Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • muszty

    tag

    Üdv

    Pár hete kezdődött, hogy a monitor bekapcsolás után egyre később adott képet. Először csak pár másodpercig késett, mostanra viszont már ez az idő 20-25 percre ugrott + négyszer újra is kell indítanom a gépet, hogy kapjon jelet a monitor. Mivel úgy viselkedik, mintha kikapcsolt állapotban lenne. Eleinte magától vissza jött a kép, de most kb a 3-4. újra indítás után működik. A monitor érzékeli, hogy be van dugva, csak semmilyen képet nem ad. Úgy viselkedik, mint amikor ki van kapcsolva a gép. A led is úgy villog rajta.

    Amiket eddig próbáltam:

    Újra tettem a windowst
    Reseteltem a biost (uefi)
    Updateltem a biost
    Kipróbáltam másik videókártyával (alaplapival)
    Kipróbáltam másik kábellel
    Kipróbáltam másik monitorral
    Kipróbáltam úgy, hogy nem volt USB eszköz bedugva (angol nyelvű fórumon olvastam ezt a tippet)
    Kipróbáltam úgy, hogy kivettem az egyik memóriát
    Csináltam memória diagnosztikát (semmi hiba)

    Nézegettem angol nyelvű fórumokat de semmi használható segítséget nem találtam. Gyanítom, hogy a chipsettel lehet valami. Szerencsére az alaplapra van még két év garancia, de hátha ti találkoztatok már ilyen problémával vagy tudjátok rá a megoldást. (Lehet nem is az alaplappal van gond, de akkor mivel?)
    Érdekesség, hogy ha egyszer kap képet a monitor, utána már semmilyen hibát nem produkál. Egész nap is mehet a gép, nem megy el a kép. Csak akkor jelentkezik ez a hiba, ha úgy indítom el a rendszert, hogy az hideg. Tehát ha működő képes állapotában leállítom mondjuk 5-10 percre, utána is tökéletesen működik, meg újra is indíthatom. A Cold bootot nem szereti. Így is kerestem rá googléba és másoknak is van / volt ilyen hibájuk. De megoldást nem találtam.

    Asrock z77 pro3
    Gigabyte gtx660
    Kingston hyperx 8 gb 1866
    intel i5 3570k ( nincs húzva)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák