Hirdetés

Aktív témák

  • Bubu79

    addikt

    válasz mh197 #2673 üzenetére

    Mint már azt írtam előrébb, az optikai meghajtók NEM TUDNAK gyorsabban menni, mert nem tudnak ennél nagyobb tempóban olvasni.
    Tehát ha megfeszülsz, akkor sem fog gyorsabban menni semmilyen íród sem ( még az a pár SATA kivitelű DVD író sem képes nagyobb sebességre, hiába tudna esetleg a csatoló felülete alapján akár 150MB-tal is olvasni :P ;)

    Hopsza, most olvastam csak visszább, bocsi a dorongoló hangnemért:B
    Tehát: a sebességet sajna nem az elektronika határozza meg elsősorban, hanem a lemez felpörgetési ideje, az adatok elhelyezkedése a diszken, és még néhány egyéb jellemző.
    Ha már szedtél szét meghajtót, akkor láthattad, hogy az optikát tartalmazó egység meglehetősen robosztus darab, aminek mozgásba hozásához, mozgásban tartásához meglehetősen komoly szervo motor, és elektronika van. Ez a rész megleghetősen nagy tömeggel bír, tehát nagy a tehetetlensége. Az ebből a tehetetlenségből adódó késlekedések miatt megnő az adatra várakozási idő. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a fókuszáláshoz tartozik egy másik szervó is, ami arról gondoskodik, hogy a lézer optimálisan érje a lemez felületét.
    Ezekből adódóan nem hinném, hogy mostanában elérhető lenne az általad kívánt sebesség.

    [Szerkesztve]

    "In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

Aktív témák