- A hardverek is nehezen viselik ezt a kánikulát
- A Noctua szerint néha nem megbízhatók a házgyártók termékspecifikációi
- Kisebb csavar jellemzi az ASUS új TUF-os alaplapját
- Az AOC év végére ígért monitora szerint is három a magyar igazság
- Modellspecifikus hardvertervezésben utazna a Taalas felvásárlásával az AMD
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Canon EOS DSLR topic
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
wasd.hu
senior tag
Igen... ez elég nagy szűklátókörűségre vall, hogy "de van nagyobb, meg gyorsabb, meg hangosabb." Hát de az eddig is volt!!! ^^
Pont ez a pláne, hogy ezzel a form factorral, ilyen teljesítménnyel, mellé ilyen elképesztő csendes üzemmel, egyelőre NINCS konkurense.
Az, hogy ez kinek mennyit ér meg az más kérdés. Nekem 0 Ft-or ér 52TFLOPS mellé, de a fiamnak? Aki Steam Decken tolja dokkolva 99%-ban? Na neki baromira must have, már csak azért is, mert u.a. a tv-re jobbról meg rá van dugva egy mini PC, amin viszont még a YT se túl acélos. A Deck és a mini PC kiváltható így nálunk 1 géppel, mert hát Win támogatás meg lesz rá, ezt a Valve írta világosan: "Install your own apps, or even another operating system".
A Valve ezzel a géppel a világot le nem tarolja, de egy szemmel igen jól látható profitot fog rajta realizálni, garantálom, hogy nagyobbat, mint a Nintendo a Switch 2-n! Méghozzá azért, mert ez a cirka 300k gép (szósz': Abu, thx!) ez a RAM krízis előtti beszerzésből áll össze, de az ára az nagyon is RAM krízis utána.
Nem tudom ebben a körben gépenként mekkora rajta a kasza, de, hogy 250€ legalább, az hót' ziher! Ez pedig ilyen laza ~26 milliárd HUF-nyi hasznocska. Bumm. Tsssch.
(Nyilván a köv. körben már drasztikusan szelídebb árrés lehet rajta, tippre jó, ha 50€.)Ahogy különösebben a nintendo-t, úgy a valve-ot sem érinti a hw válság. Alapvetően elcsipegetik majd a gépeket, mert az igazi dollár, a szemmel jól látható és markolható összeg a végtelen számban másolható sw-ből adódik.
Márpedig ez akad szép számban mindkét gyártóval és nem csak megmosolyogtató néhány excluzív pár évente, hanem rogyásig mindenki igénye szerint mindenféle +indie +AAA +retro etc.
Szóval akár klónokat is gyárthatnak a Valve örül a terjedésnek!
-
Chaser
legenda
Igen... ez elég nagy szűklátókörűségre vall, hogy "de van nagyobb, meg gyorsabb, meg hangosabb." Hát de az eddig is volt!!! ^^
Pont ez a pláne, hogy ezzel a form factorral, ilyen teljesítménnyel, mellé ilyen elképesztő csendes üzemmel, egyelőre NINCS konkurense.
Az, hogy ez kinek mennyit ér meg az más kérdés. Nekem 0 Ft-or ér 52TFLOPS mellé, de a fiamnak? Aki Steam Decken tolja dokkolva 99%-ban? Na neki baromira must have, már csak azért is, mert u.a. a tv-re jobbról meg rá van dugva egy mini PC, amin viszont még a YT se túl acélos. A Deck és a mini PC kiváltható így nálunk 1 géppel, mert hát Win támogatás meg lesz rá, ezt a Valve írta világosan: "Install your own apps, or even another operating system".
A Valve ezzel a géppel a világot le nem tarolja, de egy szemmel igen jól látható profitot fog rajta realizálni, garantálom, hogy nagyobbat, mint a Nintendo a Switch 2-n! Méghozzá azért, mert ez a cirka 300k gép (szósz': Abu, thx!) ez a RAM krízis előtti beszerzésből áll össze, de az ára az nagyon is RAM krízis utána.
Nem tudom ebben a körben gépenként mekkora rajta a kasza, de, hogy 250€ legalább, az hót' ziher! Ez pedig ilyen laza ~26 milliárd HUF-nyi hasznocska. Bumm. Tsssch.
(Nyilván a köv. körben már drasztikusan szelídebb árrés lehet rajta, tippre jó, ha 50€.)Azt csak ők tudják mennyi a haszon, de kereslet lesz rá, ha nem is ps/box szintű.
Ez egy új hibrid gen mini méretben és kis hanggal, majd a következő genes boxhoz lehet hasonlítani.
Ami mint tudjuk, 32gb rammal és 2tb ssd-vel 1000usd lesz max...( : -
Crus
addikt
Kb mindenhonnan ez megy, ez a gép sz@r.
Ennyi erővel lehetne telefonhoz is hasonlítani, mekkora sz@r már a 4-500e ft-os telefon, mert lassabb.
Van konzol ami erősebb olcsóbban, de csak egy konzol. Van hasonló árú/tudású notebook, de qrva hangos és bontószökevény szinte mind.
Lehet építeni olcsóbban ilyen tudású pc-t, csak nem ekkorában.
Nyilván a steam nem akarja ezzel a géppel letarolni a világot, de van egy réteg mint én is, tudja mire kell neki, mi a pro/kontra, és azt mondja, igen, összességében ez amit kerestem az adott felhasználáshoz.Nergalos
Lehet nekem is lesz pc, és ha lesz kvázi néma fél m-ről is. De az egészen másra lesz mint ez a gép, ahogy az extra halk cserébe nem kraftos filléres notebookom is másra van.Igen... ez elég nagy szűklátókörűségre vall, hogy "de van nagyobb, meg gyorsabb, meg hangosabb." Hát de az eddig is volt!!! ^^
(Nyilván a köv. körben már drasztikusan szelídebb árrés lehet rajta, tippre jó, ha 50€.) -
.LnB
titán
Jah. A telex-en helyrerakták a témát...
Telex: Másodszor is befürdött a Valve a minipécéjével, és ezt most a mesterséges intelligenciának lehet megköszönniA Valve tavaly novemberben teljesen váratlanul jelentette be, hogy a Steam Deck nevű kézi konzolja mellett újabb eszközökkel bővíti a hardveres termékpalettáját. Ezek között ott volt az elég felemás fogadtatású kontrollere, a Steam Controller teljesen átdolgozott verziója, egy Steam Frame nevű, vezeték nélküli VR-szemüveg és egy új minipécé-konzol hibrid, a Steam Machine. A háromból egyértelműen ez utóbbi tűnt a legérdekesebbnek, már csak azért is, mert a Valve egyszer már megpróbálkozott a Steam Machine-nal, és még csúnyábban befürdött vele, mint a Steam Controller ugyanekkor piacra dobott első verziójával.
Látszólag tehát minden adott volt ahhoz, hogy a Valve másodjára megcsinálja, ami elsőre nem sikerült, és kiadjon egy olyan kis dobozt, ami egyszerre pécé és konzol, és jó áron nyújt elfogadható teljesítményt azoknak, akik a nappaliban is a Steam-könyvtárukat pörgetnék.
Aztán kiderült mennyibe kerül, és ezzel mentek is a kukába a vágyálmok.
A Steam Machine elképesztően drága lett, pláne ahhoz képest, amit tud,Ennyi.
De a mai nap is megvan a két semmitmondó hír róla. Ügyes katona, lelkesen reklámozza ezt a vackot.
-
Komplikato
veterán
Kb. a legolcsóbb klón az lenne, ha az ember szerezne valahonnan egy msi/lenovo notebook alaplapot 7735HS/13450HX + 4060-nal 200k környékén és nyomtatna neki otthon egy házat, felfogatót és mehetne rá valami jobbfajta hűtés (az alaplapi venticsatlakozónál persze mókolni kellene.)
Valami ilyesmire gondolok: [link]Kínaiak gyártanak ilyen mobil procis szabvány alaplapot. Néha fel is bukkan pár a Hardveraprón. Egy PC "gyártónak" nagyobb mennyiségben simán jó áron adnák szerintem. Persze ha itt tartunk, kínaiak gyártanak mobil GPU-val szerelt asztali videókártyákat is. Ha már a fogyasztás és vagy hűtés a téma.
-
Chaser
legenda
Kb mindenhonnan ez megy, ez a gép sz@r.
Ennyi erővel lehetne telefonhoz is hasonlítani, mekkora sz@r már a 4-500e ft-os telefon, mert lassabb.
Van konzol ami erősebb olcsóbban, de csak egy konzol. Van hasonló árú/tudású notebook, de qrva hangos és bontószökevény szinte mind.
Lehet építeni olcsóbban ilyen tudású pc-t, csak nem ekkorában.
Nyilván a steam nem akarja ezzel a géppel letarolni a világot, de van egy réteg mint én is, tudja mire kell neki, mi a pro/kontra, és azt mondja, igen, összességében ez amit kerestem az adott felhasználáshoz.Nergalos
Lehet nekem is lesz pc, és ha lesz kvázi néma fél m-ről is. De az egészen másra lesz mint ez a gép, ahogy az extra halk cserébe nem kraftos filléres notebookom is másra van. -
Nergalos
aktív tag
Jaja, értem én a poént. Bill+egér nekem is, leginkább pc. Az enyém halk mint egy lágy szellő, az is csak messziről. A mérete tetszetős 15x15x15cm. Az király.
-
Crus
addikt
Aztán majd jön a következő. Új gent meg hagyjuk is) Tudni fogják az ms-nél is, az már nem egy szimpla konzol lesz, ram/nand árak meg már most egekben.
De azért itt várni fogják sokan max 1000 usd-ért....lol ( :Egon
Szerinted mondana nekem újat a telex cikk?
Eltaláltad, nem.
Pont elég volt a belinkelt konklúzió.
A Steam Machine elképesztően drága lett, pláne ahhoz képest, amit tud,
Nem, tekintve a jelenlegi árakat, és hogy ez a gép egy svájci bicska, ár/értékben sajnos reális amit ad. Én is örültem volna ha olcsóbb, de ez van.Flachner egy laikus a témában... kb. olyan arc, aki néha játszik és mivel Stöki ritkábban ír már oda, így ha nincs ló, jó a szamár alapon vele iratnak meg ilyen izéket, ami anyámnak szól inkább, nem a mi köreinknek.
-
Chaser
legenda
Ezt hívják vitznek')
Már nem most volt, hogy volt ss-em és sx-em, de akkor még böngészde se ment egér+billzettel.
Nekem meg konzolt nincs értelme venni, kontrolleres irányítás nekem blöeeeee, meg hogy játékon kívül kb off.
Ez meg tudom kompromisszumokkal, de mindenre jó nekem, qrva hangos notebook meg nem alternatíva. -
Nergalos
aktív tag
Szóval kamuzol.
Xbox egyébként megy egérrel+bill.-el. Sőt a pc-men is megy az xbox. Meg a steam is.
Egyébként nem kötök én bele, nekem egyszerűen nincs értelme ilyet venni. -
Chaser
legenda
Szerintem ha megveszem mellérakok egy nyitott konzervet, hogy lásd:
IGEN!
( :
Sok ponton bele lehet kötni, tény.
De az is tény, ez az első mini pc ami konzol is.
Xboxon böngészni nem tudtam egér+billzettel...nem tudom mára már lehetséges-e eme rendkívül bonyolult művelet) -
Nergalos
aktív tag
Aztán majd jön a következő. Új gent meg hagyjuk is) Tudni fogják az ms-nél is, az már nem egy szimpla konzol lesz, ram/nand árak meg már most egekben.
Eltaláltad, nem.
Nem, tekintve a jelenlegi árakat, és hogy ez a gép egy svájci bicska, ár/értékben sajnos reális amit ad. Én is örültem volna ha olcsóbb, de ez van.Konzervet nyitja? Vagy csak kamuzol?
-
Chaser
legenda
Eltaláltad, nem.
Nem, tekintve a jelenlegi árakat, és hogy ez a gép egy svájci bicska, ár/értékben sajnos reális amit ad. Én is örültem volna ha olcsóbb, de ez van. -
Egon
nagyúr
Jah, a steam tehet arról hogy eldurrant a nand/ram ár.
Iq harcosok vannak a telexnél is, ennyi:d
Majd nézzük meg mikor fél év múlva a ps/box ára is elmegy, és azok csak konzolok, játékon kívül kuka. Ez a kicsi egy mini pc, ami konzol is...nem erőmű, de nagyon kicsi és halk. Rosszkor jött, ez a bűne.
Kár is hogy a steam freenek engedi az os-ét, lehet már megbánták)Jah, a steam tehet arról hogy eldurrant a nand/ram ár.
Iq harcosok vannak a telexnél is, ennyi:dMondjuk kb. kétszer is leírják, hogy nem a Valve tehet a kialakult helyzetről, de jah. Az iq harcos telexes újságíróknál csak az iq-harcos "olvasők" (gondolom arra már nem vetemedtél, hogy elolvasd a cikket) a jobbak...
-
DraXoN
addikt
Majd nézzük meg mikor fél év múlva a ps/box ára is elmegy, és azok csak konzolok, játékon kívül kuka. Ez a kicsi egy mini pc, ami konzol is...nem erőmű, de nagyon kicsi és halk. Rosszkor jött, ez a bűne.
Kár is hogy a steam freenek engedi az os-ét, lehet már megbánták)microslop is belengette már az Xbox áremelését 800$os árat a nagyobbik konzolért: [link] . Augusztus 1-től (150$ emelnek az 1tb-oson, a 2tb-ost megszüntetik)
-
Chaser
legenda
Telex: Másodszor is befürdött a Valve a minipécéjével, és ezt most a mesterséges intelligenciának lehet megköszönniA Valve tavaly novemberben teljesen váratlanul jelentette be, hogy a Steam Deck nevű kézi konzolja mellett újabb eszközökkel bővíti a hardveres termékpalettáját. Ezek között ott volt az elég felemás fogadtatású kontrollere, a Steam Controller teljesen átdolgozott verziója, egy Steam Frame nevű, vezeték nélküli VR-szemüveg és egy új minipécé-konzol hibrid, a Steam Machine. A háromból egyértelműen ez utóbbi tűnt a legérdekesebbnek, már csak azért is, mert a Valve egyszer már megpróbálkozott a Steam Machine-nal, és még csúnyábban befürdött vele, mint a Steam Controller ugyanekkor piacra dobott első verziójával.
Látszólag tehát minden adott volt ahhoz, hogy a Valve másodjára megcsinálja, ami elsőre nem sikerült, és kiadjon egy olyan kis dobozt, ami egyszerre pécé és konzol, és jó áron nyújt elfogadható teljesítményt azoknak, akik a nappaliban is a Steam-könyvtárukat pörgetnék.
Kár is hogy a steam freenek engedi az os-ét, lehet már megbánták) -
peet05
senior tag
Az még mindig szignifikánsan nagyobb, de ami még problémásabb az a várható zaj. Eleve a Jonsbo gépben zajongani fog egy jót a:
- CPU cooler,
- aztán a GPU cooler
- és persze a táp ventije is.Nagyobb, ugyan elérhető jelentősen jobb teljesítmény, de zajosabban. (Tehát még mindig ott tartunk, hogy igazából senki nem tud a bolygón ilyet, mint a Valve gépe, akik elég bölcsen a Steam Survey alapján pozicionálták be a gép teljesítményét.)
A Steam Machine-ban ezzel szemben szinte a venti köré építették fel az egész gépet. Az hűt GPU, CPU és PSU-t is... k. jól! Hihetetlenül csendes az egész gép terhelés alatt is.
Nekem is vannak kritikus észrevételeim a Valve-val, meg a SM-nel kapcsolatban is, de mint mérnöki munka, mint végtermék nagyon nagyon rendben van.
(A single channelt viszont nem tudom továbbra se megbocsátani ilyen húzós áron.)
Mindenesetre a méretet jobban megközelíti az NV10, mint az eddig felhozott "klónok".
Engem nem kell meggyőzni, a másik topikban is egyetértés van, csak ha már klónozunk, akkor legalább a méretet közelítsük meg, ne mATX-ekkel dobálózzunk, mert nem korrekt az SM-el szemben. -
Egon
nagyúr
-
Crus
addikt
Az még mindig szignifikánsan nagyobb, de ami még problémásabb az a várható zaj. Eleve a Jonsbo gépben zajongani fog egy jót a:
- CPU cooler,
- aztán a GPU cooler
- és persze a táp ventije is.Nagyobb, ugyan elérhető jelentősen jobb teljesítmény, de zajosabban. (Tehát még mindig ott tartunk, hogy igazából senki nem tud a bolygón ilyet, mint a Valve gépe, akik elég bölcsen a Steam Survey alapján pozicionálták be a gép teljesítményét.)
A Steam Machine-ban ezzel szemben szinte a venti köré építették fel az egész gépet. Az hűt GPU, CPU és PSU-t is... k. jól! Hihetetlenül csendes az egész gép terhelés alatt is.
Nekem is vannak kritikus észrevételeim a Valve-val, meg a SM-nel kapcsolatban is, de mint mérnöki munka, mint végtermék nagyon nagyon rendben van.
(A single channelt viszont nem tudom továbbra se megbocsátani ilyen húzós áron.)
-
Chaser
legenda
Ráadásul eszméleten milyen gépeket raknak össze a yutuberek. ETAPrime B-Grade/C-Grade (azért a C-Grade már elég meredek..) használt gépeket ajánl ebayről, amikbe veszel 1-2 új alkatrészt..
Nem elég, hogy a méretet meg a fogyasztást se találjak el ezek a jóemberek, most már használtat ajánlanak új ellenében..DraXoN: Alienware notebook alaplapok jók lehetnek (még a 4070-nel szerelt is 130k, wow). Persze pár alkatrészre szükség lenne az Aliról, meg tervezni kellene felfogatót, de patent lenne a végeredmény..
Ezeket hívom f@szlámának) meg se nézem, tudom amit akarok. Nálam első helyen van mindenesnek.
-
törölt tag
Ráadásul eszméleten milyen gépeket raknak össze a yutuberek. ETAPrime B-Grade/C-Grade (azért a C-Grade már elég meredek..) használt gépeket ajánl ebayről, amikbe veszel 1-2 új alkatrészt..
Nem elég, hogy a méretet meg a fogyasztást se találjak el ezek a jóemberek, most már használtat ajánlanak új ellenében..DraXoN: Alienware notebook alaplapok jók lehetnek (még a 4070-nel szerelt is 130k, wow). Persze pár alkatrészre szükség lenne az Aliról, meg tervezni kellene felfogatót, de patent lenne a végeredmény..
-
Chaser
legenda
Nekem pl megéri. Mini svájci bicska.
Box talán 2028, és az tényleg arany áron lesz. Ahogy addigra már minden ami tele van vágva rammal/nanddal. -
Busterftw
nagyúr
"mivel a mai viszonyok között nagy segítség lehet, ha legalább az operációs rendszer licencköltségeit le tudják faragni"
Valamiért az az érzésem, hogy így nem a vásárlóknak lesz olcsóbb.Nem hat, lattam mar prebuilt PC-ket laptopokat, amik Windowssal ugyanannyiert mentek, mint a FreeDOS-sal vagy amugy OS nelkul.
Sot egy szemelyes pelda bar regebbrol, amikor egy custom Clevo laptopot vettem, ahol kivalasztod a laptopot majd osszelegozod mi kell bele, amikor kipipaltam az OS-t, hogy Windows legyen vagy sem, az ar nem valtozott

-
Geri Bátyó
addikt
"mivel a mai viszonyok között nagy segítség lehet, ha legalább az operációs rendszer licencköltségeit le tudják faragni"
Valamiért az az érzésem, hogy így nem a vásárlóknak lesz olcsóbb. -
maross
nagyúr
Ha ennyire cserelheto alkatreszes, ziccer nem kidobni rogton a steamroller pro-t is, jobb gpuval. Mindig van aki megfizeti.
-
peet05
senior tag
-
.LnB
titán
-
Puma K
nagyúr
-
copass
veterán
amd-be szerelmes a szerző. ha intel+nvidia lenne, egy szó se esne róla.
-
Nergalos
aktív tag
Otthoni pc-m nem fogom lecserélni ilyenre és az eredetijére sem. Akik újban gondolkoznak azoknak sem biztos, hogy megéri. Szerintem
kíváncsi vagyok, mikor jön az xbox os?
-
.LnB
titán
Minden napra kell itt 1-2 "Steam Machine" hír.. A legtöbb helyen leírták egyszer, hogy drága lesz a tudásához képest, és téma lezárva. De itt? Itt nem. Itt nyomni kell a reklámot mert a hírező szerelmes a Steam OS-be, meg ebbe a vacak dobozba..
-
paatrick
őstag
Ez biztos nem klón max Quasimodo
vagy ha a SM egy topmodell akkor ez meg a Lizzo 
SM pont a méretével és az abban elhelyezett és betervezett alkatrészeivel megy az ilyen összeeszkábált gépek felé.
-
Chaser
legenda
legyen:
Dampfmaschine
vagy
Machine à vapeur
esetleg:
Stoommachine
de lehet ez a tuti (tetszett ahogy írva vagyon):
Dampmaschinn
vagy ha távolkelet (japán) fan valaki akkor:
蒸気機関 (Jōki kikan)de csak fordítgatok itt
Gőzgép ide vagy oda, ez csak egy "ráutaló név" a termékre.
#1 Chaser:
nagyon-nagyon nehéz azt a térfogatot megcsinálni mint ami a steam machine-nak van. Ez egy relatív kompakt mAtx ház (magasságra mindenképp), a táp a gép elejében van, egy relatív nagyobb VGA is elfér benne (talán nem egy 5090.. vagy legalábbis abból lehet nem mindegyik, de egy 5080 gond nélkül ... más kérdés nvidiával nem szabad jelenleg "steam machine klón"-t építeni).
Mondják sokat milyen rossz lett a steam machine ár-érték arány. Én ezt nem látom, az adott méretben és amit nyújt és amilyen a piac, szerintem teljesen reális. persze nem vennék mert drága
de főképp azért mert sok esetben próbálok itt-ott spórolni dolgokon, "okosban megoldani" dolgokat.. még ha néha nem is sikerül (használt piacnak van egy rizikója).De részemről úgy lassan egy éve építettem egy "steam machine klón"-t .. bazzite-val, az alábbi specifikációkkal:
Xeon 2666v3, 64GB-ram (mert volt, bár ezt lehet majd csökkentem, mert tényleg felesleges
), 1tb ssd + 2tb hdd, RX480 8GB. A gépház egy Kollink Satelite
Nekem a célom vele a 720p volt (vagy FSR-el 1080p), de sok esetben 1080p-t natívan is bírja... pár nagyon régi címnél (pl. Batman Arkham Assylum vagy Borderlans 1) a 4K is megy
Tudom, szórakoztam itx builddel eleget.
Nem tudom sok fejben mi zajlik, hogy többször akkora térfogatú hodályokat, meg rohadt hangos bontószökevény notebookokkal akarnak ide párhuzamot vonni. De nem is érdekel)
Kihívásként nekiugranék, de ezt csak diy házzal lehetne megoldani ekkora térfogatban/hanggal/fogyasztással. -
DraXoN
addikt
legyen:
Dampfmaschine
vagy
Machine à vapeur
esetleg:
Stoommachine
de lehet ez a tuti (tetszett ahogy írva vagyon):
Dampmaschinn
vagy ha távolkelet (japán) fan valaki akkor:
蒸気機関 (Jōki kikan)de csak fordítgatok itt
Gőzgép ide vagy oda, ez csak egy "ráutaló név" a termékre.
#1 Chaser:
nagyon-nagyon nehéz azt a térfogatot megcsinálni mint ami a steam machine-nak van. Ez egy relatív kompakt mAtx ház (magasságra mindenképp), a táp a gép elejében van, egy relatív nagyobb VGA is elfér benne (talán nem egy 5090.. vagy legalábbis abból lehet nem mindegyik, de egy 5080 gond nélkül ... más kérdés nvidiával nem szabad jelenleg "steam machine klón"-t építeni).
Mondják sokat milyen rossz lett a steam machine ár-érték arány. Én ezt nem látom, az adott méretben és amit nyújt és amilyen a piac, szerintem teljesen reális. persze nem vennék mert drága
de főképp azért mert sok esetben próbálok itt-ott spórolni dolgokon, "okosban megoldani" dolgokat.. még ha néha nem is sikerül (használt piacnak van egy rizikója).De részemről úgy lassan egy éve építettem egy "steam machine klón"-t .. bazzite-val, az alábbi specifikációkkal:
Xeon 2666v3, 64GB-ram (mert volt, bár ezt lehet majd csökkentem, mert tényleg felesleges
), 1tb ssd + 2tb hdd, RX480 8GB. A gépház egy Kollink Satelite
Nekem a célom vele a 720p volt (vagy FSR-el 1080p), de sok esetben 1080p-t natívan is bírja... pár nagyon régi címnél (pl. Batman Arkham Assylum vagy Borderlans 1) a 4K is megy
-
Chaser
legenda
Kb. a legolcsóbb klón az lenne, ha az ember szerezne valahonnan egy msi/lenovo notebook alaplapot 7735HS/13450HX + 4060-nal 200k környékén és nyomtatna neki otthon egy házat, felfogatót és mehetne rá valami jobbfajta hűtés (az alaplapi venticsatlakozónál persze mókolni kellene.)
Valami ilyesmire gondolok: [link]Igen, valami olyasmi lenne egy klón alapja. Esetleg szintén nyomtatott házba itx build lp kártyával, pico psu/külső táppal.. Én nem szívesen szórakoznék már ilyennel, nem is lenne sokkal olcsóbb, max kicsit erősebb.
-
mpierre
veterán
Ez a steamroller felsejlik valahonnan a múltból... Elég gyorsan távozott. Érdekes névválasztás.
-
prolad
addikt
Akkor most jönnek a bénán árazott alsó közepes hardverű gépek? Persze felárral, mert ez nem Windows PC, hanem Steam machine.
-
törölt tag
Valami ilyesmire gondolok: [link] -
Chaser
legenda
Abu azért biztosra megy, azt is odaírja, hogy igazi...lol ( :
-
Crus
addikt
Jaj. Ez akkor Steam Machine klón, amikor a guminő virtuóz az ágyban...
Mert ezzel az erővel bármi Steam Machine... aminek a nagy húzása/dobása/rúgása pont az, hogy gyak. egy venti köré van felhúzva egy 9 téflopszos' PC. Ez a "klón" ez egy böszme nagy Ifa a Valve gépéhez képest.
-
Chaser
legenda
Első blikkre ez a térfogat nagyon nem a steamé...vízhűtéssel meg biztos halkabb lesz. Jah nem)
Ez sok minden, de nagyon nem klón. Mini build steam os-sel...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- iPhone topik
- Spórolós topik
- Jövedelem
- Battlefield 6
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Elektromos autók - motorok
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Szijjártó Péter a BYD-hoz igazolt
- Nokia 6120 Classic - megelőlegezett bizalom
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- GAMER/ESPORT PC /I5 7500/RX 590/B250/2x8GB 2400MHZ/256GB SSD/1.5TB HDD/600W/
- Eladó RTX 5070, Ryzen 7 9700X, 32Gb DDR5, 1TB M.2, 850W Gamer PC!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár kb 500ezer Ft!)
- Eladó GMKtec K8 Plus mini pc és egy AOOSTAR EG01 eGPU dokkoló
- Xiaomi 13T, 8/256GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Újszerű, 12 Hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Optiplex 5060 SFF brand számítógép - Intel i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD Intel W11
- Hitachi HTS545032B9SA02 Macbook Pro kiadás
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!