lennének még kérdéseim.
1./ Megnézve, az általad linkelt oldalt, ugye jól értelmezem, hogy a monitort a tartó karhoz, ezekkel a 30 mm-es, M4-es csavarokal kell majd rögzíteni? Ugyanis a monitoromhoz, ami támogatja a VESA 100x100-as rögzítést, nem adtak semmilyen ehhez szükséges csavarokat a vásárláskor.
2./ A másik problémásnak tűnő gondom, magának a tartónak a rögzítése, az asztal széléhez. Lemértem az asztalapom vastagságát, és kb. meg is van, a minimálisan előírt 2 cm-es vastagsága, viszont fenyőből készült, ami alapból elég puha fa.
Kérdés, ha erősen meghúzom majd a rögzítést az asztal szélén, nem fog e az asztalap széle olyan szinten összenyomódni, deformálódni, ami már veszélyeztetné a stabilitást?
Vagy esteleg az asztallap két oldalára, ahová a tartó fel lenne fogatva, olyan méretben rakjak valamilyen kb. 5 mm-es vastagságú, kemény anyagú akármit, ami megakadályozná a puha fenyő deformálódását.
Szóval, ez a rész még egyelőre homályos."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
aerosmith
őstag
Phanteks ház 40ezer ha vizszintesen akarod beletenni a VGAt akkor az még 26ezer. Ezek kibaszott idióták.
-
noPublicFG
senior tag
Szia!
Nekem is hasonló van, kínai gyártótól, de a fentiek igazak rá.Ha a rögzítésnél aggódsz, akkor érdemes az alsó talp alá egy kisebb 1-1,5 mm fémlapot tenni. Nekem 100x140mm-es fémlap van az alsó talp alatt, fölül viszont semmi, mert ott gumitalpas a tartókonzol.
(Szerk: ha nincs fémlapod, kereshetsz bármilyen fa “lapot” is. Ott persze kicsit vastagabbat és fontos: tömör fa legyen, ne préselt, mert azt simán szét tudod nyomni a rögzítés alkalmával!)
Remélem tudtam segíteni.[ Szerkesztve ]
plus ça change, plus c'est la même chose
-
addikt
válasz noPublicFG #13 üzenetére
Köszi az infót, és ami különösen hasznos, hogy elég csak az asztalapnak az egyik oldalára szerelni ilyen megerősítőt. Egyébként én is fémlapban gondolkoznék.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
-
Sz.L.
aktív tag
MX-6 helyett, maradok a jól bevált MX-4-nél. (Az MX-5-ös kitérőm, egy balga döntés volt.)
A Rapoo füleshez sok reményt nem fűznék.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
-
Aprósólyom
addikt
1. Igen vagy a 30mm vagy a 12mm szett. De kattintgasd végig a manuálokat. Még animálva is vannak. Ott jól látszik, hogy kell.
2. Igen. Szükséges lehet egy keményebb, erősebb, sima lap ami eloszlatja a nyomást. Nem kell betonkeményen meghúzni, de nem kellően merev, akkor szükséges lehet.
Erre is van tök jó animált manuál, amivel figyelmeztetnek (IKEA szerű méhsejt papíros asztallapok esetében javasolnak egy 120 mm x 120 mm lapot.)
Kattintgass végig mindent, csupa hasznos infó, mit hogyan.
Jevons paradox
-
nyunyu
félisten
-
boruzs
csendes tag
válasz eszterencs #15 üzenetére
Köszi a tájékoztatást, figyelni fogom.
-
Johnny001
senior tag
Hali!
A billentyűzet nagyn tetszik, érdemes megvenni?
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
KAMELOT
titán
Van itt pár jó dolog. A gamer szék az kifejeztetten jó darab. Legalább elbír engem!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
syberia
veterán
-
Aprósólyom
addikt
válasz Johnny001 #21 üzenetére
ár/érték arányban nyilván jó ajánlat, de egyben az árának megfelelő helyen kell kezelni.
A kérdés inkább, hogy neked megfelelő-e mert nem csak a billentyűzeten múlik, hanem hogy kinek mi megfelelőbb, működik jobban.Nekem van egy Rapoo V500 Pro-m, viszont pihen a polcon és inkább egy Cougar 300K-t használok inkább.
Rapoo V500 billentyűzetemmel 2 bajom van:
- a billentyű sapkák olcsó anyagból és gyengén tervezett/kivitelezettek (~4 év után eltört a WASD gombból az A billentyű befogatása. Vékony műanyag. De az közrejátszott, hogy a kezem anatómiája és a kényelmes tartás miatt az A gombot meglehetősen a szélén szoktam nyomni gamingelés közben. Valószínű ezért is fordul ki, de tuti rásegített a gyenge műanyag is, mert nagyon vékony anyag ami befogja a sapkát a mecha switch-re. Viszont aliexpress-ről kb. ~1000 forint körül be lehet szerezni WASD készletet.)
- nagy a "key wobbling" mértéke. Ez valakit zavar, valakit nem, valaki DIY megoldással upgradeli. Nekem sűrűn tud félregépelést vagy szimplán bizonytalan érzést okozni.Ezért használom a fél-mechának csúfolt ollós mecahnikával támogatott membrános Cougar 300K billentyűzetem. Ennek a nyomáspontja, a gombok dinamikája és kvázi nulla key wobble teszi sokkal szimpatikusabbá/jobbá a bill használatot számomra.
Jevons paradox
-
jonhy86
csendes tag
Én most vettem Egeret Deepcool mc310 3 év Garanciával és nem volt ötezer forintse
-
Johnny001
senior tag
válasz Aprósólyom #25 üzenetére
Hali!
Köszönöm a kimerítő választ, akkot még gondolkodom, meg nem árt kipróbál se!
Üdv.: Zsolt
Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893
-
Nem volt rá szükségem, de úgy voltam vele, hogy ennyi pénzért veszek egy ilyen V720 RGB billentyűzetet. Mielőtt végleg felteszem a polcra megkérdezném, hogy valaki talált hozzá emberi nyelv felülettel rendelkező szoftvert? Már nagyjából felismerem a főbb rajzocskákat, hála a telefonos kamerás fordítónak, de azért csak érdekelne, hogy létezik e hozzá más is.
Amúgy az eszköz nagyon hangos, kattogós, csak nagy hangzavarban ajánlom, vagy nagyothallóknak, sokkal hangosabb, mint pl. egy Tesoro, hogy ne valami csúcs portékával hasonlítsam össze. Ez szerintem nem akciós termék, ez ennyit ér, az "eredeti" 30K körüli árát senkinek soha ne jusson eszébe kifizetni érte. No meg ez a marketing szöveg, hogy teljesen konfigurálható. Vicc. Lehet rá makrókat állítani, meg különböző színsémákat, de a teljes testreszabhatóságtól igencsak távol áll.
Szóval ez egy 9.999.- Forintos játék, többet ne várjatok tőle. Megvettem, hogy Nektek ne kelljen.
-
nyunyu
félisten
válasz antikomcsi #28 üzenetére
Elnézve ezt a kütyüt, max magyar kupakdonornak venném.
Vagy ha lenne türelmem még egyszer végigjátszani a 18€-s német TKL tuningját, amire ráköltöttem ~50$-t (kapcsolók, stabilizátorok, filc), hogy melóhelyre legyen egy tűrhető billzetem, amin még mindig nem tetszenek a kupakok.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Higi
csendes tag
Ez a cikk eléggé kamuszagú. Szombat óta vadászom a VT350-et, de sehol nem lehet kapni. A bestbyte-nál is folyamatosan csak érkezik.
-
DDR2 gépre most emlékeim szerint azt kentem. Pentium D 945 proci, meg felette valami 4 hőcsöves batár BQ torony. Teljesen mindegy mit kenek alá, az a hűtő nevetve elbánik vele. Jó kis paszta még mindig az MX-2 is.
-
-
Aprósólyom
addikt
válasz antikomcsi #28 üzenetére
Ezt próbáltad? Ez angol nyelvűnek tűnik.
https://hama.hu/termekek/1-kepviselt-markak/13-rapoo/150-gaming/a3453-rapoo-v-series-v720rgb-mechanikus-gamer-billentyuzetJevons paradox
-
válasz Aprósólyom #34 üzenetére
Köszönöm szépen a linket!
Még nem próbáltam, de holnap megteszem. -
válasz Aprósólyom #34 üzenetére
Jó reggelt!
Köszönöm, ebben valóban angol a kezelő felület!
-
Aprósólyom
addikt
válasz antikomcsi #36 üzenetére
Jó reggel, derült napot!
Amúgy a switch hangos vagy ahogy leütöd a gombot a műanyag csattan?
Nekem van egy Rapoo V500-am. A switch halk, de mivel én full tövig nyomom a gombokat, csattog a műanyag hogy csak na. Ha finoman billentek, ami épp elég a switchnek is, akkor csendes.Jevons paradox
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-8350U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN10,TOUCH
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN10
- ÚJ Gigabyte G6X 9MG 2024 - 16"WUXGA 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 2 év gari
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehet
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 14 M3 Pro 11CPU/14GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen