Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Nagytoll

    senior tag

    Sziasztok! TDR-hiba miatt nem tudok egy-két játékkal játszani amiknek erősebb grafikája van. Watch Dogs, Witcher 3, Thief, Lords of The Fallen, nagyjából minden 2014 után megjelent, grafikailag erős játék kifagy. Mostanában a witcher 3-mal tesztelgettem és csak átvezetővideók alatt fagy ki TDR hibával.
    A rendszerem:
    -CPU: Intel Core I7 2600
    -GPU: Zotac GTX 660 ti AMP!
    -4gb ram
    -Asus p8h61 -m lx alaplap
    -Corsair Builder series CX500 táp -500W
    Egyszerűbb játékokkal semmi gond, se nem fagynak ki, se nem laggolnak. Ezekre néhány példa: Dishonored, Castle Crashers, Borderlands 2/Pre-Sequel, Tomb Raider. A hiba rögtön az után jött elő miután videókártyát cseréltem, egy Asus HD6670-et válott a 660ti, tápot is cseréltem, hogy biztos elbírja a rendszer. A hibát nem oldotta meg egy sima friss telepítés, próbáltam win8-at, 8.1-et, 7-et és most 10 van fent. Úgy tudom egy kicsit kontrollálni, ha msi afterburner-ben visszaveszek a GPU órajeléből és a VRAM-éból is, de ez nem mindig működik. Nagyon sok helyen keresgéltem megoldást erre a problémára, semmilyen regedit + beállítás nem segített, így 2 lehetséges megoldást látok most magam előtt. Az első, és talán költséghatékonyabb, hogy a videókártya feszültségét megemelem kicsit, hogy az alap órajelen mehessen hiba nélkül (a kártya alapból nagyon overclockolva van a referencia modellhez képest), ez elméletileg (szerintem) működhet, csak nem tudom milyen mértékben biztonságos. A második megoldás pedig egy alaplap csere lehetne szerintem, mert a mostani alaplapon csak PCIe 2.0 van, ez nem tudom mennyivel, de tudom, hogy visszafogja a kártyát. Na meg kellene a SATA3 és USB3 is, szóval ez egy egész jó ötlet lenne.
    Most 987mV megy a videókártyába EVGA Precision X szerint, a kérdésem az, hogy biztonságos-e ezt 1000mV-ra emelni(ez az első lépcső/fokozat a csúszkán ahol emelni lehet a feszt).

Új hozzászólás Aktív témák