Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kntibi

    csendes újonc

    Sziasztok,

    Nem tudom pontosan melyik kategóriába tartozik a problémám, ezért több helyre is kiírtam.
    Kezdjünk a konfiggal:
    Alaplap: Asus B150M PRO GAMING
    CPU: Intel Core i5-7600K 3,8GHz BX80677I57600K
    RAM: Kingston HyperX Savage Black Kit2 8192MB 2666MHz CL13 DDR4
    Vidkari: Asus GTX1050Ti 4GB DDR5
    Táp: CoolerMaster 700W MasterWatt Lite
    Merevlemez: 1 TB WD Caviar blue + 250 GB Samsung 860EVO
    Ház: Zalman Z3 Plus

    Az alábbi esetben szeretném a segítségeteket kérni:

    Nagyjából 3 hete böngészés közben a gép eldobta az egeret és a billentyűzetet, majd teljesen kifagyott, ezért főkapcsolóval kikapcsoltam. Visszakapcsoláskor viszont nem bootolt be. Tehát még a BIOS-hoz sem fértem hozzá, hiszen egyáltalán nem bootolt, a speaker sem csippant, csak a ventik pörögtek.
    Kipróbáltam a RAM-okat, és arra jutottam, hogy az egyik RAM-mal beindul de a 4 közül csak az egyik foglalatban. A másik RAM-mal pedig egyáltalán nem indul. Illetve amikor az egyikkel bebootolt a rendszer, akkor ha picit megmozgattam a gépházat, akkor kifagyott és újraindult gép.
    Mivel garis, visszavittem a RAM-okat szervízbe. Tudniillik, a szervíz, ahova a gari szól országos rekordlassúsággal dolgozik (2-3 hónap), nekem pedig a gép munkaeszközöm is, ezért sos vettem egy új RAM-ot, és egy új tápot is (mert a szervízben azt mondták, hogy valszeg a táp is elment).
    Új RAM: Corsair 16 GB Vengeance LPX DDR4 3000 Mhz CL15 KIT
    Új táp: Corsair CX650M 650W

    Na most ezekkel az új alkatrészekkel sem bootolt, egyáltalán, de még csak annyira sem, hogy a BIOS-hoz hozzáférjek.
    Jött tehát az alaplapcsere, ami amúgyis tervben volt, ugyanis nem vagyok igazán megelégedve a B150M Pro Gaminggel.
    Tegnap ki is cseréltem a vadonatúj Asus Z270-K -ra. A 2 RAM-ot betettem a User Manualban leírt 2 slot-ba, viszont így továbbra sem bootolt. Átraktam a másik 2 slotba, így elindult. BIOS-t beállítottam, majd felraktam egy win10-et. Jöttek a driverek, majd hirtelen megint elszállt az egér, és a billentyűzet, sőt, most a monitor is, szóval főkapcsolóval lenyomtam. Azóta csak akkor indul a gép, ha csak egy RAM van benne (mindegy melyik), és csak akkor ha az az 1. RAM slotban van.

    Tudom, hogy ezeket az új beruházásokat egy átfogó teszttel el lehetett volna kerülni, de egyszerűen már mindenkit megkérdeztem az ismerettségi körömből és senkinek nem volt ddr4-es ramja, kompatibilis alaplapja, vagy s1151-es procija, így muszáj voltam megvenni ezeket.

    Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma? Esetleg processzor? Szinte már az egész gép új.... Miért csak 1 RAM-mal indul?

    Előre is ezer hála mindenkinek aki segít :-)

Új hozzászólás Aktív témák