Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • katt777

    félisten

    válasz sfefe #20239 üzenetére

    A prociborda kétlem, hogy hideg lenne, vagy a proci 30°C rendes terhelésen. :P "Idle" nem sokat fog változtatni a hőmérsékleten a venti. Mint írtam, az adatokból következően az alaplap meleg, ergo valahol megül a meleg a gépben (fogdozhatod a házat nyugodtan, az nem feltétlenül lesz meleg ettől, ha pl. a VGA alatt van a mérési pont). Fent vsz. nem távozik elég hő, ezért javasoltam a ventiket, ha nem teszel oda, a te dolgod. Jó néhány ház hűtését optimalizáltam már, de természetesen nem kell megfogadnod a tanácsot. Nem hiszem, hogy bármi hülyeség lett volna, amit írtam, de akkor nyugodtan találd ki magad, hogyan hűtsd le a lapot. Ha meg nem megy, használd így.

    draff: Hát az durva, de ez az, ami elméletileg belefér. Ő meg a hülyeséget hiszi el.

    Apollo_21: Nálam segített, pedig a 932 jóval nagyobb volt. Értelemszerűen persze a terhelés alatti hőmérsékletet érdemes nézni, idle 1-3°C eltérés lehetséges. Az azért elég komoly különbség, hogy a 35°C-os vinyók melege megy hátra a többi cuccra, vagy azt rögtön kinyomatod, és az egész alaplapra (VGA-ra is) mindenhonnan hűvös levegő megy a szobából.

    Az biztos, hogy Ez E8400 passzív (Z600) hűtéssel ment 4.05GHz-en, és az X580-as konfig sem forrósodott föl, pedig az eléggé hajlamos volt alaplapilag 50°C fölé menni, és az i7-920 is rendesen hevült teljes terhelésen (az 4GHz-et vitte 70°C alatt). A fölsőt én egyébként csak stress-tesztre kapcsoltam be, de a 922-ben lehet, hogy szükség van rá. Jól hűtenek a HAF-ok, de azért a nagy ventik és az alacsony fordulatszám ellenére is zajosak (persze relatíve, vízhűtéses ismerősöm halknak találta :DDD ).

    Funkcionális analfabéták kíméljenek!

Új hozzászólás Aktív témák