Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PureSoul

    csendes tag

    Üdv!

    Konfigom (releváns része) a következő:

    Alaplap: ASRock 785GM-S3
    CPU: AMD AM3 Phenom™ II X4 955
    VGA: ATi PCIe HD5830 1GB

    A gép 3 éves, és már a kezdetekben is néha "furcsán" indult el: nagyon hangos ventilátorzaj (kb. mintha egy repülő készülne felszálláshoz), viszont kép nincs (ellenben hallom az alaplapi "csippanást" induláskor). Ilyenkor néhány ki-be kapcsolás után (illetve a táp áramtalanítása is meg szokott történni) rendesen indult a gép. Később észrevettem, hogy a gép gyakorlatilag mindig "restore from hibernation" felirattal indul, illetve néhány játék közben (tipikusan ilyen volt a GTA IV) teljesen lefagy a gép és hard reset után a fenti "tünetegyüttessel" indult újra a gép (lefagyáskor viszont nem adott semmilyen furcsa hangot a gép).

    Időközben néhány alkatrészcsere történt (táp, memória, SSD), viszont a fent leírt dolgok egyre gyakrabban fordulnak elő (egyik gyanusítottam a táp volt, de mivel azóta az cserélődött, nem az volt a ludas), leginkább a gép használata közben (pl.: Youtube videók full HD full screen nézésekor, játékok futtatásakor - múltkor Heroes 3 [a régi complete edition] közben fagyott meg a gép teljesen!).

    Kérdésem, hogy szerintetek a videokártyával vagy valamelyik másik komponenssel lehet a gond? Illetve van az ilyesféle hibára bármi megoldási javaslatotok?

Új hozzászólás Aktív témák