Hirdetés
- [Re:] Külső grafikus kártya notebookhoz?!
- [Re:] Computex 2022: 500 Hz-es monitorral menőzött az NVIDIA
- Apple notebookok
- E-book olvasók
- Gaming notebook topik
- Synology NAS
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Autóhifi
- [Re:] Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- [Re:] Közszemlén az ASUS x Neon Genesis Evangelion házasság egyelőre végső felvonása
Aktív témák
-
Medve59
tag
Meddig birja egy P4 3.0ghz proci?
Mármint a meleget hány fokig birja,mi az a höfok ami még hosszútávon nem kárositja?
Az enyém P4 3.0Ghz prescot gyári hütövel alpon 54 Fokos terhelésel 65 fokig felmegy,szerintem ez egy kicsit sokk nem?Nem tom, mitom én.
-
Pacák
senior tag
válasz
gerus1981 #1971 üzenetére
Mérni és faragni kell rajta sokat, de minden megoldható. A ház elejébe is kell egy új bekapcsgombot ügyködni, a régi dizájnos gomb mögé egy másik roncs AT ház reset-gombját is beépítheted a hozzátartozó kéteres kábellel és kész. A hátlapon kell majd sokat faragni. Volt is a PH -n egy jó cikk én is ez alapján alakítottam át a régi fekvő AT -s házamat ATX -re. Bővebben: link Képet az enyémről már nem tudok mutatni, mert a tar.hu -n az összes az enyészeté lett. Amiket meg előtte csináltam hagyományos filmre a ház átalakítása közben, az meg nem sikerült -> nem értékelhető eredményt hozott az előhívás.
Nuclear launch detected
-
NoLF
addikt
hmm. érdekes dolgot tapasztaltam.
régebbi k7 konfigomban volt egy philips dvdrom, a rendszer néha-néha megállt, bármit csináltam. pl zenehallgatásnál random megáll a zene 3-5 másodpercre, filmnézésnél random megáll a film 3-5 másodpercre, ilyesmik. Teljesen véletlenszerűen csinálta, s miután kihúztam a dvdromot, abbamaradt.
most lett egy k8 konfigom, gondoltam belerakom ezt a dvdromot, hátha ezzel a konfiggal nem lesz ilyen gondja, de van. ugyanazt csinálja. szalagkábelt még nem próbáltam cserélni, de nagyon kétlem hogy az lenne a baja.
szerintetek létezik olyan, hogy ez a philips dvdrom ilyeneket műveljen?
kössem át masterre (most slaven van, masteren egy dvdíró), próbáljak másik kábelt, ésatöbbi? valahogy azt érzem, nem fogja megoldani a problémát...The Institute of Unfinished Research has concluded that 6 out of 10 people
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
egy nagyon csendes, ám nf4u chipsetet hűteni képes nb-ventit keresnék, ha tudnátok valami jót ajánlani. A pci-e mögött van a venti, így passzív zalmanok stb kiesnek. Köszi!!! -
-conrad-
addikt
Bocs, nem tudtam már szerkeszteni.
A cool'n'quiet-ről kellene egy olyan infó, hogy mi alapján is működik. Az lenne a lényeg, hogy a procim mondjuk félnapos Battlefield2 után is 38 fokos, mindezt gyári ventivel. Most kapok egy coolink batot, ami ugye jobb. Van egy hardcano 13-am, ami tud ventit szabályozni. Az lenne a kérdés, hogy 100%os prociterhelés mellett tudja e a CnQ a venti fordulatszámát visszevenni, vagy csak ha pl 20% os a proci, így visszaveszi a mhz-et, és emiatt a venti fordulatot is. Mert ha úgy van, hogy 100% mellett a venti forog maxon hőfoktól függetlenül, akkor vezérlem a hardcanoval, ha meg úgy, hogy 100%nál ha a hőfok nincs 40, akkor csak alig pörgeti a ventit, akkor rábíznám a cnq-ra.
köszi! -
rii
nagyúr
Tegnap, és tegnap előtt este a gépem olyat csinált, hogy filmnézés közben a monitor stand-by megy, gondolom a gép lefagy teljesen, és hosszú, 4 mp-es sipolás következik 2 mp -es közökkel.
A POST előtt valami olyat ír ki, hogy a CPU frek.je megváltozott, és hogy recheck-oljam meg a SOFT menüben.
Előre is köszi minden segítséget!piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
lorcsi
veterán
Kérek egy kis segítséget...
betettem a SB 5.1live!-ot a gépbe fasza is volt de újraindítás de az során már csak az integráltból jött a hang ( összeakadtak..)
letiltottam a bios-ban az integráltat & most a win-ben kellene, de sehogyan sem akarja ( örökölt audio,mid ezközök néven van ) a letiltás az ezközkezelőben meg sem jelenik
ti hogy szoktátok?.... -
NoLF
addikt
-
Hun'reeth
őstag
válasz
-conrad- #2008 üzenetére
A CnQ és a venti szabályozás alapvetően 2 különálló dolog. A cnq arra jó, hogy amikor nincs maxon terhelve a proci leveszi a feszt és a szorzót azaz a működési frekvenciát felére.
Alaplap és biosfüggő dolog, hogy egyes hőmérsékletekhez biosból rendelhetsz ventillátor fordulatszám ki-be kapcsolást ill. sebességet. De ez alapvetően nem a cnq része.''Öregember nem gyorsvonat!''
-
-sickdog-
csendes tag
Sziasztok! Következő lenne a problémám: Vettem minap egy club 3d radeon 9700-at tök jól működött, meg minden. Felraktam az új catalystot, az felismerte 9700 pronak. Minden megy f*aszán. Egyik indításnál szar a kép, ikonoknál szétcsúszva a kép az asztal is vibrál, az egér is. ??? speciális fül a megjelenítésnél nem érhető el. Újraindítom, minden ok, játszok, minden ok. Azt hittem kilazult, megigazíttam. Kb. 30 indítás után újból megcsinálja???? Ha újraindítom, megint jó és ,ha egyszer felállt jól akkor nem hibázik. Mi a baj? Memória? Kiküszöbölhető ez? HELP! Ritkán csinálja, amikor kedve van, hogy vigyem így vissza?
-
NoLF
addikt
-
-sickdog-
csendes tag
Be, bár amikor beraktam, picit erőszakosnak kellet lennem és egy cseppet feszül is. Ez lehetne baj? De akkor miért csak az asztal szar? Néha a bootolásnál is szar de néha bootoláskor jó és csak az asztal lesz ilyen csíkos/zavaros/másszínű. Láttam (asszem az sg.hu-n) memóriahibás radeonok képét és az pont ilyen volt
De akkor miért csak ritkán csinálja, ésjátékok közben miért nem?????
-
-sickdog-
csendes tag
http://vganfo.uw.hu/tuning.html a lap alján van 3 asztalról mentett kép. ilyesmit láttam én is. A kari nincs húzva.
-
lorcsi
veterán
azt néztem de nem találtam....mégegyszer nekifutok...
http://64.233.183.104/search?q=cache:5-tuArI7IHAJ:szamitogep.hu/show/read.php%3Fid%3D13094+abit+st6&hl=hu&client=fire[/L] fox-a[L]
itt azt írják a DIP kapcsolókkal is ki lehetkapcsolni...de itt van előttem a könyve & abban nincs benne :8..
bár nem is az agond hanem a win-ben akadnak a biosban már kikapcsoltam ...
[Szerkesztve] -
-sickdog-
csendes tag
Tud valaki esetleg segíteni még????? plz! Fontos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---Azé kösz NoLF
[Szerkesztve] -
Pacák
senior tag
válasz
-sickdog- #2030 üzenetére
Szerintem nézd meg jobban milyen catalyst van felrakva. Szerintem valami szoftveres tuning van ott, ha pro -nak ismeri fel a non-pro -t. Nem mondom, hogy szándékosan tuningolod, hanem inkább egy nem hivatalos catalyst -et használsz mostanában. Omega driver?
Nuclear launch detected
-
-sickdog-
csendes tag
Nem biztos, hogy a driver miatt kezdte el... csak azóta van ez a hiba. 5.8-as catalyst van fent az ati honlapjáról szedve. Máshol olvastam, hogy ez amiatt lehet, mert pros biosa van, de így nem húzhatja fel az órajelet a pro-éra? vagy mégis? egy nagy kérdőjel vagyok. Amúgy nem piszkáltam.. +tök új. -elfekvőben volt dobozosan egy boltban- A club 3d honlapján nem is találtam meg a kártya default adatait/ órajeleit, mintha nem is csináltak volna ilyet.... Nekem meg itt van a gépemben....
[Szerkesztve] -
-conrad-
addikt
Senkinek nincs valami halk chipset tapasztalata? A gyári 8000et pörög, mindig az eget kémlelem helikoptert keresve, és csak a ventim az.
-
Rommel6600
őstag
Hello
Silent Hunter 3 at szeretnénk játszani a haverommal, és én lennék a server (router mögül)
Kérdés: Honnan tudhatnám meg hogy a SH3 milyen portokat akar használni, milyen beállításokkal??? mert engedélyezni kell a router-tűzfalának
különben nem tud hozzám csatlakozni!
előre is kösz -
Pá
addikt
WinXp.
Nem túl gyakran jelentkezik a probléma(mondjuk heti 1-2), de van, hogy egyszer csak ''lefagy'' az egerem.
Illetve valszeg az usbport, mert láthatóan áramot sem kap az egér(nem világít) átdugom vagy 5 másikba de úgy sincs semmi.
Restart megoldja a problémát, de akkor is zavaró.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Jay-T
csendes tag
sziasztok
van egy uj konfigom: AMD athlon 64 3000+ venice, gigabyte k8n ultra, 2x512 ddr 500,asus 6600gt,samsung sata 160gb
namármost ha windowst telepítek a partíciókijelölő résznél mindig lefagy az egész,átraktam a memóriákat másik modulba és fel tudtam rakni a windowst,aztán kíváncsiságból megint elindítottam a telepítőt és ugyanazon a ponton(tehát ahol a partíciókkal lehet babrállni az elején) megint lefagyott, raktam a memóriákat mindenféleképp de állandóan lefagy azon a részen. Szerencsére a windows xp megy,és stabilnak tünik a rendszer(1hetes), de miért fagy le mindig a telepítés elején?és vajon akkor az egyszer miért volt jó mikor felraktam a windowst? Ja próbbálltam másik memóriával is de akkor is lefagyott
Köszi a segítséget előre is -
-conrad-
addikt
Usb probléma nálam is előfordul, csak nálam az, hogy usb-s bill van a gépemen, és van egy rendszerválasztó menü induláskor. Eddig, ha nem nyomtam entert,akkor fekete képernyővel megállt, mikor meg igen, akkor betöltötte az os-t. Nem tudtam mi lehet, amíg ki nem próbáltam egy ps2-es bill-t. Azzal ment. Sőt úgy is, ha nyomtam vmi billentyűt a menü megjelenése előtt/bios után/, akkor felvillant a led a bill.-en, és kivárva h magától induljon az alapértelmezett os,ment. Most viszek haza egy átalakítót(usb-ps2).
-
Norter
csendes tag
Sziasztok!
Ismer valaki olyan távirányítót, aminek vevőegységét USB-re kötve egyszerüen tudnám irányítani mediaplayert, és a winampot.
A segítséget előre is köszi. -
Pá
addikt
Pontosítok.
Szóval, az egér egyszer csak fogja magát és nem mozdul többet(mutató látszik, csak nem mozog, mintha odacövekelték volna).
De amikor ezt csinálja még világít az optikája, tehát áramot kap az usbn keresztül.
Aztán ha kihúzom és újra bedugom nem világít. Gondolom az USB nem érzékeli, hogy beledugtam valamit?
Az egérrel van baj?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
törölt tag
Valaki be tudná linkelni azt a topikot, amiben mindenféle patront lehet kapni.
A BCI-24 olyan 400 Ft körül volt. Elhagytam a linket
THX -
Gh0sT
addikt
Valaki mondja azt hogy hülye vagyok, de tényleg az vagyok?!
Adott a régi oprendszerem egy 6.x-es neróval 48X-os Teac CD íróval.
Adott az új oprendszerem (ua. mint az előző) egy kicsit újabb 6.x-es neróval és ugyanazzal az íróval.
Megpróbálok audio CD-t írni 40x-es sebességgel és a buffer folyamatosan kiürül, a gép megakad, stb. Úgy vettem észre, hogy 16-20X-os sebességnél nincs semmi probléma, efölött viszont kb. a cd 20-25%-ánál elfogy az adat a bufferből és felszökik a prociterhelés.
Ha emlékeim nem csalnak, akkor a régi rendszeremen minden gond nélkül ment az írás gyorsabban is. Hülye lennék, rosszul emlékszem? Nem mintha annyi cd-t írnék és nem is akarok ilyen gyorsan, de most már b@ssza a csőröm hogy mi lehet a gond. Bár lehet, hogy a bibi a fejemmel van.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
emitter
őstag
válasz
#57764352 #2040 üzenetére
ez nem az a topic, de itt még olcsóbb
szerk: a link lemaradt: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Pacák
senior tag
válasz
-sickdog- #2032 üzenetére
Ha nem te piszkáltad, akkor sajna már a boltban piszkálták meg, vagy fene tudja hol, mielőtt hozzád került. Ezt bizonyítani nem tudod persze. Megpróbálhatod kideríteni, hogy mi volt az eredeti típusa a kártyának és visszasütni az eredeti bios -t. Ebben emlékeim szerint Rudi a itt a fórumon tud neked segíteni. Meg Yutani neve is rémlik a VGA témában, hátha benéznek ide.
[Szerkesztve]Nuclear launch detected
-
Pacák
senior tag
válasz
Rommel6600 #2047 üzenetére
Ismeretségi körömön belül két int. hangos és két hang nélkülit is tudnék mutatni a tusl2-c -ből. Sőt: integrált lanos is létezik. (opció)
Nuclear launch detected
-
Jay-T
csendes tag
sziasztok
van egy uj konfigom: AMD athlon 64 3000+ venice, gigabyte k8n ultra, 2x512 ddr 500,asus 6600gt,samsung sata 160gb
namármost ha windowst telepítek a partíciókijelölő résznél mindig lefagy az egész,átraktam a memóriákat másik modulba és fel tudtam rakni a windowst,aztán kíváncsiságból megint elindítottam a telepítőt és ugyanazon a ponton(tehát ahol a partíciókkal lehet babrállni az elején) megint lefagyott, raktam a memóriákat mindenféleképp de állandóan lefagy azon a részen. Szerencsére a windows xp megy,és stabilnak tünik a rendszer(1hetes), de miért fagy le mindig a telepítés elején?és vajon akkor az egyszer miért volt jó mikor felraktam a windowst? Ja próbbálltam másik memóriával is de akkor is lefagyott
Köszi a segítséget előre is
Aktív témák
Hirdetés
- [Re:] Külső grafikus kártya notebookhoz?!
- Távcső topik
- Politika
- [Re:] Az iPhone 13 négytagú családját hivatalosan is bejelentette az Apple
- [Re:] Computex 2022: 500 Hz-es monitorral menőzött az NVIDIA
- KONZOL beárazás
- [Re:] Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Mozilla Firefox
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- [Re:] [petipetya:] Nagy chili topic. :)
- További aktív témák...
- Olcsóbb lett!! i9 9900 32GB 3200MHz RTX 3070 500GB NVME + 2TB HDD
- Dell Latitude 7480, 14" FHD IPS matt, i5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, 6 hónap garancia
- Új Dell Latitude 15 5510, 15.6" FHD IPS, i5-10310U, 16GB, 256GB NVMe SSD, ujjolv., gar 2023.12-ig
- Lenovo Thinkpad L460, 14" Full HD IPS Matt, i5-6200U, 8GB DDR4, 192GB SSD, ujjlolv., gar.
- Lenovo Thinkpad T460s, 14" FHD IPS, i5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, dupla akku, 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Abesse Zrt.
Város: Budapest
Cég: The IT Solutions B.V.
Város: Debrecen