Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

 • Blitzkrieg01

  csendes tag

  Sziasztok!

  Bencétől én egy Apple iPhone 13 128GB midnight készüléket vásároltam, amit letiltottak. A feljelentést csalás miatt már megtettem a Pécsi Rendőrkapitányságon.

  Az alábbi részletet a feljelentésből másoltam ki:

  A készülék 2021. 12. 16. napjáig problémamentesen üzemelt. 2021. 12. 16. napjától azonban a készülék nem jelentkezett fel a Telekom hálózatára. A Telekom ügyfélszolgálata a megkeresésemre azt a tájékoztatást adta, hogy a készülékhez tartozó IMEI szám (****) tiltásra került a hálózatukon.

  Ezt követően Bencével telefonon keresztül felvettem a kapcsolatot. A telefonban tájékoztatott, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek a tőle vásárolt telefonját letiltották. Egy hét türelmet kért tőlem. Arról tájékoztatott, hogy egy bizonyos Tóth Ádámmal próbálja felvenni a kapcsolatot, aki az ő beszerzési forrása. Arról tájékoztatott, hogy Tóth Ádám már év eleje óta “hordja ki” a Telekomtól a különböző műszaki cikkeket. Arról tájékoztatott, hogy ez a Tóth Ádám eddig a Telekom alkalmazottja volt és az alkalmazottaknak adott kedvezményekkel visszaélve tudta a műszaki cikkeket Bencének szállítani. Bence elmondása alapján ez a visszaélés tűnhetett fel a Telekomnak, melynek révén tiltásra került a Bence által a részemre értékesített készülék.

  A 2021. 12. 21. napon, a kért türelmi idő után Bencét újra felkerestem. Bencétől ekkor már a kártérítésemmel kapcsolatos előrehaladást szerettem volna kapni. Bence arról tájékoztatott, hogy nem áll szándékában a letiltott telefon 299.990 forintért történő visszavásárlása, azaz nem áll szándékában a kártalanítás. Bence arra hivatkozott, hogy ő is csalás áldozata lett és hogy nem rendelkezik már ezzel a pénzzel. Bence teljes mértékben elzárkózott a felelősségvállalástól.

  Az általam megismert információk alapján Bence tisztában volt a beszerzési forrásának kockázatával, azaz tisztában volt azzal, hogy az általa értékesített telefonokat a szolgáltató bármely pillanatban letiltja. Ezzel szemben Bence a hirdetésében azt a látszatot keltette, hogy az általa értékesített készülék megbízható forrásból származik. Bence szándékosan ejtett tévedésbe.

  "Van valami baj van?"

Új hozzászólás Aktív témák