-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raysen623
veterán
(X)

Turb3okappa: Majd egyszer próbáld ki.
Mkndig ez az önámítás. 
Pikari: +1
Raysen: Érdekes ez a tömeghipnózis, hányan elhitetik magukkal, hogy a valósághű megjelenítés fölösleges, és hányféle indokkal verik át magukat. Mexodus pl. irreális rtx nélkül, belátsz mindenhova, ahová nem jutna fény. Csalóknak persze jó.

Az AMD kártyák fogyasztását meg sem említve.A tömeghipnózis ott kezdődik, amikor egy vazelinnel leöntött bábúról képzelik azt sokan, hogy valósághű. Az árnyékolás az egyik leg alapvetőbb dolog ebben az RT őrületben, amit véleményem szerint bármelyik gyártó szépen tud hozni ma már.
Érdekes, amikor pl. a zöldek fogyasztanak többet azt rendszerint lesz@rjátok, de ha a konkurencia, akkor megy a flame. Engem speciel ez nem érdekel és a jövőben sem fog. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
(X)

Mkndig ez az önámítás. 
Raysen: Érdekes ez a tömeghipnózis, hányan elhitetik magukkal, hogy a valósághű megjelenítés fölösleges, és hányféle indokkal verik át magukat. Mexodus pl. irreális rtx nélkül, belátsz mindenhova, ahová nem jutna fény. Csalóknak persze jó.

Az AMD kártyák fogyasztását meg sem említve.Valami csoda driverek vannak nálatok.
-
Predatorr
őstag
(X)

Mkndig ez az önámítás. 

Az AMD kártyák fogyasztását meg sem említve. -
Pikari
veterán
Nekem is az a tapasztalatom a driverek minőségével, mint amit Predatorr leírt. Ettől függetlenül vissza kellett térnem AMD-re, mert nekik meg a linuxos drivereik sokkal jobbak.
-
Raysen623
veterán
Javaslom a "legtöbb" szó jelentését megtekintened az értelmező szótárban.
Aztán a szájbőrpankkal, vagy más újabb játékokkal mit kezdenék?
slmSIG: Nincs is értelme, amíg nem próbáltál régebbi játékokat futtatni. Épp elég AMD kártyám volt ahhoz az elmúlt 15 évben, hogy tudjam, megjelenés után kb. fél évvel kezdenek el normálisan futni rajtuk az aktuális játékok, 2-2,5 évvel később meg hirtelen belassulnak vagy el sem indulnak a régebbiek. Nyilván az általad meghatározott körnek nincs ezzel baja, ahogy a magas fogyasztással vagy a gyenge RTX teljesítménnyel sem.
Szóval mások meg nem véletlenül vesznek nV-t.Amíg az RT abban merül ki minden esetben leginkább, hogy minden úgy néz ki mintha leöntötték volna vazelinnel, addig köszönöm nem kérek belőle. Ez megint egy szándékos túllövése a HW igényeknek a zöldek oldaláról. Amióta RTX kártyám van kb nulla alkalommal kapcsoltam be a funkciót, mert nem természetes ez a része. Ahol tényleg nekem sokat hoz, az árnyékkezelés, de a tükröződés már nem az igazi, volt olyan eset amikor rondább volt mint a régi megoldás. Mindezt a zöldeknél. Szóval ez idáig inkább pénisznövelésre alkalmas, aztán majd ha szépen kiforr minden gyártónál, akkor lesz értelme használni, mert addigra a fejlesztők is talán úgy fognak hozzáállni. A fogyasztásra való hivatkozás megint egy vicc, miközben árban érzékelhető különbség van a kettő közt. Most jön az Intel is harmadiknak, és lehet fel lehet kötni a gatyát mindkét oldalon.
-
turbokappa
senior tag
slmSIG: Nincs is értelme, amíg nem próbáltál régebbi játékokat futtatni. Épp elég AMD kártyám volt ahhoz az elmúlt 15 évben, hogy tudjam, megjelenés után kb. fél évvel kezdenek el normálisan futni rajtuk az aktuális játékok, 2-2,5 évvel később meg hirtelen belassulnak vagy el sem indulnak a régebbiek. Nyilván az általad meghatározott körnek nincs ezzel baja, ahogy a magas fogyasztással vagy a gyenge RTX teljesítménnyel sem.
Szóval mások meg nem véletlenül vesznek nV-t.2x Rx 580 (van) , rx 6600xt (még van) , rx6700xt (van) semmi baj nem volt a driverekkel. Ezen a szinten nem érzem az rtx hiányát.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Szóval mások meg nem véletlenül vesznek nV-t.Érdekes AMD-id voltak, mert ez pontosan fordítva szokott lenni. A pirosak az idővel beérnek, mint a jó bor, miközben az NVIDIA szándékosan elkaszálja a régebbi generációkat.
-
Predatorr
őstag
minek arra 4080, az vagy egy 4070-as szint olyan limittel, nem egyszerubb a kissebbet venni?
Szóval mások meg nem véletlenül vesznek nV-t. -
Geri Bátyó
addikt
Nekem a Sparkle már az "A" szériából sem tetszett. Mondjuk zárt házam van, szóval teljesen mindegy, de én inkább a B380-at várom. Nem játszom és a gépem még jópár évig marad, de azért az AV1 jó lenne.
-
slmSIG
tag
#5Predatorr:
"Arányaiban ettől az Intel roppant messze van, és a meghajtói még az AMD-inél is rosszabbak."
Nem tudom, de nem is érdekel, hogy mi a bánatod az AMD drivereivel, de biztosan én, meg a többi hozzám hasonló az ökör és szerencsétlen, hogy nincs vele gondunk.
Az Intel driverei is rengeteget javultak, de mindegy ez is.
Zsenikkel nem vitatkozom!
-
Kisgépkezelő
senior tag
M.2 -> PCI-e átalakítóval rá lehet dugni a videokártyára még két videokártyát. Pár éve ilyenből az összes a bányában végezte volna.
-
nexplo
őstag
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
DaVE-1
senior tag
4060ellen fog ez csak menni. De 150K-ért ne is várjunk többet..
Alternatívája nvtől ugyse lesz ilyen áron pláne 12gb vrammal de szerintem amdtől se igen
Már csak 3 nap és elárasztják a netet a review-ek. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
260 és 250 dollár, az SSD-s meg egyelőre x, benne van a cikkben.
-
nexplo
őstag
Kövezzetek meg de a design nekem bejön
Tesztet még nem láttam róla. -
flashpointer
őstag
minek arra 4080, az vagy egy 4070-as szint olyan limittel, nem egyszerubb a kissebbet venni?
-
Auratech
őstag
Videós feladatra gondolkoztam el, hogy jobb lehetne az 580-as intel, egy 4060- nál, ha ki lehetne használni, lenne rá támogatás az encoder, decoder rész tekintetében a hasonló árszintű amd, nvidia karikhoz képest. Az olvasottak alapján ez esélyes, de könnyen inkább egy M4 Mac Mini lesz az alap videós eszköz egy külső ssd-vel..
-
Raysen623
veterán
Tetszetős a design. Valamiért elkapott az RX480 nosztalgia

-
Predatorr
őstag
A 4080-am elvan a legtöbb játékban -15% órajel, -40% power profillal 180-210W-on, leszabályozva, de gyári órajeleken, -10% powerrel is 250W körül. Arányaiban ettől az Intel roppant messze van, és a meghajtói még az AMD-inél is rosszabbak.
Komplikato: Vajon hűvösebb, mint az alaplapon?
-
Komplikato
veterán
Érdekes, de szerintem egyre ígéretesebbek az Intel VGA-kártyái, szemben a CPU -kkal amit gyárt!
Ez csak szerintem van így?
-egyébként, hogy kihasználja a megmaradt 8sávot úgy, hogy közvetlen a VGA-ra(-ba) rakhatom az ssd-ket, minden más(külső) csatlakozó-kártya szükségét kihagyva, az különösen tetszik!
Mondhatni, végre valaki meglépte ezt is!
Asusnak volt már olyan RTX4060 kártyája, amin volt m.2, de ők csak egyet pakoltak rá.
-
mad823
őstag
Én azért kíváncsi leszek a teljesítményükre (meg persze az árra), de nem tudom nem fogyasztás alapon megközelíteni. Azaz ha a B580 190 wattot eszik, akkor a 4070 közelébe, a B570-et (150 watt) pedig a 4060 Ti (160w) közelébe várnám. Elvégre lett volna másfél évük...
-
Predatorr
őstag
Érdekes, de szerintem egyre ígéretesebbek az Intel VGA-kártyái, szemben a CPU -kkal amit gyárt!
-egyébként, hogy kihasználja a megmaradt 8sávot úgy, hogy közvetlen a VGA-ra(-ba) rakhatom az ssd-ket, minden más(külső) csatlakozó-kártya szükségét kihagyva, az különösen tetszik!
Szerintem is "ígéretesek".
Hogy mit ígérnek, az már más kérdés. Ki a fene veszi ezeket?
Egy több SSD-t fogadó alaplap, de kártya sem drágább. -
slmSIG
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Bluetooth hangszórók
- Gyúrósok ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- BestBuy topik
- Metal topik
- Motoros topic
- Balu77: MS365 home family (6usr) kalandok, miért nem ér semmit az 5 csillagos értékelés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- 27% - GIGABYTE RTX 5080 GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- 27% - GIGABYTE GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC 16GB GDDR7 Videokártya
- Sapphire Pulse Radeon RX 6600 8GB GDDR6 (Gyári dobozában)
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 i5-1245U 16GB 256GB FHD+ IPS 1 év teljeskörű garancia
- Apple iPhone 15 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- Apple Watch Series 10 46mm Fekete
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest