- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- E-book olvasók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemfértkiaze
kezdő
Majd Elon Musk a teslájával földkörüli pályára vontat egy mindentis tartalmazó aszteroidát és probléma megoldva. Felvinni valamit nagyon drága, de aránylag olcsón leesik onnan akármi is.
Még azon dolgoznak, hogy ne fúródjon nagyon mélyre vagy óceán fenékre, mert akkor nem éri meg kibányászni.
Az egyik szakértő megjegyezte, hogy a becsapódás utáni nukleáris télben a mélyen fekvő tárnákban jó meleg lesz, ezért kb 500-1000 méteres kráter még belefér. Az óceánba viszont ne csapódjon, mert ott mélyen is hideg van.
”Akkor mindent megbeszéltünk, munkára! Hívják fel nekem az építő céget, mikor lesz beköltözhető az atombunker? Jövő július? Jó akkor valamikor ez után indul a projekt.” -
haxiboy
veterán
Bár szeretek gitározni, sosem értettem a különböző effektpedálok horrorisztikus árát, mikor maga a NYÁK általában egy pofonegyszerű kétoldalas nyák, az alkatrészek fillérekért beszerezhetőek, összerakni pedig nem bonyolultabb mint a kisiskolásoknak tervezett rendőr villogó építő kit-et
Nem az a 2db 200ft-s germánium tranzisztor adja az árát -
azbest
félisten
Legtöbbször már ott borul az egész alternatíva, hogy azért nem nyitnak meg bányákat, mert az ügyfelek a legolcsóbbat választják - élj a mának. Így nem éri meg a nyitás.
Néha van csak, hogy egymástól teljesen független, párhuzamos beszállítót is alkalmaznak. Úgy lenne kereslet nyugati bányákra is. -
ddekany
veterán
Az inkább a nagy mennyiségben használt nyersanyagoknál nagy gond, mint réz, alumínium, vagy akár, beton készítésre alkalmas homok. Germánium lehet hogy még 100x drágábban is belefér, csak legyen.
Most az van, hogy ha Kína hírtelen elzárja a germánium "csapot" (is), nem tudsz időben felhúzni bányákat akkor sem, ha még van értelmes természetes lelőhelyed. Hadakozás... ki mivel tudja zsarolni a másikat.
-
borg25
senior tag
Gelencsér András erről beszél, hogy nem az lesz a gond, hogy elfogynak a nyersanyagok, hanem hogy egyre nagyobb munkával lehet csak kitermelni őket, mert a bányában m3-re vetítve egyre ritkább lesz. A jó helyek már rég kiürültek. Mostmár az akad még benne helyről bányászunk.
Ezt már én mondom, hogy keserédes pont lesz, mikor azt mondjuk, hogy a hulladéklerakóban érdemesebb lesz ásványi anyagok után kutatni, mert fajlagosan nagyobb százalékban tartalmaznak majd alumíniumot, rezet, vagy más értékest, mint a bánya. -
azbest
félisten
Igen, a beszállítói lánc szándékos akadályozása fel tudja verni az árat, ahogy láttuk már az utóbbi években is. Bár nekem úgy tűnt, hogy inkább önszerveződő kartelezés volt. Nem tudom, hogy egyeztettek-e a beszállítók, vagy csak néhány példa alapján rájöttek, hogy a helyezetet kihasználva nem fog másik beszállító sem alájuk ígérni, ezért megsokszorozhatták az áraikat - a sok éves nyomott beszállítói árak után durva korrekcióval.
-
borg25
senior tag
Audio eszköznél szerintem nem érdemes az árakból kiindulni. Az audiofil jelleg miatt egy erősítőt kaphatsz 10 000Ftért és 1 000 000Ftért is. A különbség nem csak az árban és a gyártói matricában van, hanem tényleg lehet is hallani a hangon is. A két erősítő súlyában is van eltérés, a felhasznált anyagok mennyisége, és minősége, itt főként a tűrésre gondolok, hogy milyen pontosan hozza azt az értéket és karakterisztikát az alkatrész, amit ráírtak.
Szóval ez a 98e lehet best buy, korrekt és túlárazott is. Én nem vagyok ott a gitáreszközöknél, hogy ezt el tudjam dönteni. Hangtechnikához is inkább csak kérdezni tudok. -
haxiboy
veterán
Ismét egy remek akció, saját maguktól, általuk nyomtatott pénzzel, államilag bevásárolnak valamiből, aminek globális szinten felmegy az ára. Természetesen a vételár közlése nélkül...abban sem vagyok biztos hogy történt tranzakció, elég ha ők azt mondják nem?
-
azbest
félisten
jól sejtem, hogy az alapanyag költségének ezrelékét vagy még kisebb részét teszi ki, de jó indok lesz arra, hogy végtermék ára megduplázódjon? Szóval termékenkénti pár cent vagy néhány dollár beszerzési költség növekedést majd 100% áremeléssel korrigálnak a termékek vásárlói felé?
-
arnyekxxx
veterán
-
Alusky
senior tag
Az új földrengés.
-
X2N
őstag
Nem csak a germánium egyre drágább, minden félvezető drágább, a J201 jfet ára is az egekben van ahhoz képest amennyiért még én vettem 10+ évvel ezelőtt. Régen amíg volt nagy mennyiségben diszkrét félvezető gyártás mert kellett mint alkatrész és nem volt minden agyonintegrálva lehetett mondani hogy olcsók voltak élvezetők, ma már nem.
-
Ba cy lus
addikt
Nekem a germánium tranzisztoros fuzz pedálok jutottak először eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Dacia topic
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest