- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gaming notebook topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
msgreg
csendes újonc
Sziasztok!
Van egy XFX RX470-es videókártya a gépemben. Kb. 2-3 napja olyan jelenséget tapasztaltam, hogy kb. 15perc játék után komoly FPS drop jelentkezik, GPU 99-100%-on dolgozik még a játékokból kilépve is, sőt valójában már windows indulás után 10-15perccel játék nélkül is.
Elsőre bányász programra gyanakodtam, de már több antimalware, antivirus programmal is végignéztem a gépet és semmit sem találnak. Processzor terhelés a GPU terhelés mellett nincs, nem találok sem a feladatkezelőben sem task management programokban sem semmi gyanúsat, sőt GPU terhelésre ezek a programok teljesen átlagos 5-10%-os terhelést mutatnak. Netes kapcsolat bontására sem csökkennek az órajelek folyton 1220/1750Mhz-en megy a kártya az MSI Afretburner szerint.
A videokártya vezérlőjét frissítettem (sőt később letöröltem és újratelepítettem), de ez sem oldotta meg a problémát. MSI Afterburnert szintúgy töröltem, újratelepítettem.
Kezdek tanácstalan lenni kicsit, hogy mi lehet a háttérben. Akinek van valami ötlete, kérem segítsen, milyen módon tudnám még diagnosztizálni a problémát.A gépem egyéb elemei: Asus M5A97 EVO R2.0 ; AMD FX6300 ; FSP Raider550 ; 2x8Gb. ram; WD Green 1TB; WD Blue 1TB; ADATA SX930 128Gb SSD
-
msgreg
csendes újonc
Úgy, ahogy mondod, ellentmondásos az eddigi vizsgálódásom!
Időközben mondjuk visszatértem a helyes útra... valszeg valahogy kijátsza a gané ezeket a programokat az MSI Afterburner, viszont eltér ezektől, hiszen nem trójai programok észlelésére van, hanem egyszerűen monitorozza csak a gép mindenféle értékeit. 100%, hogy valami trójai, mivel bár nem azonnal, de kb. 1perccel az internetkapcsolat megszűnése után lecsökken a terhelés is, visszaállnak az órajelek. Elsőre csak rövid időre szakítottam meg a netkapcsolatot és ez félrevezetett kicsit!
VIszont aggasztó, hogy eddig nem sikerült megtalálnom semmilyen segédprogrammal, nem tudom letiltani az adatforgalmát sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Formula-1
- Proxmox VE
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Sorozatok
- PlayStation 1 / 2
- Adguard fizetős applikáció Windowsra és okostelefonokra, táblagépekre!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Eladó: ASUS Dual RTX 3060 OC V2 (12GB 192bit) Videokártya
- PALIT RTX 2060 SUPER 8GB GDDR6 DUAL - Gari 2025.10.31. -ig - Eladó! 67.000.-
- GIGABYTE RX 5700 XT 8GB GDDR6 GAMING OC Eladó! 57.000.-
- GIGABYTE RX 6600 XT 8GB GDDR6 EAGLE - 3 ventis hűtés - Eladó! 67.000.-
- ASUS RX Vega 56 8GB HBM2 ROG STRIX OC Eladó! 40.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest