Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Murphistic

    aktív tag

    Sziasztok!
    Remelem jo helyre irok, ha nem elore si bocsi :). Egy ismerosomnek gondja akadt az alaplap, CPU, RAM triumviratussal, amely egy Asus A88XM-A lapbol, egy AMD Athlon X2 340 procibol es egy darab 4GB-os Kingston Fury modulbol (nevlegesen 1866MHz-es) all.

    A gond az, hogy a memoria nem hajlando 1866MHz-en jarni. Auto modban 1600MHz-re lovi be a frekvenciat az alaplap, raadasul nem 1,5V-ot, hanem 1,65V-ot kap, ami az EUFI szerint a maximum. SPD-bol ki tudja olvasni a gyari adatokat, amiket latni is, de ha kezileg ezeket az ertekeket allitotta be, akkor a gep nem hajlando elindulni es csak az aramtalanitas segit.

    Szerk.: kis pontositas: timingot problema nelkul lehet allitani (csak alapbol auto modban alacsonyabbra teszi az SPDbol detekaltnal), viszont ha kezileg allitom be az 1866MHz-et, es a NB fequency-t hagyom auto-n, akkor restart utan teljesen lockol (a poweroff-ra es a hard-resetre sem reagal, csak a tap ki-/bekapcsolassal lehet ujrainditani), es restart utan kiirja hogy overclocking failed es reverteli az 1600 MHz-et. Ha manualisan 1200-ra allitottam az NB frequency-t, akkor a force 1866-tal elindul, es a target frquency mar 1866 lesz a biosban, de meg mindig azt irja hogy 1600-on fut.

    Nem is az a baj, hogy esetleg lassabb az optimalisnal, hanem a nagyobb feszultseg miatt aggodik.
    Otleteiteket elore is koszonom!

    [ Szerkesztve ]

    "A türelem hatalom: idővel és türelemmel selyem lesz az eperfa leveléből."

Új hozzászólás Aktív témák