Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • J97

    tag

    válasz solfilo #70221 üzenetére

    Köszi körülnézek! Viszont újabb tényállás van. Kicsit hosszú leszek de a teljesség kedvéért leírom mi történt eddig. Úgy voltam vele ha már úgyis a végét járja a kártya akkor adjunk neki. 2D-ben habár működik és stabil is, hiszen éjszaka is megy a gép és reggelre sem fagy ki vagy bootol el attól még nem a 460-at használom majd 2D-re, hanem az IGP -t. Eladni úgyse tudom így/nem is akarom, akkor tehát nézzük meg mikor adja meg magát teljesen. Ráengedtem a Furemark VGA Stress testet. 100% GPU terhelés, hőmérséklet szépen emelkedik, 65 foknál a Furemark test bekockásodott ahogy a játékok is majd megállt. A gép nem indult újra, nem fagyott be, minden teljesen ok volt. Elindítottam újra a Furemark progit, amit tapasztaltam, hogy nincs hőmérséklet kijelzés. Megnéztem GPU-Z-vel is, elmentek a sensor adatok, nem jelez semmit. Viszont a stress test fut immáron 20 perce és nem áll be. Úgy voltam vele akkor adjunk neki Diablo3-al. Sikerült játszanom úgy 1,5 órát gond nélkül majd kiléptem. Elbootoltam a gépet, restart után visszatértek a sensor adatok is. Win alatt stresstesttel 80 fok fölé ment a hőmérséklet és nem állt be a kártya. Én állítottam le a tesztet kézzel. Egy nappal később megismételtem a tesztet linux alatt is, hogy a kártya stabil-e még 3D alatt vagy sem. Stabil volt, viszont a hőmérséklet adatok meglepőek voltak. Felszökött 98-99 fokig a hőmérséklet. Habár a max. engedélyezett hőmérséklet a GTX460-nál 104 fok, 5 perc kínzás után magam állítottam le a tesztet.

    A hűtést nem olyan rég tettem rendbe. Megvolt az újrapasztázás, a portalanítás és a hűtőventilátor cseréje. Eddig nem volt vele problémám és a hőmérséklet adatok sem szálltak el.

    A hűtési megoldás esetemben is pont [ilyen] csak egy Artic cooling F12-vel.

    Hogy lehetséges, hogy a kártya hibázik 65 foknál majd később 99 fok alatt is stabil és megszűnt a korábbi posztban is említett többször reprodukált jelenség, ami feltételezem újra előjöhet.

    Esetleg cseréljek hűtést? Ha igen mire? Néztem erre a kártyára való gyári hűtési megoldást is de kb. annyiba kerül mint maga a kártya használt piaci értéke. Ez sajnos nem alternatíva.

    Ötlet?

    Minden nap egy alma és a doktor al ma. | Kirby a parancsnok!

Új hozzászólás Aktív témák