Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jim bcs

    MODERÁTOR

    válasz anonymus89 #35301 üzenetére

    egy sata3-as hdd-nek a 6gb/s porton azért gyorsabbnak kellene lennie, a HDS-el le tudod ellenőrizni mégjobban
    Érdemes a Lemez menüben található tesztek segítségével ellenőrizni, hogy a merevlemez állapota stabil-e, azaz nincs-e további, még lappangó probléma. Első körben a rövid és részletes önteszteket érdemes indítani, melyek a merevlemez belső tesztjei. Általában akkor futnak le, ha a merevlemez állapota stabil (még ha nem is 100% a kondíció). A rövid önteszt egy jó kezdés mivel az általánosságban vizsgálja a merevlemez egyes komponenseit, de hibát még ha talál is, nem javít.

    Ha a teszt nem fut le és/vagy a merevlemez állapota nem 100%, vagy a rövid önteszt hibát jelez, akkor érdemes a részletes önteszthez fordulni. Ez már alaposabban vizsgálja meg a merevlemez felületét és adott esetben a gyenge szektorokat javítja. Ha a részletes önteszt lefut, akkor tekinthető stabilnak a lemez állapota. Emiatt és mert az adatok biztonságát nem veszélyezteti, jól használható időszakos állapot ellenőrzésre.

    Néha azonban viszonylag egyszerű hibáknál (1-2 gyenge vagy áthelyezett szektor) ez a teszt sem fut le, ez különösen néhány típusnál jellemző. Ilyenkor, mivel a teszt a hiba pontos nagyságáról és helyéről nem ad információt, érdemes alaposabb, ellenőrzött körülmények között indított felület ellenőrzést kérni. Ez a Lemez menü -> Felület teszt funkciója (3.00-ás verziótól) segítségével lehetséges.

    Ilyenkor első körben az adatok veszélyeztetése nélkül egy OLVASÁS teszt legyen indítva. Ez hibát nem javít, de a hibás terület nagyságáról és súlyosságáról adhat információt. Ha nem jelez hibát (minden adatblokk zöld) [példa] akkor nincs gond, a lemez felülete stabil. Persze ha az értékelésben nem felület-jellegű probléma olvasható (pl. felpörgési nehézség) akkor a tökéletes felület önmagában kevés mert a jelzett problémák ép felület esetén is okozhatnak meghibásodást, adatvesztést.

    Lehetséges, hogy a lemez egy része hibásnak tűnik. Ilyenkor lehetnek hibás (vörös) blokkok, csak többszöri próbálkozás után működő (sárga) blokkok elszórtan [példa] , a lemez jól meghatározható részén [példa] vagy akár nagyobb területet is érintve [példa] ).

    Ezeket felülvizsgálni és javítani csak ÍRÁS teszttel lehet. Ha a program gyenge szektor(oka)t jelez, azok is ilyen módon jelentkeznek és azok is így javíthatóak. Erre a Lemez felületének újrainicializálása teszt a legalkalamasabb, amely
    A lemez felületét meghatározott inicializáló mintázattal tölti fel, majd törlést hajt végre. A teszt így felülírja a tárolt adatokat, majd a szektorokat visszaolvasva ellenőrzi azok olvashatóságát és épségét. Az esetleges gyenge szektorokat és rejtett problémákat felülvizsgálja és a hibás szektorokat áthelyezi a tartalék területre (ez a művelet a regeneráció).
    Jellegéből adódóan írásteszt rendszer-meghajtón nem indítható, csak másodlagos HDD-n (pl. külső USB-s házba tett merevlemezen).

    Ez (és hasonlóan az összes többi, más jellegű teszt) leírása a programban megtalálható, csak a Lemez menü -> Felület teszt opciót kell kiválasztani. Itt részletesen bemutatásra kerül, hogy mely teszt csak hiba felderítésre alkalmas (az adatok veszélyeztetése nélkül), mely végez felderítésen kívül javítást is és ez hogyan hat a tárolt adatokra.

    monitor:
    Nem érdekes hanem az teljesen normális, dvga nélkül az IGP az elsődleges, ha beteszel egy dvga-t akkor automatikusan a dvga lesz az elsődleges. Tehát dvga esetén a dvga-ra dugd a kábelt ne a lapra!

    [ Szerkesztve ]

    Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html

Új hozzászólás Aktív témák