Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petty323i

    csendes tag

    válasz spista222 #5108 üzenetére

    Helló! Örülök,hogy stimmel az alkatrész,így ma tudok tovább próbálkozni,mert ilyen sorozatszámúak vannak csak a donor ASUS P5B-n,amit bontogatok.
    (...más:az ASUS-on solid capacitorok vannak a proci körül,az msi-ben sima elkók.Értékük megegyezik 4V/680mikro,ha feltámadna a deszka átraknám az 5000 órás kondikat az MSI-re a hosszabb élettartam reményében,amennyiben lehetséges :) ?? )
    Visszatérve a fetekre: Találtam még 2 gyanúsat a pci-express 16X slot felett,ezeket ma kiveszem mérésre,ha sikerül,mert nagyon gáz odaférni,de attól még kiszedem az általad tegnap javallottat is.
    Forrasztás. Először hőlégfúvóval próbálkoztam 300 fokon(ez a minimum ezen a "játékon"),nem vált be.Utánna jöttek a pákák. A 20W-os Weller próba után a 40W-ossal sikerült lebogarászni,de nem volt egyszerű,hogy egyben maradjon.A pákáim nem tudom hány °C-ig fűtenek fel :N ,mindenesetre a 3 próbálkozás összideje jóval meghaladta az 5-10s-ot.(ez az első lap aminek nekifogtam,ilyen tokozású fettel még nem volt dolgom :( ) A forraszanyag ólommentes viszont: Chemet Nr.272 S-Sn95,5Ag3,8Cu0,7 üreges 0,5mm.217°C-ot ír a dokksi. Szóval,a levétel és a felrakás is ugyanavval a 40w-os Wellerrel történt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák