Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • fodor0410

    tag

    Sziasztok!
    Vég elkeseredésemben írok ide, mert teljesen tanácstalanok vagyunk.
    Ismerősöm fiának gépét próbáljuk megcsinálni. 260 ezerért raktuk össze, Gigabyte alaplap (nem tudom milyen de valami gamer szerű), i5-ös proci, 1TB vinyó, 8GB DDR4 ram, 2GB-os MSI videókártya.
    PUBG-vel, Fornite-tal, SIMS4-gyel játszott, viszonylag jól bírta a 2 gigás kártya.

    Annyi változás jött, hogy került bele egy 6GB-os Asus GEFORCE GTX 1060 videókártya és egy 240GB-os SSD. Az SSD-re ráraktuk a windows 10-et és a fortnite-ot és bármilyen beállításon befagy a játék elején és azt dobja ki, hogy elfogyott a grafikus memória. A gép nem reagál, Ctrl-Alt-Del-re sem, kényszer újraindítással tudtuk visszahozni. Mindenhol megnéztünk mindent, felismeri a gép, a driver friss, stb. beszéltem a sráccal is, akitől vették a kártyát, segítőkész volt, még 1 év gari van rá, ő is találgatott, azokat is kipróbáltuk, de sehogysem megy. Néztem feladatkezelőben mennyit eszik a játék a kártyából meg a ramból, minden rendben volt, semmi extra, próbáltuk OC, Game, alap gyári módban, sehogysem megy. BIOS-ban is nézelődtem, de nincs semmi extra videókártyás vagy PCI Express-es beállítás.

    Aztán kísérletképpen visszaraktuk a régi 2 gigás kártyát, de már azzal sem megy, kékhalált is kapott, meg az elfogyott a memória hibát.
    Gyanakodtam a játékra, mert amikor befagyott, akkor a kártya használat lement 0%-ra, előtte 50-60 között volt, és a játék mellé kiírta hogy Nem válaszol, pedig legálisan lett leszedve, telepítve, stb. nem tört játék (Fortnite).
    Mivel a régi kártyával is szarakodott, és korábban, amikor HDD-ről futtatták és a 2 gigás kártyával így működött, arra gyanakszom, hogy az SSD lehet a ludas.

    Szabad SSD-re játékot telepíteni? Nem lehet, hogy emiatt fagy ki?

    Szerdán megyek legközelebb, azt találtam ki, hogy az SSD-n CSAK a windows lesz és minden más megy a HDD-re és megpróbáljuk így. Addig is szeretném a véleményeteket, tanácsotokat, segítségeteket kérni!
    Ha esetleg rossz helyen van a posztom, kérlek jelezzétek hová írjam még ki!

    Előre is nagyon köszönjük, már semmi ötletünk nincs miért nem megy.

Új hozzászólás Aktív témák