Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • muszty

  tag

  Üdv

  Pár hete kezdődött, hogy a monitor bekapcsolás után egyre később adott képet. Először csak pár másodpercig késett, mostanra viszont már ez az idő 20-25 percre ugrott + négyszer újra is kell indítanom a gépet, hogy kapjon jelet a monitor. Mivel úgy viselkedik, mintha kikapcsolt állapotban lenne. Eleinte magától vissza jött a kép, de most kb a 3-4. újra indítás után működik. A monitor érzékeli, hogy be van dugva, csak semmilyen képet nem ad. Úgy viselkedik, mint amikor ki van kapcsolva a gép. A led is úgy villog rajta.

  Amiket eddig próbáltam:

  Újra tettem a windowst
  Reseteltem a biost (uefi)
  Updateltem a biost
  Kipróbáltam másik videókártyával (alaplapival)
  Kipróbáltam másik kábellel
  Kipróbáltam másik monitorral
  Kipróbáltam úgy, hogy nem volt USB eszköz bedugva (angol nyelvű fórumon olvastam ezt a tippet)
  Kipróbáltam úgy, hogy kivettem az egyik memóriát
  Csináltam memória diagnosztikát (semmi hiba)

  Nézegettem angol nyelvű fórumokat de semmi használható segítséget nem találtam. Gyanítom, hogy a chipsettel lehet valami. Szerencsére az alaplapra van még két év garancia, de hátha ti találkoztatok már ilyen problémával vagy tudjátok rá a megoldást. (Lehet nem is az alaplappal van gond, de akkor mivel?)
  Érdekesség, hogy ha egyszer kap képet a monitor, utána már semmilyen hibát nem produkál. Egész nap is mehet a gép, nem megy el a kép. Csak akkor jelentkezik ez a hiba, ha úgy indítom el a rendszert, hogy az hideg. Tehát ha működő képes állapotában leállítom mondjuk 5-10 percre, utána is tökéletesen működik, meg újra is indíthatom. A Cold bootot nem szereti. Így is kerestem rá googléba és másoknak is van / volt ilyen hibájuk. De megoldást nem találtam.

  Asrock z77 pro3
  Gigabyte gtx660
  Kingston hyperx 8 gb 1866
  intel i5 3570k ( nincs húzva)

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák