Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cozmo

    őstag

    válasz cozmo #16233 üzenetére

    Mindenkinek Okulásul! (Első hsz-be is mehetne!)

    A problémám megoldódott.

    Probléma: Gép nem indul, fekete képernyő ahelyett hogy, bármiről boot-olna a gép.

    Probléma keresés by Cozmo:

    step1: Ha már minden kísérleted csődöt mondott....gépet miszlikekre szétszeded! (Elakadtál hívjál szakembert, neki se megy? Hívjál szakemberebbet, vagy superman-t!)
    step2: Kizárólag a minimális működéshez elengedhetetlenül szükséges dolgok bepakolása a házba. Úgy mint alaplap, táp, proci (hűtővel), ram, (ha nincs alaplapon, vagy a procidban integrált videó kártya, akkor azt is)
    step3: Csatlakoztasd a monitorod és a gépet is a konnektorhoz. (Legyen benne áram.)
    step4: Próba (bekapcsolás)
    step5: Tedd be a DVD meghajtót, és dugd rá a táp csatlakozóját és a SATA/IDE kábellel kösd össze az alaplapod megfelelő csatlakozójával. (lásd alaplap könyve) vagy csatlakoztass USB-s boot pendrive-ot.
    step6: Próba
    step7: Minden mást egyenként pakolj vissza a házba, minden egyes alkatrész berakása után ellenőrizd hogy megy e rendesen a gép! (venti, kártya, HDD stb...)

    Ha bármely pontnál elakadtál, azt jelenti hogy a beszerelt alkatrészek közül minimum egy meghibásodott, inkompatibilis, vagy nem jól állítottad be az alaplapod jumpereit (bizonyos esetekben a ház is lehet a zárlat okozója)! Ha a jumperek jól vannak beállítva, ebben az esetben jön hogy egyenként megnézzük mely alkatrész cseréjével oldódik meg a probléma.

    Remélem semmi nem maradt ki, és elég szájbarágós lett. :)

    Nálam, mint kiderült egy Intel Centrino Wireless-N 1030 as WiFi-BT kártya volt a hunyó, ami nem volt túl kompatibilis! :W Most kivettem és hasít :))

    [ Szerkesztve ]

    Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo

Új hozzászólás Aktív témák