Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Attila2011

    aktív tag

    Üdv!

    A "sima" azonnali kérdések topikból jövök, mert úgy fest, hogy a videokártyámmal van baj. Leírom a már ott írtakt is.

    Szóval. Reggel bekapcsoltam a gépet, majd több játékból is belépés után kidobott, vagy kifagyott még betöltés előtt. EGyiknél a következő hibát írta ki: Game error 105: Could not initialize Direct3D. Please ensure you have DirectX 9.0c [Dec 2005] installed. [105]. Illetve még egy hosszút is, de arra már nem emlékszem, csak javasolta többek között, hogy más felbontást/színvalamit állítsak be.
    Akkor nem volt már időm vele foglalkozni, ezért lekapcsoltam. Délután próbáltam újra, adott játékot újra tettem, viszont a hiba továbbra is fenn állt. Ezért frissítettem drivert is, de nem javult. Sőt a kép is elkezdett furán csíkozódni, akár az asztalon vagy böngészőben:

    Kipróbáltam egy másik hdd-n lévő win7-es rendszerrel (alap rendszer ssd-n van és win8.1), ott is jelentkezett ugyan ez a hiba. Majd egyre rosszabb lett, végül bejelentkezni sem tudtam a rendszerben, win logo után kifagyott.

    Jelenleg csökkentett módban futtatom a rendszert, így "megfelelően" működik. Előbb teljesen kipucoltam a vga drivert, utána ment 'rendes" módban is. Megpróbáltam drivert újra tenni, megint előjött a hiba. Most valamiért nem tudom drivert teljesen kiszedni...

    Amit még próbáltam; kipucoltam gépet, kiszedtem vga-t, majd újra visszatettem. Másik topikban javasoltak újrapasztázást, de azt így kapásból nem tudtam megcsinálni (bár nem is tudom pontosan hogy kell). Javasolták, hogy indítsak el egy Linux-t pendrive-ról, egy ubuntut választottam, ami sikeresen el is indult, nem tudom továbbiakban mit kellene vele tesztelnem, 1-2 youtube videot indítottam csak el, azok mentek.

    Videokártyám egy Gigabyte gtx 460-as.

    Remélem nem hagytam ki semmi részletet, a válaszokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák