Hirdetés
- Amazon Fire TV stick/box
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- TCL LCD és LED TV-k
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
-
PROHARDVER!
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
JaniS
senior tag
Közeljövőben rendelnék egy X1C-t, AMS nélkül. Filament vágót és nozzle wipert vennék még hozzá, van amit még érdemes, mert kopik vagy van jobb belőle, mint amit adnak hozzá? PLA-val használnám főleg. És néhány naív kérdés: a Bambu Lab-on a location Hungaryre van állítva, a végösszeg akkor remélem annyi lesz, amennyit látok? Revolutos fizetést elfogadják? Szállítási idő tekintetében mi a tapasztalat? És sikerül-e sérülés nélkül kézbesíteni vajon, volt valakinek gondja ilyen téren? Kezdő vagyok, csak hobbi szinten használnám. Anyagiakat is jól átgondolva esett rá a választásom, nem hirtelen felindulásból döntöttem.
-
JaniS
senior tag
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat a vásárláshoz, most jutottam el odáig, hogy elolvassam! AMS-t vennék majd, még ha külön drágább is lesz, de most a nyomtatóval a lélektani határomon mozgok az anyagiakat tekintve.
-
JaniS
senior tag
Jól vagy rosszul döntve, de megrendeltem az X1C-t AMS nélkül. Egyelőre azt szeretném látni, mennyire fog ez engem érdekelni, mennyire fog menni, mert csak olvasni róla azért más, bár egy jóideje már azt teszem és eléggé megfogott. Viszont pl. mikrokontrollerrel (Arduino) is játszadoztam, de egy idő után meguntam. A Raspberry Pi viszont továbbra is érdekel és megmaradt hobbinak. Olvasva már egy ideje a 3D nyomtató topikokat az lejött, hogy túlságosan sokat szerelni nem akarok, de természetesen nincs ellenemre, egész életemben csináltam azt is. Azért választottam ezt a nyomtatót, mert úgy látom itt lehet inkább jobban a tervezésre és a megvalósításra koncentrálni, talán kevesebb bütyköléssel. Az idő eldönti, hogy eladni fogom vagy megvenni az AMS-t és tudom, hogy hát az úgy drágább lesz. Szóval még egyszer köszönöm az összes tanácsot és maradok veletek.
-
JaniS
senior tag
Most találkoztam egy olyan problémával, amit nem tudok megoldani. Bambu X1 Carbon, 3DJake PETG filament, az adatlapja szerint 230-250 fok a szokásos nyomtatási hőmérséklet. Az első réteg elkészülte utána, miközben az extruder várakozik az értékelésre, a nozzle-ből elkezd lassan kifolyni az anyag. Ami nem lenne baj, ha utána a wiper letörölné, de sajnos nem ez történik, hanem inkább szétkeni, majd így áll neki a következő rétegeket nyomtatni. Nem általam készített videó, de nagyon pontosan leírja mi történik. Próbálkoztam egészen alacsony hőmérsékletekkel is (225-230 fok), de változatlan az eredmény ill. próbaképpen kicseréltem a nozzle wipert is egy újra, de nem változott a helyzet. Nem ismeretlen máshol sem a gond. Mit tudtok tanácsolni? Volt már ilyen problémátok?
-
JaniS
senior tag
válasz JulianSinulf #2728 üzenetére
Ó, boldog tudatlanságom kora kezd véget érni Akkor megpróbálom az első réteg vizsgálatának kikapcsolásával. A fentebbi reddites linken ajánlott valaki a g-code-ban módosítást, nem próbáltam ki:
Start GCode. Adjust as necessary
; Return to prime position, Prime line routine
G92 E0 ; Reset Extruder
G1 Z3 F3000 ; move z up little to prevent scratching of surface
G1 X3 Y5 Z0.25 F5000.0 ; Move to start position
G1 X3 Y100 Z0.25 F1500.0 E15 ; Draw the first line
G1 X7 Y100 Z0.25 F5000.0 ; Move to side a little
G1 X7 Y5 Z0.25 F1500.0 E30 ; Draw the second line
G92 E0 ; Reset Extruder
M221 S{if layer_height<0.075}100{else}95{endif}Köszönöm szépen a választ!
(Egyébként jó, hogy megvettem a nyomtatót, itt kértem tanácsot is hozzá, tetszik és tervezgetek mindenféle mütyüröket FreeCAD-ben.) -
JaniS
senior tag
Biztos csak nekem új, mert kezdő vagyok, de hátha valaki nem ismeri: [link]
-
JaniS
senior tag
Bambu Studioval már jártam így. Annyira sok filament még nem volt eltárolva benne, ezért újratelepítettem, később megjelent benne minden hibátlanul. Akkor arra gondoltam inkább, hogy a szerverükkel lehetett gond, ezért nem tudta betölteni. Mondjuk azóta vezetem egy Excelben is a paramétereit.
[ Szerkesztve ]
-
JaniS
senior tag
válasz 2thletme2day #3150 üzenetére
Miért, mi a probléma az új firmware-rel az X1C esetén? Nekem fent van, ugyanúgy nyomtat.
-
JaniS
senior tag
válasz 2thletme2day #3159 üzenetére
Köszi. Egyelőre nem vettem észre semmi problémát. Mióta fent van a legújabb firmware nyomtattam párat, wifin kapta mindig és el is indult. Tapadási probléma egyszer volt, Cool Plate-en, ragasztó is volt rajta meg brim is, de tény, hogy nagyon pici felületen érintkezett. Majd meglátjuk akkor... gondolom downgrade nincs?
-
JaniS
senior tag
Ez nagyon rosszul fest [link]
Remélem megúszta itt mindenki különösebb baj nélkül. -
JaniS
senior tag
Mosogatógéphez tervezek egy ehhez hasonló tartót nyomtatni: [link] Az eredeti fém és valamilyen műanyaggal van bevonva. PETG-t nyomtattam, hogy lássam milyen lenne, amit terveztem. Teljesen OK és természetesen a célra teljesen alkalmatlan, mert nem elég merev ahhoz, hogy megtartsa a tányérokat. Milyen anyagot ajánlanátok hozzá? Bírnia kell a nem túl magas hőmérsékletet (max. 55-60 fokon használjuk), nyilván a mosogatószereket és a vizet is, valamint nem örülnék neki, ha utána műanyagot kellene enni. (Az egyszerűbb megoldás, hogy vegyek a gyártójától nem működik, mert már nem létezik a cég.) Amit a Bambu Labnál láttam PAHT-CF jó ilyesmire? Vagy PETG-CF? Illetve ilyen relatíve kis átmérő (~3-4mm) mellett elvárható ekkora szilárdság?
-
JaniS
senior tag
Kaptam ma egy ilyen hiba üzenetet nyomtatás közben, de a nyomtatást rendben befejezte: HMS_0300_0F00_0001_0001: The accelerometer data is unavailable. Gondoltam mielőtt neki állok megnézni az USB-C kábelt csináltam egy ki/bekapcsolást és egy self-test-et, minden rendben eszerint. Valaki találkozott már ezzel?
-
JaniS
senior tag
Színezéssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Őt szeretném kinyomtatni úgy, hogy a tapadókorongjainak és a szemének más legyen a színe. (Amíg nem volt AMS már kinyomtattam kétszínű PLA-ból a szem nélküli verziót és külön a szemeket másik színből, majd ráragasztottam. Ezt most is meg tudnám tenni anyag- és időtakarékosság céljából akár, de a kérdés elvi jellegű.) Azt szépen be tudom állítani, hogy a tapadókorongok más színűek legyenek, egyszerűen a layer height alapján más színt kiválasztva az 5-6. rétegtől, ameddig a tappancsok emelkednek. A szemet a Color painting eszköztár Fill opciójával szintén ki lehet színezni, azonban mikor a Preview menübe lépek azonnal el is tűnik a színezés és kiszürkül a Print plate gomb is, vagyis a kettő funkciót együtt, azaz színezés layer szerint és mellette paint/fill nem lehet használni, úgy tűnik. A gyakorlati eset most nem érdekes, mert könnyű megoldani, az érdekel, hogy valóban így működik-e ez a funkció?
-
JaniS
senior tag
válasz Scallion #6392 üzenetére
Ha van Synology NAS, amin fut a docker vagy akár egy Raspberry Pi, akkor ezt ki lehet próbálni: [link] Ha nem ismered a dockert, akkor a Synology NAS-on a telepítéshez itt a legjobb leírás, úgy általában a legjobb forrás ennek a román srácnak a munkája: [link] A Spoolman egyszerű program, kérdés megfelel-e az igényeidnek. Nálam egy Pi-re telepítve van, de odáig még nem jutottam, hogy el is kezdjem feltölteni rá az adatokat. (Ha dockerben használod, akkor feltétlenül legyen mountolva a hostban a leírásban szereplő mappa, különben egy upgrade után elvesznének az adatok.)
-
JaniS
senior tag
Használ valaki Sunlu High-Speed PLA-t (AMS-ben)? Mik a tapasztalatok vele? Szálazásról olvastam, ami hőmérsékletfüggő és filament törésről az AMS-ben (néha), valamint néhány esetben nem túl szárazon érkezett a tekercs. Keresek valami olyan filamentet, amivel próbákat nyomtathatnék, a minőség kevésbé fontos ebben az esetben, mint a sebesség. Láttam az R3D-nek is van hasonló és a Polymaker-nek is (Polysonic), de ezek erre a célra túl drágák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest