Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • csaba02120

    csendes tag

    Sziasztok!

    Nos nekem egy olyan problémám van, hogy bekapcsoláskor a "Mermory test OK"
    Az állapot jelző vagy milyen ledek az alaplapon
    piros zöld piros zöld (lefelé haladva)
    Itt a jelmagyarázat hozzá:
    https://www.dropbox.com/s/s4pky0ahfa8yjb4/LEDs-1.png

    Ez a gond kb havont 1-2 alkalommal jött elő. Ilyenkor gép ki-be, táp le-fel kapcsolással megoldódott (olyan fél percet mindig várok a táp felkapcsolása utána). Amikor túllépett a memória tesztelésén illetve amikor nem áll meg akkor remekül működik minden!

    Viszont most kb a 10. indításra esett túla dolgon, a 4. nél felajánlotta hogy resteljem a BIOS-t mert szerinte a hibás overclock eredméyezheti a sikertelen POST-okat. Nincs húzva semmi de mondom jó reseteld beállítom ami olyan, de ezt követően sem tudott a memória tesztnél tovább lépni majd a 5-6. ismételt restartnál esett túl rajta.

    A jobb alsó sarokban a 423C felirat van minden egyes ilyen jelenségnél.

    Az MSI forumon semmi hasznavehető információt nem találtam. a memóriákat kipróbáltam más gépben remekül mentek memtest sem adott semmit próbáltam eggyesével és együtt mind a 3 modult,

    Megjegyzés: most belekerült egy másik hálózati kártya és pár napja egy hangkártya a PCI slotba. (ha ez számít valamit). Az alaplapi elszált a hangkártyval egytemben meglátogatott a villám. :D)
    A villámgyors látogatás óta nem volt probléma kb 4x kapcsoltam be és minden mködik. Az alaplapi hang és hálókártyát látja, de nem érzékeli ha beledugok akármit is. A modem az szanaszét füstölte magát a routerből pedig villogó szobadísz lett.

Új hozzászólás Aktív témák