Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Per Degaton

    tag

    Sziasztok!

    Az új vga-mat (Aorus 1080Ti) szeretném összekötni a monitor mellett a tévémmel is (Philips 65PUS6412), HDMI-n 4K/60Hz-en. Ami kicsit gondot jelent, hogy legalább 7,5 méteres kábel kell.

    Az előző kártyám, ami egy Radeon 390-es volt, nem tudta a 4K/60-at, az új viszont már nyilván igen.
    A korábbi kábellel amit még az előző kártyához vettem (és 10 méteres) nem ment a 4K/60, csak a 4K/30, 60-nál "No signal"-t írt ki a tv.

    Gondoltam sebaj, veszek egy rövidebb és minőségi kábelt, méghozzá ezt, ami biztosan 18 Gbps-t tud.

    Azonban ezzel sem tökéletes a helyzet. Megy ugyan a 4K/60Hz, de csak akkor stabil ha a színformátumot YCbCr 4:2:0-ra rakom. Ha feljebb rakom 4:4:2-re, 4:4:4-re, vagy RGB-be, akkor szinte egy-két másodpercenként elmegy a kép, majd visszajön, elmegy, majd visszajön, tehát használhatatlan.

    Ez vajon mitől lehet? Adná magát, hogy a kábel nem bírja, de ennek elvileg bírnia kellene ezen a hosszon is.
    Nem nagyon szeretnék egy még ennél is drágábbat venni, főleg ha nem biztos, hogy ez a baj. Bár gyanítom, hogy igen, mert a 4:2:0 sokkal kevesebb adatmennyiséget jelent tudtommal.

    Ha meg ez a gond akkor tudna valaki ajánlani egy legalább 7,5 méteres kábelt ami biztosan jó és nem kerül egy kisebb vagyonba? Előre is köszönöm.

    (Egyébként 99%-ban játékra, vagy filmre/sorozatra használom ilyenkor a tévét, és ott nem sok különbséget látok a formátumok között, de azért mégiscsak zavar, hogy nem megy mikor elvileg kellene.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák