Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Huma

addikt

Megvan.

MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) Itt kell keresned a biosban.

CPU Host Clock Control-t enabledre.

CPU Host Frequency-t (Mhz) felnyomod egy ésszerű határig.

Ott lehet állítgatni a memóriát is.

Voltot csak akkor emelj ha jó a hűtőd és akkor is csak minimálisat. Inkább feszemelés nélkül pakolj rá párszáz mhz-t. És figyeld a hőmérsékletet miután leterhelted a procit, hogy a húzás miatt nem lesz e túl magas.

De ha jobb és pontosabb leírás kell van itt prohardveren részletes tuning leírás is.

Én már jártam úgy hogy nem volt semmi figyelőprogramom. Gyári amd coolernek eltört a az egyik ventillátorága, lamellája vagy mittom minek hívják.
    Beakadt és megszorult. Nem forgott a ventillátor. A gépem passzívban is ment viszont erős terhelésnél túlmelegedett és újraindult. Egyszer csak kutatgatok bioszban és látom hogy a hőmérséklet 90 körül van. Mondom mifene. Benéztem és látom hogy nem mozog. Szerencsére volt egy másik hűtő. Gondoltam kicserélem. Viszont a gyári hűtő ráégett a procra. Hiába ráncigáltam nem jött le. Végül nagy nehezen sikerült leszednem.
    Lenézek, hol a proci. Ekkor már rosszat sejtve megnézem hűtő alját és ott volt rátapadva.
    Kitéptem a lezárt foglalatból a hűtővel együtt. Még fél órát szenvedtem mire lejött a hűtő aljáról.
    Utána már minden faxán ment. Ennyit a gyári AMD hűtőkről. Hangos, nem hűt és 3 hónap után besz@rik.

Új hozzászólás Aktív témák